PART OF THE THOMAS COOK GROUP

Cookies och personuppgifter

Cookies

Genom att ställa in din webbläsare att acceptera cookies samtycker du till att Ving.se får använda cookies på det sätt som anges nedan. En cookie är en textfil som vid uppkoppling mot Ving.se sparas på din dator och som vid senare besök på webbplatsen kan hämtas från din dator. Denna typ av cookie ligger vanligtvis kvar till dess att du själv raderar dem.

Ving.se använder främst cookies för att kunna ge dig som besökare bättre service och för att kunna kontrollera antalet besökare på webbplatsen. Det används även för att kunna anpassa erbjudanden och reklam på Ving.se och andra webbplatser, baserat på besökarens aktivitet på webbplatsen oavsett om besökaren loggat in eller inte. Cookies används även för att inhämta information om vilket operativsystem och vilken webbläsare som besökaren använder, hur våra webbplatser används och hur vi kan förbättra dem. Denna information gör det möjligt för oss att utveckla och optimera våra webbplatser och förbättra användarupplevelsen. Ving.se använder även cookies i tävlingsformulär och kundundersökningar. På så sätt slipper du som besökare att få upp exempelvis samma undersökning varje gång du går in på webbplatsen. Informationen lagras anonymt. Har du frågor eller funderingar kring säkerheten på ving.se ber vi dig kontakta oss via e-post på info@ving.se

"Sessions-cookie"

För att vissa funktioner på Ving.se ska fungera, exempelvis att rätt webbsidor visas för rätt person, använder webbplatsen så kallade "sessions-id". När du besöker Ving.se förser våra webbservrar din dator med ett unikt id-nummer för det unika besöket, en "sessions-cookie".

Tack vare denna cookie behöver du inte fylla i alla uppgifter på nytt varje gång du till exempel backar i bokningsdialogen. Din "sessions-cookie" sparas inte utan försvinner när du stänger av din dator. Den kan inte heller skicka virus till din dator.

Stäng av cookies

Du har möjlighet att hindra att cookies lagras i din dator och kan när som helst återkalla ditt samtycke genom inställningarna i din webbläsare. Du kan då välja att blockera samtliga cookies eller enbart vissa cookies. Du kan också när som helst radera sådana permanenta cookies som har lagrats på din hårddisk. Om du väljer att ställa in din webbläsare så att den inte tillåter användning av cookies från Ving.se så kan det dock innebära att vissa tjänster inte kan användas eller att Ving.se inte fungerar korrekt i alla avseenden.

Hantering av personuppgifter

Ving för register över de personuppgifter du lämnat i enlighet med personuppgiftslagen (PUL). Uppgifterna används för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig.

När du bokat en resa lämnas nödvändiga uppgifter till våra samarbetspartners, som flygbolag, hotell och bussbolag. Vi använder även uppgifterna i registret för att kunna ge information, erbjudanden och service rörande resan via e-mail, telefon, sms och postala utskick.

När du rest med oss sparas dina personuppgifter och resehistorik i ett kundregister i två år. Om du samtycker kan vi spara uppgifterna ännu längre, upp till 10 år. Uppgifterna i kundregistret används för att förbättra servicen i kontakten med dig som kund, samt för marknadsföringsändamål och marknadsundersökningar inom Ving/Thomas Cook Northern Europe. Du kan närsomhelst välja att återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss på info@ving.se eller via ”Min Sida” på ving.se.

Ansvarig för personuppgifterna är Ving Sverige AB. Den som önskar information om vilka uppgifter som finns registrerade kan skriftligen ansöka om detta på nedanstående adress. Registerutdraget är gratis och lämnas på begäran en gång per år. Vill du inte att uppgifterna om dig ska finnas kvar eller att de ska ändras eller vill du begära rättelse, kontaktar du oss via e-post på info@ving.se eller via vanligt brev som skickas till Ving, 105 20 Stockholm.