Kap Verde
Vila do Farol

Kap Verde

Kap Verde

Res med Ving till solsäkra Kap Verde och bo direkt vid stranden i Santa Maria, ögruppens mest utvecklade badort. Kap Verde har blivit allt populärare, inte minst bland nordbor. Det är lätt att förstå varför. Efter bara sju och en halv timmes direktflyg från Stockholm möts du av ett klimat som är både varmare och mer solsäkert än till exempel Kanarieöarnas.

Läs mer om Kap Verde Dölj text

Kap Verde erbjuder ett stabilt klimat med en medeltemperatur på 23 grader och över 350 soldagar per år. Det lilla regn som faller gör det normalt under augusti – oktober. Om man jämför med Kanarieöarna så är det generellt ca 4-5 grader varmare på Kap Verde. Kap Verde har blivit något av ett Mecka för kite- och vindsurfare från hela världen. Du kan dessutom njuta av riktigt bra dykning och djuphavsfiske.

Vings Kap Verde
Ända sedan vi lanserade Kap Verde som resmål har vi utökat vårt program och genomfört ett antal förbättringar. Bland annat erbjuder vi flera riktigt bra hotell, som till exempel Odjo d'Agua, med Santa Marias bästa strandläge och öns kanske bästa restaurang. Reser du utan barn rekommenderar vi vårt Prime Comfort-hotell Dunas de Sal, där du får en semester med fullt fokus på avkoppling. Som enda svenska researrangör flyger vi non-stop, något som minskar flygtiden med ca en och en halv timme.

Ögruppen Kap Verde består av ett 15-tal öar, varav nio bebyggda. Största ön heter Santiago och det är där huvudstaden Praia ligger. På öarna bor ca 500 000 invånare varav bara runt 18 000 på ön Sal.

Ett perfekt val för dig som vill ha sol, strand och total avkoppling.

För inresa till Kap Verde behövs visum, när du reser med Ving ingår det i resans pris.

  • Valuta: Kapverdisk escudo (CVE)
  • Säsong: Oktober-april
  • Antal resmål:  1
  • Antal hotell:  12