Kap Verde
Vila do Farol

Kap Verde

Kap Verde

Res med Ving till solsäkra Kap Verde och bo direkt vid stranden i Santa Maria, ögruppens mest utvecklade badort.

Läs mer om Kap Verde Dölj text

Kap Verde har blivit allt populärare, inte minst bland nordbor. Inte undra på. Denna ögrupp i Atlanten, ca 2 flygtimmar söder om Kanarieöarna, är några av Atlantens mest solsäkra och torra öar. De ligger ca 50 mil väster om det afrikanska fastlandet och nära ekvatorn (16:e breddgraden) vilket gör att dagarna är ungefär lika långa året om. Det råder ett stabilt klimat med en medeltemperatur på 23 grader och över 350 soldagar per år. Det lilla regn som faller gör det normalt under augusti – oktober. Om man jämför med Kanarieöarna så är det ca 4-5 grader varmare på Kap Verde.

Vings Kap Verde
Eftersom Kap Verde blev en sån succé redan under sin första säsong, har vi utökat vårt program och genomfört ett antal förbättringar. Bland annat erbjuder vi flera riktigt bra hotell, som till exempel Odjo d'Agua, med Santa Marias bästa strandläge och öns kanske bästa restaurang. Reser du utan barn rekommenderar vi vårt Prime Comfort-hotell Dunas de Sal, där du får en semester med fullt fokus på avkoppling. Som enda svenska researrangör flyger vi non-stop, något som minskar flygtiden med ca en och en halv timme.

Ögruppen Kap Verde består av ett 15-tal öar, varav nio bebyggda. Största ön heter Santiago och det är där huvudstaden Praia ligger. På öarna bor ca 500 000 invånare varav bara runt 18 000 på ön Sal.

Ett perfekt val för dig som vill ha sol, strand och total avkoppling.

För inresa till Kap Verde behövs visum, när du reser med Ving ingår det i resans pris.

  • Valuta: Kapverdisk escudo (CVE)
  • Säsong: Oktober-april
  • Antal resmål:  1
  • Antal hotell:  11