Hyrbil med Avis i Bulgarien

Här har vi samlat värt att veta och tillval för hyrbil med Avis i Bulgarien.

Värt att veta

Avbokning
Kostnadsfri avbokning innan utresa. Avbokning efter utresa följer de allmänna resevillkoren. Ingen kostnadsreduktion om du återlämnar före utsatt tid.

Avis Preferred
Kan inte kombineras med bilbokning hos Ving.

Beställning
Det är lättast och oftast billigast att beställa bilen i samband med att du bokar din resa. Du kan beställa fram till och med 4 -5 dagar innan avresa. Notera att under vissa perioder kan samtliga bilar vara uthyrda, en god idé är därför att beställa så tidigt som möjligt innan utresa.

Biltyp
Reservation av ett speciellt bilmärke kan inte garanteras, endast att det blir en bil i önskad grupp/kategori. Den modell som visas är ett exempel.

Bränsle
Som regel är det billigast att återlämna bilen med lika mycket bränsle som det fanns vid uthämtning. Uthyraren kan erbjuda olika typer av valfria tillvalsprodukter.

Böter - parkeringsbot
Eventuell parkeringsbot betalas smidigast på plats. Boten kan vara pris-reducerad om du betalar inom ett visst antal timmar.

Böter - övriga
Trafikbot kan bli skickad till hemadressen flera månader efter händelsens inträffande. Trafikmyndigheten kontaktar Avis för adress- och förarupplysning, för detta tillkommer en administrationsavgift.

Deposition
En deposition spärras på ditt kreditkort under hyrestiden, och hävs automatiskt när bilen återlämnas. Beloppet blir synligt på ditt konto igen efter ca. 2-4 dagar, beroende på bankens behandlingstid. Depositionen motsvarar beloppet för självrisken.

Envägsavgift
Beställer du hämtning av bil på en plats och återlämning på annan, kan en envägsavgift tillkomma, beloppet visas i samband med bokning, men betalas på plats.

Faktura
De tillvalsprodukter och tillvalsförsäkringar du skrivit under på vid uthämtning av hyrbilen, debiteras ditt kort efter avslutad hyra. Kontakta oss för kopia på din faktura.

Föraren
Det namn i vilket bilen är bokad, är den person som anges som hyrestagare på kontraktet och som måste uppvisa giltigt körkort, samt kreditkort. Ändring av hyrestagarens namn kan endast ske kostnadsfritt genom Ving.

Golf
För dig som skall spela golf rekommenderar vi att beställa bil med hämtning senast dagen före första starttid.

Hyreskontrakt
När du hämtar din bil, läs igenom att hyreskontraktet stämmer enligt överenskommelse. Säg till uthyraren med en gång, om det är något du undrar över eller inte stämmer. Hyreskontraktet är på engelska.

Kreditkort
Biluthyraren accepterar Visa, MasterCard, Diner's och American Express. Det går inte att använda Electron eller Maestro.

Kundservice
För hjälp på resmålet kontaktar du Ving på plats. Efter hemkomst kan du vända dig till antingen Vings aller Avis kundservice.

Körkort
Föraren måste ha ett giltigt körkort sedan minst 1 år.

Lämning efter utsatt tid
Avtalas direkt med biluthyraren. Kostnad tillkommer och lokala priser gäller, som i de flesta fall är högre än om du beställer hemifrån.

Lämning före utsatt tid
Avtalas direkt med biluthyraren. Ingen kostnadsreduktion.

Olycka
Kontakta biluthyraren i samband med eventuell olycka.

Sen ankomst
När flyget landar ordinarie tid efter uthyrarens stängningstid, tillkommer en sen ankomst avgift om 20-40 EUR + skatt, beroende på antal timmar efter stämngningstid, betalas direkt på plats.

Självrisk
Vid bilskada ansvarar du för en självrisk, ett max-belopp som varierar beroende på bilkategori, exempel kategori A 350 EUR + skatt och kategori C 450 EUR + skatt.

Ung förare
Förare yngre än 25 år betalar ett tillägg om 6 EUR + skatt per dag på plats.

Uthyrningsperiod
Räknas i hela dygn. Kom ihåg att ange datum och tidpunkt vid beställningstillfället, när du önskar hämta upp din hyrbil.

Uppgradering
När du väl är på resmålet och önskar uppgradera till en större och dyrare kategori bil, betalas extrabeloppet direkt till biluthyraren. Vid dessa fall gäller de lokala priserna.

Vings reseförsäkring
Täcker eventuell självrisk på hyrbil med upp till 10.000 SEK. Vid eventuell skada betalar du självrisken till biluthyraren, och reglerar sedan med Gouda.

Tillval

Bilbarnstol
Beställes samtidigt som bilen, kostnad visas i samband med bokning, men betalas på plats till uthyraren. Bilbarnstolarna är godkända enligt landets lagar.

Extra förare
Extra förare måste skrivas på hyreskontraktet, för att försäkringar skall gälla. Kostnad tillkommer om 3 EUR + skatt per dag och betalas på plats.

GPS
Bokas samtidigt som bilen, kostnad visas i samband med bokning, men betalas på plats till Avis.

Olycksfallsförsäkring
Ingår ofta i hemförsäkring. Förkortas PAI eller Super PAI. Täcker förare angivna på hyreskontraktet, samt passagerare, i händelse av olycka.

Självriskeliminering om skada
Eliminerar självrisken helt vid skada på bilen. Prisexempel kategori A 8 EUR + skatt per dag. Täcker normalt ej skada på vindruta, sidospeglar, däck eller underrede. Adminsitrationsavgift kan dock tillkomma.

Självriskeliminering om stöld
Eliminerar självrisken helt vid stöld eller inbrottsförsök. Prisexempel kategori A 5 EUR + skatt per dag. Adminsitrationsavgift kan dock tillkomma.