CITYTIPS I
BERLIN

Vings citytips i Berlin

Ving har citykorrar i sex städer; London, Paris, Berlin, Barcelona, New York och Palma.
Berlin har seglat upp som en av Europas största turistdestinationer och inflyttade kreativa från alla världens hörn har skapat en stad som aldrig sover, full av upplevelser och intryck. Journalisten Annamaria Olsson har bott i staden sedan 2008 och här delar hon med sig av sina bästa tips från Berlin.

RESTAURANGER

Hippt turkiskt

Hasenheide 58 (karta)

Fes BBQ är en fantastisk ny turkisk restaurang driven av ett par unga tyskturkiska hipsters. Deras smarta koncept är att servera uppdaterad turkisk grill och meze i trendig miljö. I varje bord finns en inbyggd härlig bordsgrill och deras mezeurval är fantastisk!

Smarrig syrisk gatumat

Karl-Marx-Straße 177, Neukölln (karta)

Det senaste året har det poppat upp flertalet fantastiska syriska restauranger i staden. En av de bästa är Shaam som serverar autentisk gatumat direkt från Damaskus. Prova foul eller fatteh och få massa smarriga smårätter till. Schawarma och homous-älskare lär inte blir besvikna…

BARER

För den partysugna

Holzmarktstraße 25
10243 Berlin, Friedrischain
(karta)

Namnen Bar 25 och Kater Blau klingar antagligen inte obekanta för den som besökt Berlin under det sena 2000-talet. De är båda berlinska partyinstitutioner som skrivit historia med sina karnevalsliknande fester med folk i utklädningar, glitter, fjädrar, mungigor, senaste trenden. Efter sin ultra-alternativa och rebelliska start är man idag två väldigt etablerade institutioner i form av det softa och mer hängvänliga Holzmarkt där man gärna chillar med ett par drinkar tidig kväll eller dag och nattklubben Kater Blau som drar stora skaror cool kids för sina techno- och housekvällar. Holzmarkt

SHOPPING

Shoppingens hjärta i Berlin

Mulackstraße (karta)

Gatan Mulackstrasse ligger direkt i Mittes shoppinghjärta nära Weinmeisterstrasse – fashionistans mesta tunnelbanestopp! Håll hårt i plånboken, finns massor att shoppa! Kring Weinmeisterstrasse hittar man dessutom det mesta man vill ha i form av stora märken som Adidas, Paul Smith, Urban Outfitters etc.

SE & GÖRA

Äventyrsvärld

Tropical-Islands-Allee 1, Krausnick (karta)

Sex mil utanför Berlin i en enorm gammal hangar på en före detta sovjetisk flygplats ligger Europas största äventyrsbad, Tropical Islands. Här finns också den största inomhusregnskogen i världen. I 26-gradig värme plaskar man här runt i otaliga 32-gradiga pooler. Här finns konstgjorda stränder, vattenfall, olika paviljonger. Lägg till lite spa, lite grälla shower med karibisk dans och man kan övernatta på stället. Ta en avstickare och upplev Karibien i Tyskland en dag!

> Tropical Islands

Loppis!

Mauerpark, Gleimstraße 55, 104 37 Prenzlauer Berg (karta)

Ett omtyckt berlinskt söndagsnöje är att gå på loppis. Loppisen Mauerpark är en av de mest älskade och har lyckats återuppfinna och göra loppis-upplevelsen till en äkta berlinsk megahappening, med tiotusentals besökare varje helg. Kul tips året runt!

RES TILL BERLIN

Res med Ving till Berlin! Ving har ett stort antal hotell att
välja bland, och du bestämmer själv när du ska resa och hur
länge du ska vara borta.