Chelsea viktig information

Här hittar du som är intresserad av en fotbollsresa för att se Chelsea viktig information.

Vings resevillkor för fotbollspaket gäller för alla våra fotbollsresor.

Paketreselagen ger researrangören möjlighet att ha olika regler när arrangören kan påvisa att man lyder under strängare regler från sina underleverantörer. Till alla våra fotbollsresor gäller följande olika regler:

Deposition

Deposition är 1.500:- per person. Om du i tillägg till fotbollspaketet även beställer flygbiljetter får du räkna med att samtidigt betala för flygbiljetterna.

Resterande betalning

Resterande belopp förfaller till betalning senast 80 dagar före avresa. Förfallodag kan i vissa fall ändras av Vings underleverantörer. Om det händer kommer vi att kontakta dig med ny betalningsinformation.

Kundens rätt att ändra beställningen

Fram till 80 dagar före avresa kan du byta namn på resenärerna till en kostnad av 500:- per person och ändring. Namnändringar mellan 80 dagar och 7 dagar före avresa kan göras mot en avgift på 800:- per person och ändring. Mindre än 7 dagar före avgång kan ingen förändring göras.
Förändringar av hotell, rumstyp och avresedatum kan göras mot en avgift på 500:- per person och ändring fram till 80 dagar innan avresa. Ev. prisskillnad måste naturligtvis också betalas. Mindre än 80 dagar före avresan kan sådana förändringar i regel inte göras. Det betraktas då som en avbokning, och hela kostnaden måste betalas (fullt pris).

OBS! Innehåller din bokning en flygbiljett gäller inte reglerna ovan. Kontakta oss för att ta reda på avgiften och om en förändring är möjlig.

Kundens rätt att häva köpet

Fram till 80 dagar före avresa kan du avboka mot en avgift på 500:- per person. Vid avbokning mindre än 80 dagar före avresa debiteras hela kostnaden (fullt pris).

Ändring av matchtid

När matchprogrammet publiceras innan säsongen är de flesta matcher schemalagda på lördagar. Under säsongens gång flyttas ett antal matcher till söndagar och ibland måndagar/tisdagar. De flesta av dessa förändringar beror på TV-bolagens sändningsplaner, men också p.g.a. matcher som skjuts upp beroende på besvärliga väderförhållanden, cupmatcher etc. Ju längre in på säsongen man kommer, desto kortare blir perioden från det att du underrättas om flytten tills dess att matchen spelas. Detta bör du tänka på när du bokar din hotellvistelse och flygbiljetter. Vi rekommenderar att du bokar en hotellvistelse fredag-måndag, när utsatt matchtid är på en lördag. Då slipper du onödiga ändringar om en match skulle flyttas till söndag.

När du har gjort en bokning hos oss och matchtiden flyttas, gäller följande villkor:
Om en match flyttas upp till 36 timmar från den ursprungliga matchtiden kommer Ving att ändra bokningen utan kostnad och hotellbokningen kommer att förskjutas med 1 natt om så krävs. Så länge antalet nätter är detsamma som den ursprungliga beställningen, medför detta inte någon ändring i pris. Om du vill ha fler nätter på hotellet, erbjuder vi detta till kostnaden av extranatt. Om en match flyttas mer än 36 timmar från ursprunglig matchstart erbjuder Ving full återbetalning av värdet på matchbilijetten. Värdet av hotellvistelsen återbetalas ej.

Våra fotbollspaket inkluderar inte flygbiljetter. Om du har beställt flygbiljetter från oss separat, och du inte kan resa när en match flyttas, kommer du inte att kunna få någon återbetalning för kostnaden av din flygbiljett.

Om en match ställs in efter att du har påbörjat resan kommer Ving att återbetala värdet av matchbiljetten.

OBS! Ving har inget ansvar för de produkter du ev. har köpt någon annanstans. Om du t.ex. har köpt flygbiljett hos något annat företag har Ving inget ekonomiskt ansvar om en sådan flygning skulle ändras eller ställas in. Detta gäller oavsett orsak.

Placering av biljetterna på Stamford Bridge

Chelsea FC ansvarar för fördelningen av de olika biljetterna/platserna på Stamford Bridge. Det är inte möjligt att reservera specifika platser/områden på läktaren i förväg. Vårt systerbolag Thomas Cook Sports är ansvariga för platsfördelningen och gör alltid sitt yttersta för alla personer på samma bokning (eller som reser tillsammans på annat sätt) ska tilldelas platser bredvid varandra. Barn i sällskap av vuxna kommer alltid att placeras tillsammans. När det gäller placeringen följer vi "först till kvarn"-principen vid tilldelningen av de bästa platserna.

Du måste vara Chelsea-supporter

Alla som utnyttjar matchbiljetterna måste vara supportrar av Chelsea, eftersom biljetterna är placerade i hemmasektionen på Stamford Bridge. Om du på något sätt visar att du stödjer andra lag än Chelsea, riskerar du att avvisas från läktaren och ut från arenan. Du kommer då inte att kunna göra anspråk på någon återbetalning eller ersättning från Ving.

Funktionshindrade

Det finns ett antal rullstolsplatser inne på Stamford Bridge. För att dra nytta av en av dessa måste du skicka in en ansökan i god tid innan matchen. Kontakta oss för mer information.

Läs även punkten Hälsa och vaccinationer i Vings reseinformation.

Viktigt om matchdatum

Alla matchdatum är preliminära. Datum för en specifik match bekräftas en månad innan avspark. En del lördagsmatcher kan komma att flyttas till söndag, vi rekommenderar därför att boka fotbollspaket med 3 nätter, från fredag till måndag.

Kontaktinformation

Kontakta oss gärna om du har några frågor om våra fotbollsresor
E-post: fotboll@ving.se
Telefon: 0771 995 955