4 portioner
1 pkt färdiga dumplings/spring rolls
1 kruka krispsallad
1 kruka färska örter, ex. koriander, mynta, gräslök, thaibasilika, dill
olja att pensla med
1 dl råsocker
5 cm ingefära, skalad och skivad
2 klyftor vitlök, mosad
2 bird’s eye chilis, skivade
1 dl fisksås
2 msk limejuice, färskpressad
1 näve koriander, finhackad
2 msk socker
2 msk varmt vatten
4 msk** soja
2 tsk risvinäger
2 tsk chiliolja
2 tsk vitlök, finhackade
2 tsk sesamfrön, rostade
1 tsk sesamolja
1 stor morot, tunnskivad
½ kg rättika, finstrimlad
1 tsk salt
1 ½ dl socker
3 ½ dl risvinäger
2 dl ljummet vatten
3 Bird’s Eye chili, tunnskivade
6 klyftor vitlök, tunnskivade
1 ½ dl vinäger
1 dl socker
1 tsk salt
Tillaga dumplings & spring rolls enligt förpackningen. För frityr, se till att oljan är tillräckligt varm genom att doppa i ett träredskap, börjar det bubbla är den redo för fritering, ca 180°C. För ångning av dumplings, använd ångtillsats som du placerar ett bakplåtspapper på (gör det lättare att ta bort dumplingsen när de är klara). Hacka upp färska örter för topping.
Lägg allt socker, ingefära, vitlök och chili i en mixer eller mortel och mosa ihop. Slå på fisksås och limejuice och mixa ihop. Tillsätt koriander och slå upp i dippskål soja/vinäger-dipp Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med vinäger och sesamolja.
“Mosa” ihop morot, rättika och salt i en bunke och låt dra i 5 minuter. Sila och skölj av i kallt vatten. Lägg tillbaka i bunken och tillsätt socker, vinäger och vatten, blanda om och låt dra i 1 timme innan den används.
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med vinäger och sesamolja.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och låt dra i minst 20 minuter.
Här hittar du fler recept från vår nya streetfood-meny. B.la. nudelsoppa, flatbread, satay och tandoorilax.