Resmålsfakta, Miami Beach

Resmålet

Florida motsvarar till ytan ca 1/3 av Sveriges yta. Ca 18 miljoner invånare.

Så reser du hit

Till Miami Beach kan du resa med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder året runt. Flyget landar på Miamis flygplats.

Flygtid

Ca 11-13 timmar från Stockholm.

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar.

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Transfer

Transfer ingår inte. Läs mer under Viktigt att veta.

Reseguide

Reseguider i samarbete med Arrivalguides.
http://www.arrivalguides.com/sv/Partner/ving/Travelguides/North_America/United0States/MIAMI

Sol & bad

Milslånga sandstränder, 25–100 meter breda.

Aktiviteter

Jetski, fallskärmsflygning, vindsurfing, tennis, in-line, go-kart, ridning, amerikansk fotboll, basket och ishockey. PADI-dykcenter med kurser och dykutflykter.

Mat & dryck

Gott om restauranger och barer.

Riktpriser
Restaurang
Köttbit med pommes frites 140 kr, pasta 100 kr, sandwich/hamburgare 60 kr, större varmrätter från 130 kr.
Coca Cola med refill 15 kr
Öl på flaska 33 cl 35 kr
Vatten 1 ½ liter 25 kr
Vin 75 cl från 160 kr

Butik
Coca Cola 33 cl 6 kr
Öl på flaska 33 cl 10 kr
Vatten 1 ½ liter 10 kr
Vin 75 cl från 70 kr

Nöjesliv

Massor av nöjesetablissemang för alla smakriktningar. Minimiåldern på barer och diskotek är 21 år.

Shopping

I Miami Beach finns det gott om möjligheter att shoppa. Beroende på aktuell dollarkurs finns god möjlighet att göra många fynd. Elektronikvaror är t.ex. ofta avsevärt billigare än i Sverige, detsamma gäller kläder, inte minst jeans.

Kommunikationer

Taxi. I Fort Lauderdale-området även vattentaxi på kanalerna.

Valuta & kreditkort

USD. Eurocard, Mastercard och Visa.

Pass och Visum

Alla personer som reser till länder utanför Schengen måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom Schengen ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Från och med 1 april 2016 är det obligatoriskt med ett elektroniskt pass vid resa till eller via USA som turist under högst 90 dagar enligt Visa Waiver programmet. Undantag gäller för resenärer som vistats i Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1 mars 2011, eller har medborgarskap i något av dessa länder. I dessa fall måste amerikansk ambassad eller konsulat kontaktas, även om det finns en sedan tidigare godkänd ESTA-ansökan. Ett e-pass har en särskild symbol på passets framsida och är en säkrare typ av pass med ett inbäddat elektroniskt chip. Om du inte har ett e-pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, måste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

För inresa till USA krävs att alla resenärer (även svenska medborgare) ansöker om ESTA (Electronic System for Travel Authorization) genom att fylla i ett elektroniskt online-formulär:ESTA.

Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. I de flesta fall fås svar på en gång eller inom ett par minuter. Ansökan på ESTA:s webbplats kan göras på svenska.

Om man saknar ansökan/tillstånd genom ESTA blir man vägrad ombordstigning på planet och därmed inresa till USA. Vid oklarheter eller frågor, vänligen kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet. USA:s ambassad nås på telefonnummer 08-783 53 00. Information kan också hämtas på www.usemb.se.

El

110 volt, adapter behövs.

Klimat

Tropiskt klimat. Läs mer under Viktigt att veta.

Ambassad

Embassy of the United States of America
Dag Hammarskjölds väg 31
115 89 Stockholm
Telefon: 08-783 53 00
Fax: 08-661 19 64

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Övrigt

Observera att hotellen i USA normalt tillämpar en åldersgräns på 21 år. Det innebär att minst en person i sällskapet måste ha fyllt 21 år. För frågor om eventuella undantag, kontakta Ving på 0771-995 995.

När du checkar in på ditt hotell får du ofta lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas. Många hotell kräver dessutom en deposition som återfås vid utcheckningen. Det går förstås ofta också bra att betala kontant.

De flesta hotellen är byggda på 1950-talet. Standarden är inte lika hög som vi är vana vid från Medelhavsländerna (gäller framför allt hotell med två eller tre vingar). Tv och luftkonditionering är standard.

Resortavgift på hotell
I Florida förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift på 15-25 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift täcker vissa gemensamma faciliteter, som t.ex. WiFi, och är obligatorisk för alla gäster. Det exakta beloppet framgår vid ankomst till hotellet.

Hotell och omgivningar är inte anpassade för rörelsehindrade. Drickssystemet är utbrett. Ca 15 procent i dricks är normalt. Topless accepteras inte på allmänna badplatser. Läs även Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.