Phu Quoc Island

Phu Quoc Island, Vietnam

Phu Quoc är en underbar liten ö i Siamviken, bara en timmes flygresa från Saigon. Ving erbjuder boende på hotell i lugna och natursköna omgivningar.

En resa till Phu Quoc är en storslagen upplevelse. Ön är mindre än fem mil från norr till söder och kantad av vita sandstränder som delas upp av klippor som störtar ut i havet. Landskapet är mycket fascinerande, med växelvis vidsträckta slätter och branta berg. Från höjderna syns det azurblå havet och den mäktiga urskogen. På Phu Quoc njuter man av sol och bad och rycks med av den vietnamesiska historien och kulturen.

Läs mer om Phu Quoc Island Dölj text

Nära till det mesta
Vings hotell ligger på stranden ett litet stycke från centralorten Duong Dong, en liten stad med bl.a. det besynnerliga Cau Castle och fabriken där man framställer nuoc mam, ett måste i all vietnamesisk matlagning. Från Duong Dong är det heller inte långt till öns längsta strand, härliga Long Beach. Fast vad på Phu Quoc är det egentligen långt till? Väljer du att åka på egen upptäcktsfärd hittar du snart andra stränder med samma sköna sand och härliga vatten.

Upptäck Phu Quoc
Att resa med taxi här är något dyrare än på andra ställen i Vietnam och har du inte bråttom och vill ha en mer naturnära framfart väljer du cykeltaxi. Det kan bli en lite knölig färd, eftersom de flesta vägar på ön saknar asfalt, men vem har väl bråttom på semestern? Och eftersom ön inte är så stor är du alltid hemma i god tid till middagen. Precis som i landet i övrigt kan du se fram mot många och spännande smakupplevelser. På Phu Quoc dominerar det vietnamesiska och franska köket, och du kan enkelt få en bra lunch för runt en femtiolapp. Passa på att vandra och dyka när du är på Phu Quoc, förutsättningarna är mycket goda. Båtutflykter, mountainbike och ridning är andra bra sätt att uppleva omgivningarna.

Så tyckte andra om Phu Quoc Island

betyg
Barnvänligt
3
Stränder
4
Sevärdheter
3,5
Mat & Dryck
4,5
Sport/Äventyr
4

Inga hotellbetyg

Det finns inga hotellbetyg på det här resmålet.

Populära hotell - Phu Quoc Island


La Veranda Resort - för dig som vill ha lugn och ro.Visa fler bilder

La Veranda Resort, Phu Quoc Island
 

Phu Quoc Island, Vietnam

Gästernas betyg 4

La Veranda Resort är ett vackert boutique-hotell byggt i kolonialstil. Hotellet ligger direkt...

  • Pool
  • Barnpool
  • Bar
  • Restaurang
  • Närmaste centrum: 3,5 km
  • Strand/bad: 0 m
  • Internet
  Visa på karta
   
  Välj La Veranda Resort

  Våra priser uppdateras löpande. Ibland kan resor ta slut och priset kan ha ändrats när du försöker boka. För aktuellt pris, klicka på prisangivelsen och se specifikation.

  Delbetala din resa

  Filtrera sökning