Utflykter, Side

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

Hamam - turkiskt bad Side, kan bokas hemifrån

Hamam - turkiskt bad Side, kan bokas hemifrån

Ett äkta turkiskt bad - Hamam - är ett måste för den som vill skämma bort sig själv under semestern! Inga måltider ingår.

Läs mer Dölj

En annorlunda upplevelse och ett roligt bidrag till semesterminnena är att prova det turkiska badet. Badtraditionernas rötter går långt tillbaka i den turkiska historien, och hamam används av både män och kvinnor. På offentliga hamam kan det på torsdagar vara fullt, när de turkiska männen vill "rena sig" inför fredagens moskébesök.

Islam lägger stor vikt vid renlighet och man har byggt hamam i Turkiet sedan 1500-talet. Det började egentligen redan under romartiden då många städer i Turkiet grundades eller byggdes om av romarna, och en riktig romersk stad måste ha ett bad. När det östromerska riket föll, glömdes seden att bada på detta sätt bort. När det Ottomanska riket på 1500-talet blev stort och mäktigt togs seden upp igen och hamam uppstod.

I dag badar män och kvinnor åtskilda i vissa hamam, kvinnor oftast på förmiddagen och männen på kvällen. När det är möhippa eller svensexa samlas man gärna i hamam, före festföremålets sista äventyrliga kväll som ogift.

Man börjar i marmorbastun och låter kroppen värmas upp och sköljer sig med varmt vatten. Därefter lägger man sig ner på varma marmorskivor och blir skrubbad och tvättad över hela kroppen. Hela kroppen får samma behandling. En ny, skönt vilsam känsla sprider sig. Sedan följer en helkroppsmassage med olja, för att göra den nyskrubbade huden ännu lenare. Nu är man mjuk och len som en babystjärt, redo att fortsätta semesterns sol och bad med fräsch, stimulerad hud. Tänk på att solen tar starkt efter besöket på hamam.

Obs! Oftast är det turkiska män som står för skrubbning och massage. Du ska alltid behålla dina badkläder på, och har själv lov att bestämma vad du tycker är behagligt. Var uppmärksam på att hamam kan upplevas som intim då skrubbningen görs väldigt grundligt. Önskar du inte full massage eller tycker att massören är för närgången, ge omedelbart besked – det viktigaste är att du njuter av upplevelsen.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Turen inkluderar:
”Bronzing Package” med bastu, skrubbning/peeling, oljemassage, skummassage, ansiktsmask samt lån av handduk. Ytterligare behandlingar går att köpa till. Hör med Vingvärden på plats.

Mat och dryck:
Inga måltider eller drycker ingår.

Tid:
Halvdag, cirka 2-3 timmar.

Färdledning:
Engelsktalande guide

Bra att ta med:
Badkläder.

Rafting - Forsränning, kan bokas hemifrån

Rafting - Forsränning, kan bokas hemifrån

En adrenalinkick utöver det vanliga - följ med på forsränning under professionell ledning. Känslan när du tar dig nerför den 13 kilometer långa floden och adrenalinet flödar i kroppen är fantastisk! Lunch ingår.

Läs mer Dölj

Dagen börjar med upphämtning vid hotellet och transport till Xtreme River Rafting, där du får en flytväst och våtdräkt. Innan vi ger oss av får du också en säkerhetsgenomgång. Sedan startar vi resan nedför och under vägen stannar vi även för body rafting.

Vi kommer få uppleva både häftiga delar och etapper där det paddlas och går utför i ett lugnare tempo. Själva turen i flotten tar 2-2,5 timmar och flotten rymmer 10-12 personer. Varje flotte har en professionell guide ombord. När delen med forsränning är avklarad finns tillgång till bekvämligheter som dusch, omklädningsrum, toaletter etc. Lunchen äter vi tillsammans efter att turen är klar.

Under vägen tillbaka stannar vi för en bensträckare, och den som vill kan köpa kaffe eller läsk. Efter turen finns det också foton att köpa. Det är ofta uppskattat eftersom en egen kamera är svår att använda under färden.

Mat och dryck:
Lunch ingår. Dryck kan köpas till på plats.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-18.00.

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.

