PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Långsemester

Långsemester

Tid att koppla av
Långsemester är precis som det låter. En lång semester där du kan välja mellan att vara bortrest från 4 veckor - ända upp till 25 veckor! Ving har arrangerat långsemestrar sedan slutet av 70-talet och kan erbjuda marknadens största och bästa utbud, både vad gäller lägenhetshotell och resmål.

Mallorca och Kanarieöarna är populära klassiker, men vi har en hel buffé av exotiska läckerheter att erbjuda. Trevligast bor du på våra egna Sunwing Family Resorts, nära havet och naturen. Här är det lätt att leva ett aktivt liv utomhus med golf eller tennis, långpromenader på stranden och cykelturer genom olivlundarna. Du kan också skräddarsy din semester med våra reguljära paketresor, vilket ger dig stora valmöjligheter.

Långsemester med charterflyg brukar i regel bli bokningsbart i mars-april.

Gran Canaria och Teneriffa

Kanarieöarna
Läs mer och boka

Hotell

De flesta av våra hotell håller öppet året om. Det kan vara bra att veta att hotellen renoveras kontinuerligt under vinterhalvåret, och att dessa arbeten i vissa fall kan vara störande. Hotellen gör dock allt de kan för att minimera obehag.

Service på resmålet

På välkomstträffen i början av din vistelse får du reda på när och var du kan nå våra Vingvärdar. Vings träfftider varierar beroende på resmål. Aktuell information hittar du på anslagstavlan eller i Vingpärmen som finns på hotellen.

Städning

Städning med byte av lakan och handdukar sker en gång i veckan. Normalt ingår en allmän rengöring i städningen. Köksutrustningen är avsedd för enklare matlagning och är anpassad till det antal personer lägenheten är avsedd för. Du håller själv med diskmedel, diskborste och liknande.

Flyg

Våra låga priser på långtidsresor grundar sig på att resan sker med de flyg vi har i drift för övriga resor till resmålet. Reser du till Mallorca, Cypern eller Turkiet vill vi därför reservera oss för att ut- respektive hemresa kan komma att ändras beroende på övriga resors genomförande. De slutgiltiga avresetiderna meddelas senast 30 dagar före utresa och omkring 14 dagar före hemresa. Avgångar på hösten och hemresor på våren kan variera med plus/minus 3 dagar.

Bagaget

Ordinarie bagagefrivikt inklusive handbagage är 20 kilo. Som långsemesterresenär får du ibland ta med ytterligare 10 kilo bagage (gäller resor längre än 30 dagar).

Endast flyg

Har du bokat enbart flygbiljett måste du senast en vecka före hemresan kontakta vårt kontor på resmålet för att få hemresetiden bekräftad.

Viktigt att veta

Inför avresan är det viktigt att du tar del av information om pass- och visumregler. Läs också igenom Vings resevillkor inför din resa.

Vings av- och ombokningsförsäkring

Endast om du har bokat Vings egen av- & ombokningsförsäkring får du full frihet att ändra din bokning. Försäkringen kostar från 200:- per person, och då får du möjlighet att boka om din resa hur många gånger du vill fram till 60 dagar innan avresa, oavsett anledning. Dessutom ingår Prisgaranti Plus, så om priset på din charterresa sänks får du det nya, lägre priset fram till 60 dagar innan avresa. Och om någon nära släkting eller medresenär skulle bli sjuk kan du ställa in resan och få pengarna tillbaka. Läs mer om Vings av- och ombokningsförsäkring.