Tips till din All Inclusive-resa

Våra bästa tips för din All Inclusive-resa

Vings produktchef Carlos Cebrian berättar om olika typer av All Inclusive och ger sina bästa tips inför din nästa All Inclusive-semester.

Låt oss börja med att fastslå att det finns tusen olika varianter av All Inclusive och detsamma gäller för kvaliten. Det finns enligt mig också två olika varianter, nämligen passiv och aktiv All Inclusive. Den passiva finns mest i Karibien och på de 5-stjärninga hotellen, och ju lägre kategori av hotell ju mer aktiv, med enklare kök, mer lokalt öl och vin.

Passiv All Inclusive

Du behöver inte själv gå till baren och hämta din drink, den serveras vid bordet eller solstolen. Vill du slippa hämta din mat i buffén så finns flera À la carte-restauranger på hotellet eller gratis roomservice. Du behöver inte tänka på vad klockan är, då det serveras mat och dryck dygnet runt.

Aktiv All Inclusive

Här gäller det att själv hitta till baren och ofta får man vänta i lite kö innan drinken blir serverad. Alla måltider serveras som buffét vilket betyder självservering av mat och dryck. Finns roomservice brukar den också kosta extra. Det är ofta begränsade tider för servering av mat och dryck.

Det ska dock sägas att kvaliteten av mat och dryck i många fall kan vara minst lika bra på ett aktivit som passivt All Inclusive-hotell, men att hotellets kategori också avspeglas i All Inclusive-konceptet. Personligen tror jag den aktiva mer passar barnfamiljen och den passiva för de som reser utan bar.

När man ska välja ett All Inclusive-hotell är det en bra idé att så fort möjligt besluta sig för vad som är viktigt. Är det glass till barnen, antalet restauranger och barer, utbudet av gratis aktiviteter, kvalitén på dryck eller något helt annat? Välj gärna en kategori högre än det du normalt gör, då kommer du bli mer nöjd när du sitter i restaurangen eller baren.

10 tips för All Inclusive

1) På hemresedagen ingår All Inclusive ofta till kl. 12, så ta gärna ett tidigt flyg hem.

2) Ge lite dricks till bar- och serveringspersonalen även om det är ett All Inclusive-hotell och gärna i början av din resa. Det kan ge lite bättre och snabbare service, och ibland även ett bättre bord till middagen.

3) På hotell med många barnfamiljer (t.ex. Sunwing) kan det vara en bra idé att vänta lite och inte äta så snart restaurangen öppnar. Då slipper du ofta långa köper.
4) Fråga i baren vilka sorter som ingår, ofta finns det en bättre sort som ingår som de inte serverar till "alla andra".

5) Reservera bord så tidigt som möjligt till de À la carte-restauranger som eventuellt ingår, då det ofta är konkurrens om platserna.

6) Använd din första dag för att få en överblick över utbudet av restauranger och barers öpettider. Det är synd om man upptäcker den trevliga strandbaren på sin sista dag.

7) Ofta kan det vara bättre att boka ett stort hotell som bara har All Inclusive-gäster och är byggt för det. De brukar ofta ha mer plats och högre kvalitet på mat och dryck.

8) Vill du ha 5-stjärniga matupplevelser ska du inte boka ett 3-stjärnigt hotell och omvänt.

9) Gå en runda vid buffén för att se utbudet, så du inte blandar förrätt, huvudrätt och dessert på den första tallriken.

10) På många hotell kan du få en picknickkorg om du ska på utflykt. Glöm inte att kolla med receptionen.

Mer All Inclusive

Semester med All Inclusive

Hitta din All Inclusive-resa

Här hittar du resor där du på förhand betalar för alla måltider, snacks, dryck och många av hotellets aktiviteter.

Hvad indgår på din All Inclusive-ferie

Vad ingår?

På många av våra hotell kan du välja All Inclusive eller andra fördelaktiga måltidspaket.

Fordele ved All Inclusive

Fördelar med All Inclusive

Många väljer att resa till hotell med All Inclusive, här berättar vi varför det är så populärt och för vem det passar.