CITYTIPS I
BERLIN

Vings citytips i Berlin

Ving har citykorrar i sex städer; London, Paris, Berlin, Barcelona, New York och Palma.
Berlin har seglat upp som en av Europas största turistdestinationer och inflyttade kreativa från alla världens hörn har skapat en stad som aldrig sover, full av upplevelser och intryck. Journalisten Annamaria Olsson har bott i staden sedan 2008 och här delar hon med sig av sina bästa tips från Berlin.

RESTAURANGER

För alla frukostälskare

Reichenberger Str. 122 109 99 Berlin, Kreuzberg (karta)

En favoritfrukost nere i Kreuzberg är fabulösa Bastard i närheten av Görlitzer Park. Här serveras rustika brödkorgar, vackra färgglada osttallrikar med hemmarörda färskostblandningar. Smaka den med kryddig salami den är episkt god!

Ekologiskt koncept

Bergstrasse 22, Mitte (karta)

Restaurangen Katz Orange bjuder på regional, ekologisk profil i fantastiskt vacker miljö framtagen av konstnärinnan Yoon Lee. Den fantastiska miljön och atmosfären gör besöket till en självklarhet!

Hippt turkiskt

Hasenheide 58 (karta)

Fes BBQ är en fantastisk ny turkisk restaurang driven av ett par unga tyskturkiska hipsters. Deras smarta koncept är att servera uppdaterad turkisk grill och meze i trendig miljö. I varje bord finns en inbyggd härlig bordsgrill och deras mezeurval är fantastisk!

Hemlig kinarestaurang

Tauentzienstraße 9-12 (karta)

Det må inte se så mycket ut för världen men mitt i en ful shoppinggalleria från 70-talet gömmer sig en av Berlins absolut bästa kinesiska restauranger. Ming Dynasti är en hemlig favorit bland stadens sichuan-älskare, missa inte!

Smarrig syrisk gatumat

Karl-Marx-Straße 177, Neukölln (karta)

Det senaste året har det poppat upp flertalet fantastiska syriska restauranger i staden. En av de bästa är Shaam som serverar autentisk gatumat direkt från Damaskus. Prova foul eller fatteh och få massa smarriga smårätter till. Schawarma och homous-älskare lär inte blir besvikna…

BARER

Njut uppe på taket

Karl Marx strasse 66, Neukölln (karta)

En av Berlins mest älskade takbarer, Klunker Kranich har en fantastisk utsikt över nästan hela staden. Hippt café och barområde med urban gardening och massa events, konserter och dittan och dattan.

Sjung karaoke

Warschauer Str. 34 (karta)

Åh gud så kul! Karaoke-favoriten Monster Ronson funkar alla dagar i veckan och är en garanterad upplevelse nästan oberoende av alkoholhalt i kroppen. Den extra modiga spanar in deras publika event!

Berlins "Central Park"

Lichensteinallé 2, Tiergarten (karta)

Fantastiska Café am Neuen See ligger mitt i parken och är ett perfekt utflykts-allt-i-allo; biergarten med kalla drycker, grillat och pizza och precis invid en liten sjö kan man hyra roddbåt för romantiska små båtturer.

SHOPPING

Shoppingens hjärta i Berlin

Mulackstraße (karta)

Gatan Mulackstrasse ligger direkt i Mittes shoppinghjärta nära Weinmeisterstrasse – fashionistans mesta tunnelbanestopp! Håll hårt i plånboken, finns massor att shoppa! Kring Weinmeisterstrasse hittar man dessutom det mesta man vill ha i form av stora märken som Adidas, Paul Smith, Urban Outfitters etc.

Trendigaste varumärkena

Oranienstr. 24 (karta)

I hjärtat av alternativa Kreuzberg finner man shoppingpärlan Voo med märken som Henrik Vibskov, Uniforms for the dedicated, Surface to Air, Silent by Damir Doma, Soulland, Stine Goya, Wood Wood, Rxmance. Hippt hippt!

SE & GÖRA

Äventyrsvärld

Tropical-Islands-Allee 1, Krausnick (karta)

Sex mil utanför Berlin i en enorm gammal hangar på en före detta sovjetisk flygplats ligger Europas största äventyrsbad, Tropical Islands. Här finns också den största inomhusregnskogen i världen. I 26-gradig värme plaskar man här runt i otaliga 32-gradiga pooler. Här finns konstgjorda stränder, vattenfall, olika paviljonger. Lägg till lite spa, lite grälla shower med karibisk dans och man kan övernatta på stället. Ta en avstickare och upplev Karibien i Tyskland en dag!

> Tropical Islands

Loppis!

Mauerpark, Gleimstraße 55, 104 37 Prenzlauer Berg (karta)

Ett omtyckt berlinskt söndagsnöje är att gå på loppis. Loppisen Mauerpark är en av de mest älskade och har lyckats återuppfinna och göra loppis-upplevelsen till en äkta berlinsk megahappening, med tiotusentals besökare varje helg. Kul tips året runt!

En fantastisk historia

Auguststraße 68 (karta)

Me Collectors Room är en privat konstsamling med en ganska annorlunda såväl estetik som historia. Förutom en del samtida konst visas här en fantastiskt samling meglomaniska historiska memorabilia från 1600- och 1700-talets wunderkammer.

Från flygplats till parkhäng

Tempelhofer Damm (karta)

Den numer nedlagda flygplatsen Tempelhof, en gångs världens största byggnad, fungerar idag som berlinarnas nyaste park. Här kan man åka skateboard och flyga drake, dricka öl och ägna sig år guerillagardening.

Avkoppling i snygg design

Burgstrasse 27, Mitte (karta)

I de sightseeingtäta områdena kring Museumsinsel ligger en av Berlins mest välsorterade bokhandlar för konst, mode, arkitektur och design. Perfekt att slinka in på när fötterna värker eller behöver inspiration till presentshopping eller något att läsa vid kaffet. Här hittar du garanterat din favoritlektyr till en avslappnande semesterfika!

Teater

Potsdamer Straße 96, Schöneberg (karta)

Wintergarten är en superfin varietéteater som återkopplar till stadens dekadenta nöjeshistoria. Här har man en färgglad, glamourös och queer repertoar med till exempel fantastiskt roliga burlesk-föreställningar. Teatern är supertjusig i röd sammet och man kan hyra små bås och bli serverad champagne, öl och mat.

RES TILL BERLIN

Res med Ving till Berlin! Ving har ett stort antal hotell att
välja bland, och du bestämmer själv när du ska resa och hur
länge du ska vara borta.