Hyrbil med Senzen i Kroatien

Här har vi samlat värt att veta och tillval för hyrbil med Senzen i Kroatien.

Värt att veta

Avbokning
Kostnadsfri avbokning innan utresa. Avbokning efter utresa följer de allmänna resevillkoren. Ingen kostnadsreduktion om du återlämnar före utsatt tid.

Beställning
Det är lättast och oftast billigast att beställa bilen i samband med att du bokar din resa. Du kan beställa fram till och med 4 -5 dagar innan avresa. Notera att under vissa perioder kan samtliga bilar vara uthyrda, en god idé är därför att beställa så tidigt som möjligt innan utresa.

Biltyp
Reservation av ett speciellt bilmärke kan inte garanteras, endast att det blir en bil i önskad grupp/kategori. Den modell som visas är ett exempel.

Bränsle
Som regel är det billigast att återlämna bilen med lika mycket bränsle som det fanns vid uthämtning.

Böter
Eventuell trafik- eller parkeringsbot betalas smidigast på plats. Boten kan vara pris-reducerad om du betalar inom ett visst antal timmar.

Deposition
En deposition spärras på ditt kreditkort under hyrestiden, och hävs automatiskt när bilen återlämnas. Beloppet blir synligt på ditt konto igen efter ca. 2-4 vardagar, beroende på bankens behandlingstid. Depositionen ligger oftast på omkring 400 EUR.

Faktura
De tillvalsprodukter och tillvalsförsäkringar du skrivit under på vid uthämtning av hyrbilen, debiteras ditt kort efter avslutad hyra. Kontakta oss för kopia på din faktura.

Föraren
Det namn i vilket bilen är bokad, är den person som anges som hyrestagare på kontraktet och som måste uppvisa giltigt körkort, samt kreditkort. Ändring av hyrestagarens namn kan endast ske kostnadsfritt genom Ving. Maximiålder för att hyra bil är 70 år.

Hyreskontrakt
När du hämtar din bil, läs igenom att hyreskontraktet stämmer enligt överenskommelse. Säg till uthyraren med en gång, om det är något du undrar över eller inte stämmer. Hyreskontraktet är på engelska.

Kreditkort
Biluthyraren accepterar Visa och MasterCard. Det går inte att använda Diner's, American Express, Electron eller Maestro.

Kundservice
För hjälp på resmålet kontaktar du Ving på plats. Efter hemkomst kan du vända dig till Vings kundservice.

Körkort
Föraren måste ha ett giltigt körkort i minst 1 år.

Lämning efter utsatt tid
Avtalas direkt med biluthyraren. Kostnad tillkommer och lokala priser gäller, som i de flesta fall är högre än om du beställer hemifrån.

Lämning före utsatt tid
Avtalas direkt med biluthyraren. Ingen kostnadsreduktion.

Olycka
Kontakta biluthyraren i samband med eventuell olycka.

Självrisk
Vid bilskada ansvarar du för en självrisk, ett max-belopp som varierar beroende på bilkategori, exempel kategori A och B 350 EUR och kategori C och D 400 EUR.

Uthyrningsperiod
Räknas i hela dygn. Kom ihåg att ange datum och tidpunkt vid beställningstillfället, när du önskar hämta upp din hyrbil.

Uppgradering
När du väl är på resmålet och önskar uppgradera till en större och dyrare kategori bil, betalas extrabeloppet direkt till biluthyraren. Vid dessa fall gäller de lokala priserna.

Vings reseförsäkring
Täcker eventuell självrisk på hyrbil med upp till 10.000 SEK. Vid eventuell skada betalar du självrisken till biluthyraren, och reglerar sedan med Gouda.

Tillval

Bilbarnstol
Beställes samtidigt som bilen, men betalas på plats till uthyraren. Kostnad 4,00 EUR per stol per dag. Bilbarnstolarna är godkända enligt landets lagar.

Extra förare
Extra förare måste skrivas på hyreskontraktet, för att försäkringar skall gälla. Kostnad tillkommer om 7,00 EUR per dag och betalas på plats.

GPS
Beställes och betalas på plats till urhyraren. Kostnad 10,00 EUR per dag.

Självriskeliminering LDW
Eliminerar självrisken vid skada på bilen, samt vid stöld eller inbrottsförsök. Prisexempel för kategori A och B 12 EUR per dag, och kategori C och D 13 EUR per dag.