Yogaheart på Rhodos

Yoga, Mindfulness & Meditation

Följ med till Rhodos 11-18 aug 2024

En vecka skräddarsydd för ny energi, för kropp och sinne.

Passar för: Alla
När: 11 – 18 aug 2024
Var: Rhodos, hotell Sunprime Miramare Beach
Pris: Fr. 17.197:- del i dubbelrum med frukostbuffé
Enkelrumstillägg, begränsat antal: fr 6.670:-
Res från: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn

  • Mjuk & upppiggande fysisk yoga varje morgon
  • Lugn yoga under eftermiddagen
  • Upplev vackra Rhodos

I priset ingår:

  • Flygresa
  • Del i dubbelrum
  • Mat ombord på flyget
  • Transfer
  • Bagage
  • Frukostbuffé
  • 6 dagars träningsprogram

Mer om resan

Programmet för veckan är skapat för bästa balans mellan aktivitet & återhämtning. Du erbjuds olika former av lugna yogaklasser & meditation, blandat med egentid som du kan spendera på stranden, poolen, läsa bok, promenera, umgås med gruppen & även tid för valfria utflykter.

Varje morgon erbjuder en mjuk men uppiggande fysisk yogaklass. Eftermiddagen kommer bjuda på lugnare mer stilla yoga såsom Yinyoga, Chi-Flow & Slow mobility, samt pranayama & meditation med bla Yoga Nidra (den magiska yogiska sömnen) & Chakrameditation.

Så här kan en dag se ut:
7.30-8.30 Morgonyoga, ex slow flow yoga, mobility, hathayoga & pranayama.
Frukost
Egen tid
17-18 Lugn yoga, ex yinyoga, yoga nidra, meditation, pranayama (breathwork).
Föreläsning första eller andra kvällen (om nervsystem, kroppens bindväv, muskler & hormonhälsa, tid att sätta sin intention för sin vecka)
2 kvällar yoga/meditation vid solnedgången

Yogan

YINYOGA
En lugn, djup och välgörande yoga med fokus på kroppens stelare delar. En lugn yogaform och ett bra komplement till träning och andra yogaformer, välgörande för din bindväv och ditt sinne.

Du guidas i att stilla kroppens muskler så att bindväven och olika fokusområden via avslappning stretchas på ett skonsamt vis. Varje position hålls lite längre för att hinna få en djupare stretch.

CHI-FLOW
"Golden Seed" kallas ett mjukt flöde som uppskattas mycket när den inkluderas i en yinyogasekvens. Den är utformad av Suzee och Paul Grilley och syftar till att genom mjuka flöden, transportera livsenergin (chi) i vår kropp. Golden seed sekvensen har alla rörelser som framåtböjningar, rotationer, squat och bakåtböjningar. Det är en perfekt som mjuk yang-komponent till en yin-klass eller "ensam" för att mjuka upp, öka flödet av energi i kroppens alla delar.

HATHAYOGA
En klass där du guidas till mjuka flöden ihop med dina andetag. Vi startar ofta sittande med fokus på andning och överkropp, som följs av en mjuk stående sekvens för att få ökad energi i hela systemet, ibland följt av krigarpositioner, balans och sen åter ner på mattan med golvnära sköna flöden som twist, fokus höfter, ljumskar och ryggrad för ökad rörlighet och ny mjukhet.

MOBILITY
Träning som förbättrar din smidighet, balans, styrka och kroppsmedvetenhet. Syftet är att bibehålla eller öka din rörlighet, styrka, balans och kroppskännedom/kroppskontroll. Ibland tränar vi till peppig musik. Innehåller uppvärmning, styrka, rörlighetsträning, balans, stretch och nedvarvning.

YOGA NIDRA
En guidad meditationsteknik. Nidran utförs liggandes. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra erbjuder ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. Tillståndet kallas hypnogogiskt tillstånd.
Yoga Nidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar, medan sinnet behålls vaket och fokuserat.

PRANAYAMA/BREATHWORK/GUIDAD MEDITATION
Pranayama, andningsteknik & guidad meditation. Olika teman, ex kroppens chakrasystem, energisystem, ayurveda, personlighetstyper. Du bjuds också in till enklare anpassade mjuka rörelser för att lättare kunna tillgodogöra dig klassens helhet. En fin stund som sänker stresshormoner, lugnar kropp och sinne. Utöver en skön tillåtande stund får du med dig redskap och tekniker som kan vara hjälpsamma i ditt vardagliga liv. Det här är en stund att "ladda dina batterier", en stund att hinna ikapp dig själv för klarare tankar & lugnare sinnet.

Klasserna avslutas med skön savasana, den avslutande välgörande vilan.

Yogalärare

Ulrika Friberg

Ulrika Friberg

Med mångårig erfarenhet att leda större och mindre grupper, yoga, träning, meditation och att föreläsa brinner Ulrika för att möta både den enskilda personen och för att få ihop grupper som helhet.

Olikheter berikar och för Ulrika är det viktigt att alla oavsett ålder, kön och erfarenhet känner sig sedda och inkluderade. Ulrika har en gedigen utbildning och mångårig erfarenhet av att hålla yogaresor, både i Sverige och utomlands, med många fina omdömen och recensioner.

När Ulrika inte jobbar med att hålla retreats utomlands, finner du henne oftast på västkusten i Sverige där hon dels driver en yogastudio, Yogaheart. Dels arbetar som barnmorska på förlossningen, Östra sjukhuset i Göteborg.

Är du intresserad att läsa mer, klicka på länk: https://www.ulrikafriberg.se/om-ulrika/

Boende

Sunprime Miramare Beach

Sunprime Miramare Beach

Under 1960-talet var hotellet, då under namnet Miramare Wonderland, ett favorittillhåll för den internationella kändiseliten. Hotellområdet är 70.000 kvadratmeter stort och en dryg kilometer långt, med gångstigar som slingrar sig genom en lummig trädgård.

Frågor

Kontakta oss:

Tel: 0771-345 678
E-post: traningsresor@ving.se