Publicerat: 2019-02-15 Text: Ving

  • CITY

Fem annorlunda och fem klassiska rundvandringar i New York

Det finns många sätt att uppleva en storstad på och ett av de bästa är att anmäla sig till en vandringstur där man får uppleva en del av staden samtidigt som du får lära dig något nytt om exempelvis mat och kultur.

Att befinna sig i New York är som att vara i en film då miljöerna är så välbekanta. Första gången jag promenerade över Brooklyn Bridge var magisk och som taget ur en film. En kollega tipsade mig om Turner Classic Movies rundtur till kända inspelningsplatser ur bland annat Woody Allen-filmer. Det var ett fantastiskt sätt att upptäcka New York på och guiden bjöd dessutom på roliga anekdoter om diverse kändisar och byggnader. Det ska jag definitivt göra vid nästa besök i äpplet, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

 

Fyra annorlunda rundturer

CYKLA I BROOKLYN

Cykelturen går genom Brooklyns mest kända stadsdelar som Greenpoint, Williamsburg, Downtown Brooklyn, Brooklyn Heights samt DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). Som deltagare utrustas man med hjälm och headset för att ta del av guidens information och tips om lokalhistoria, tips på restauranger och barer. Man gör också ett besök på Brooklyn Grange, ett 11-våningshus med odlingar på taket och en spektakulär utsikt över Brooklyn och Manhattan.
Cykla i Brooklyn

NEW YORK EAST VILLAGE FOOD TOUR

En av de roligaste sakerna att upptäcka i en storstad som New York är maten. Staden är vida känd för sin matkultur – från finrestauranger till food trucks. Det finns flera guidade turer där man får smaka och uppleva New Yorks matutbud samtidigt som man får uppleva en stadsdel. En av dessa går i East Village.
New York East Village Food Tour

TURNER CLASSIC MOVIE TOUR

På den här turen, som genomförs både till fots och per buss, får man uppleva kända inspelningsplatser som Empire State Building – bla med i filmen King Kong. Och marknaden som är med i Woody Allen-filmen Manhattan samt Du har Mail med Tom Hanks och Meg Ryan. Turen stannar även vid tunnelbanenedgången och gallret där Marilyn Monroes kjol flög upp i filmen Flickan ovanpå.
Turner Classic Movie Tour

BIG ONION TOURS

Anordnar allt från historiska vandringar till matkulturvandringar som Multi Ethnic Eating Tour. Lika populära bland New Yorkers som turister.
Big Onion tours

 

Fem klassiska saker att göra i New York

Ving samarbetar med Box Office i många av de städer vi erbjuder i reguljärflygsprogrammet, så även i New York. Då har man möjligheten att köpa biljetter innan avresan och slippa oroa sig för långa köer på plats.

BÅTTUR

En 3-timmars båttur längst med Manhattan Islands 56 km långa kustlinje. Man ser tre floder, sju stora broar, fem stadsdelar och 25 världskända landmärken, och får dessutom komma nära Frihetsgudinnan.
Hitta båtturer

BUSSTURER

Hop On Hop Off, eller Loops som det kallas för i New York, är en form av sightseeing som mer och mer finns i de flesta storstäder, och även i New York. Finessen är att det finns flera rutter (Loops) som kör kors och tvärs genom New York, och som stannar vid de största attraktionerna. Man får gå på och av var man vill längs med rutten, samt byta till en annan rutt (Loop). Det är ett perfekt sätt att se New York i sitt eget tempo. Oavsett vilken loop man väljer så ingår ett Gray Line NY Eat & Play Card som ger rabatter på vissa attraktioner, restauranger, varuhus etc.
Läs mer om olika bussturer

UPPLEV NEW YORK FRÅN OVAN

Under en helikoptertur på ca 15 minuter får man se USAs mest kända sevärdheter; Frihetsgudinnan, Empire State Building, Chrysler Building, Woolworth, och Met Life (Pan Am) Buildings, Ellis Island, George Washington Bridge, och världskända Central Park.
Upplev New York från ovan

TOP OF THE ROCK – ROCKEFELLER CENTER

70 våningar upp, vid Rockefeller Plaza kan man besöka ”Top of the Rock”.  En klar dag är utsikten milsvid åt alla håll. Du kan se New Yorks berömda sevärdheter, som Chrysler Building, Times Square, Hudsonfloden, East River, Brooklyn Bridge och Frihetsgudinnan. Dessutom ser du Empire State Building.
Top of the Rock – Rockefeller Center

CENTRAL PARK MOVIE TOUR

Över 40 inspelningsplatser ingår i denna tur. Man får t ex besöka The Boathouse Cafe som användes i filmen När Harry mötte Sally, ta kort på Tavern on the Green som användes för inspelningen av Ghostbusters, mata duvorna där Macaulay Culkin matade dem i Ensam Hemma II, stanna till vid Wollman Rink som användes vid inspelningar av filmerna Love Story ochSerendipity och se platser från Breakfast at Tiffany's och många, många fler.
Central Park Movie tour

 

VINGS NEW YORK

New York kommer alltid ligga på Vings topplista.
Här kan du välja mellan ett trettiotal hotell och
nästan lika många flygbolag om du bokar på Ving.se.

Våra hotell i New York

 

 

Kanske gillar du även dessa artiklar?