Dumplings och spring rolls i salladsblad med dipp och pickles

Dumplings och spring rolls i salladsblad med dipp och pickles

Recept – Dumplings och spring rolls i salladsblad med dipp och pickles

4 portioner

Ingredienser:

Dumplings och spring rolls

1 pkt färdiga dumplings/spring rolls
1 kruka krispsallad
1 kruka färska örter, ex. koriander, mynta, gräslök, thaibasilika, dill
olja att pensla med

Nouc Mam gung

1 dl råsocker
5 cm ingefära, skalad och skivad
2 klyftor vitlök, mosad
2 bird’s eye chilis, skivade
1 dl fisksås
2 msk limejuice, färskpressad
1 näve koriander, finhackad

Soja/vinäger-dipp

2 msk socker
2 msk
varmt vatten
4 msk** soja
2 tsk risvinäger
2 tsk chiliolja
2 tsk vitlök, finhackade
2 tsk sesamfrön, rostade
1 tsk sesamolja

Do Chuan - Daikon & carrot pickles

1 stor morot, tunnskivad
½ kg rättika, finstrimlad
1 tsk salt
1 ½ dl socker
3 ½ dl risvinäger
2 dl ljummet vatten

Picklad Hanoi style chili

3 Bird’s Eye chili, tunnskivade
6 klyftor vitlök, tunnskivade
1 ½ dl vinäger
1 dl socker
1 tsk salt

Så här gör du:

Dumplings & Spring rolls

Tillaga dumplings & spring rolls enligt förpackningen. För frityr, se till att oljan är tillräckligt varm genom att doppa i ett träredskap, börjar det bubbla är den redo för fritering, ca 180°C. För ångning av dumplings, använd ångtillsats som du placerar ett bakplåtspapper på (gör det lättare att ta bort dumplingsen när de är klara). Hacka upp färska örter för topping.

Nouc Mam gung

Lägg allt socker, ingefära, vitlök och chili i en mixer eller mortel och mosa ihop. Slå på fisksås och limejuice och mixa ihop. Tillsätt koriander och slå upp i dippskål soja/vinäger-dipp Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med vinäger och sesamolja.

Do Chuan

“Mosa” ihop morot, rättika och salt i en bunke och låt dra i 5 minuter. Sila och skölj av i kallt vatten. Lägg tillbaka i bunken och tillsätt socker, vinäger och vatten, blanda om och låt dra i 1 timme innan den används.

Soja/vinäger dipp

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med vinäger och sesamolja.

Picklad Hanoi style chili

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och låt dra i minst 20 minuter.

Fler recept

Här hittar du fler recept från vår nya streetfood-meny. B.la. nudelsoppa, flatbread, satay och tandoorilax.