Resor till Abu Dhabi Grand Prix

I Abu Dhabi ligger den spektakulära och drygt fem kilometer långa Yas Marina Circuit, där man körde ländernas första Grand Prix 2009.

Detta var också det första F1-lopp som hölls i skymningen, med kraftfull belysning som mildrade övergången från dag till natt. Abu Dhabi Grand Prix är det enda lopp på F1-programmet som körs motsols, i hastigheter upp till 320 km i timmen.
 
Läs mer Banan ligger vid havet, och det strålande läget tål att jämföras med Monaco. Loppet körs runt den nybyggda marinan, med gott om plats för glittrande yachter i paddocken. Banans utmärkande design kan också skryta med flera innovativa drag, som till exempel det femstjärniga Yas Viceroy Abu Dhabi Hotel, vars 499 rum gränslar banan, och det 60 meter höga soldrivna Sun Tower.
 
Banan är lagd för höga farter, med den längsta raksträckan på F1-programmet, snäva kurvor för omkörningar, och till och med en krokig sektor som påminner om en stadsbana. Alla dessa olika delar samverkar för att skapa en av de längsta och mest krävande banorna i världen, vilket garanterar tät och intensiv racing.
Dölj

Biljettkategorier

I grundpriset ingår så kallade 'Abu Dhabi Hill'-biljetter. Från banans mest framträdande kännetecken -The Abu Dhabi Hill- får man några av motorsportens bästa vyer. Det ligger mittemot North Grandstand, intill Main, så åskådarna kan se allt som händer från andra svängen hela vägen bort till sjätte svängen. Från Abu Dhabi Hill kan man också skymta banans längsta raksträcka där det ofta blir omkörningar då förarna ligger sida vid sida i sin jakt på en pallplats.
 
Läs mer Mot tillägg kan du boka biljetter på Marina, North eller South Grandstand:
Marina:
Här bjuds åskådarna på något extra, eftersom Marina Grandstand ligger alldeles ovanför depåerna, med magnifik utsikt över marinan och det upplysta Yas Viceroy Hotel. Lyssna till motorvrålet när bilarna rusar förbi bara några meter från din plats, innan de bromsar sig genom de utmanande kurvorna och svängarna. Åskådarna på Marina Grandstand har tillgång till alla Oasis-områden som erbjuder mat, dryck, butiker och olika slag av underhållning.
 
North:
På North Grandstand får man en unik upplevelse genom den vidsträckta utsikten över banan. Känn adrenalinet rusa när förarna tvärbromsar på väg in i banans snävaste hårnålskurva innan de accelererar ut på den längsta raksträckan i F1 för att ta vara på varje tillfälle till omkörning. Det här är också platserna närmast Arenan, där de som har biljetter bara behöver gå en kort promenad för att avnjuta After Race Concerts.
 
South:
South Grandstand ligger vid en nyckelposition och erbjuder några av motorsportens mest otroliga panoramavyer. Här ser man hårresande action när förarna positionerar sig genom chikanen vid elfte svängen innan de accelererar ut ur fjortonde svängen och vidare runt marinan innan de försvinner under det upplysta Yas Viceroy Hotel.
Dölj
 
Alla gäster får varsitt välkomstpaket med biljettficka, öronpluggar, regnponcho, solkräm och penna i en praktisk påse.

Res på formel 1 till Abu-Dhabi med Ving

Mer information om resan

Flyget landar i Dubai. Transfer från flygplatsen till hotellen i Dubai tar ca 15-25 minuter, beroende på trafik. Till hotellen i Abu Dhabi ca 2 timmar. I rusningstrafik kan det ta mycket längre tid.

Transport till Formel 1-banan
I ditt Formel 1-paket ingår biljett till lördagens kvalificering och till huvudloppet på söndagen.
Transport med buss mellan ditt hotell och Formel 1-banan ingår också, liksom reseledarservice (engelsktalande).
Restiden mellan hotellet och Formel 1-banan är från hotellen i Dubai: cirka 1 timme och 45 minuter, och från hotellet i Abu Dhabi ca 45 minuter.

Valuta och betalningar

Dirham (AED). Kreditkort accepteras i stor utsträckning.

Skatter och avgifter på hotellen

Dubai:
På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Abu Dhabi:
Med början 1 juni 2016 ska alla gäster på hotell i Abu Dhabi betala en avgift på fyra procent av logipriset per natt, vilket motsvarar cirka 40-80 AED per natt, beroende på kostnaden för rummet. På rumspriset tillkommer också en avgift på 15 AED per rum och natt. Dessa avgifter betalas på plats vid incheckning på hotellet.

Vår service

Du reser på egen hand. Men det finns representanter för Thomas Cook Sport på resmålet, som du kan kontakta om det blir nödvändigt. Telefonnummer finns i dina resehandlingar.

Hotell I Dubai

Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen (alltså både Dubai och Abu Dhabi). För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.

Dubai:

Dubai är det i särklass mest öppna och turistvänliga emiratet av de sju emiraten i Förenade Arabemiraten. De har också kommit långt vad det gäller handikappsanpassning. I Dubai solar man i bikini på stranden, det är förbjudet att sola topless. Byggnationer i området kan vara störande, men omfattningen av arbetena varierar. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
 
De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).

Fler Formel 1-resor

Formel 1 i England
Formel 1 i England
British Grand Prix, Storbritannien
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 12 jul 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 12 jul 2019, 4 dagar
Formel 1 i Ungern
Formel 1 i Ungern
Hungarian Grand Prix, Ungern
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 2 aug 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 2 aug 2019, 4 dagar
Formel 1 i Belgien
Formel 1 i Belgien
Belgian Grand Prix, Belgien
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 30 aug 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 30 aug 2019, 4 dagar
Formel 1 i Italien
Formel 1 i Italien
Italian Grand Prix, Italien
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 6 sep 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 6 sep 2019, 4 dagar
Formel 1 i Abu Dhabi
Formel 1 i Abu Dhabi
Abu Dhabi Grand Prix, Förenade Arabemiraten
 • 5 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 28 nov 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 28 nov 2019, 5 dagar
Formel 1 i Monaco
Formel 1 i Monaco
Monaco Grand Prix, Franska rivieran, Frankrike
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 22 maj 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 22 maj 2020, 4 dagar