PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Vietnam

Vietnam

Vietnam

Nu bubblar Vietnam av liv! Landsbygdens risfält böljar i vinden och hela landet väntar på att utforskas. Hos Ving hittar du fem spännande resmål och en rundresa.

Under förra århundradet var Vietnam mest ett begrepp i nutidshistorien. Men efter drygt 30 år av fred har landet öppnat sig mot världen, och stränder, vattenfall, regnskog och städer väntar på att ta emot den. Här hittar du unik kultur – från de flätade konformade hattarna och kvinnornas långa skjortklänningar (ao dai) till dockteater, bronstrummor och jadesmyckade pagoder. Och ett kök som erövrat världen! Med Ving kan du få en semester med både storstad, solsemester och äventyr.

Rundresor i Vietnam
För dig som är nyfiken på Vietnam och vill kombinera din vistelse med en solsemester har vi satt ihop en rundresa som utgår från Phuket. Trots att Thailand och Vietnam ligger nära varandra geografiskt är det faktiskt mycket som skiljer länderna åt, exempelvis i matlagning, infrastruktur och historia. I Vietnam finns gott om spännande sevärdheter och många av dem hinner vi se under resan, innan det är dags för en veckas vistelse på Phuket.

Läs mer om Vietnam Dölj text

När är det bäst väder i Vietnam?
Vietnam har ett monsuntropiskt klimat med stora temperaturskillnader mellan norr och söder.

Ho Chi Minh City (Saigon), Phan Thiet, Nha Trang och Phu Quoc
I södra Vietnam är det liten skillnad i temperaturen mellan sommar och vinter. Här är det drygt 30 grader dagtid året runt samt hög luftfuktighet. Nattetid är det ca 21-25 grader och i vattnet över 25 grader varmt (i Ho Chi Minh City/Saigon finns inga stränder). Regnperioden pågår från maj till november, mest regnar det i augusti, september och oktober. Regnet kommer oftast i form av kraftiga skurar, med soliga perioder däremellan.

Hanoi
I norra Vietnam råder varma somrar, runt 30 grader dagtid och 25 grader nattetid, medan vintrarna är betydligt kyligare, sällan över 20 grader dagtid. November, december och januari är de torraste månaderna med minst nederbörd, även om skurar förekommer under hela vintern. Nederbörden ökar under tidig vår, i februari och mars, innan regnperioden träder in i april. Regnperioden pågår sedan till september/oktober, med sin klimax i augusti.

  • Valuta: Dong (VND)
  • Antal resmål:  5
  • Antal hotell:  34

Kombinationsresor i Vietnam

Vill du kombinera sol och bad på något av våra resmål med några dagar i Vietnams hjärta – Saigon? Inga problem!

Ring våra reserådgivare på 0771-995 995 och boka din kombinationsresa.

Läs mer om våra kombinationsresor