Bra att ta med:
Vattenflaska, solskydd, handduk, badkläder och bekväma skor som kan få bli blöta under flottfärden samt en extra uppsättning torra kläder och skor för torrt ombyte efter turen. Ta inte med videokamera, smycken eller mycket pengar då vi större delen av turen vistas i båten.

Övrigt:
Denna upplevelse passar för alla åldrar från åtta år och uppåt, men är du gravid, har hjärt- eller ryggproblem eller annan allvarlig sjukdom får du dessvärre inte följa med. Är du bara lite osäker eller orolig går det bra att följa med ändå, då åker du bara i en av de större båtarna där det känns stabilt och tryggt. För gäster som bor i Alanya är transfertiden ca 2,5-3 timmar enkel väg.

Escape to Cool – kan bokas hemifrån

Escape to Cool – kan bokas hemifrån

En heldag med vacker natur, svalkande flodbad och ett spännande besök i en av världens djupaste droppstensgrottor, Dimcaygrottan. Lunch ingår. Entré till grottan ingår inte.

Läs mer Dölj

Vi kör genom vacker natur, på branta bergsvägar och smala små stigar. Kameran kommer ofta till flitig användning.

Dagen startar med ett besök i Dimcaygrottan, som är en av världens djupaste droppstensgrottor. Detta naturfenomen har det tagit naturen flera miljoner år att skapa. Här är det även en utsiktspunkt uppbyggd, där vyerna både över berglandskapet och mot Alanya är enastående vackra.

Vi kör sedan ner till en lokal fruktträdgård. Promenerar i trädgården och njuter av dofter, färger och smaker.

Därefter fortsätter vi uppför, längs med Dimcayfloden för att se den imponerande Dimacaydämningen. Vi stannar vid en av de stora restaurangerna och äter lunch. Till lunchen serveras grillat, och det finns även vegetariskt alternativ. Efter maten finns tid att koppla av och njuta av solen och det ges även möjlighet för bad i det svalkande flodvattnet.

På den här turen står den fantastiska naturen i fokus.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Lunch ingår, drycker tillkommer.

Entré:
Entré till vissa sevärdheter ingår (entré till grottan ingår inte, ca 13,5 lira).

Tid:
Halvdag, ca kl. 09.00-16.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, badlakan/handduk, solkräm, vattenflaska, solglasögon, keps, och bekväma skor.

Övrigt:
Många trappor och nivåskillnader. Personer med någon typ av rörelsehinder bör därför rådfråga Ving/Spies eller Tjäreborg-värden/guiden innan bokning. På denna utflykt deltar gäster från både Side och Alanya, vilket innebär att vi har upphämtning på båda resmålen. Detta kan påverka transporttiden till och från utflyktsmålet. Priset på utflykten varierar något beroende på vilket resmål du bor på.

En bättre avslutning på semestern

En bättre avslutning på semestern

Semester hela vägen. Vad ska man göra sista dagen på semestern när man ska flyga hem på kvällen? Vad sägs om en flodtur, strandhäng och middag följt av transport till flygplatsen? Måltider ingår i priset.

Läs mer Dölj

Vi på Ving har svaret. Vi hämtar er på hotellet när ni checkar ut och kör sedan till Manavgat för en härlig tur på floden, då det också serveras lunch. Sedan åker vi till en restaurang nära stranden i Side där ni kan ta ett avslutande dopp i Medelhavet innan hemresan. På stranden serveras en grilltallrik medan vi njuter av solnedgången. På denna utflykt får man se det bästa av Side och har semester hela vägen till flyget.

Mat och dryck:
Lunch/middag ingår, drycker tillkommer.

Tid:
Heldag, ca kl. 12.00-20.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk och solkräm.

Övrigt:
Badlakan/handduk finns också att hyra ombord, ca 10 TL/handduk. Bussen följer oss hela vägen, så man kan bada på stranden och byta om innan vi kör iväg till flygplatsen. Enklare duschfaciliteter finns utomhus. Priset på utflykten varierar något beroende på vilket resmål du bor på.

Lilla Turkiet - kan bokas hemifrån

Lilla Turkiet - kan bokas hemifrån

En resa till Turkiet bjuder på många olika upplevelser. Vissa vill sola och bada medan andra vill äta gott, men förmodligen är de flesta intresserade i hur vardagslivet på landsbygden egentligen fungerar. Dagens tur ger en inblick i det. Turkisk brunch ingår.

Läs mer Dölj

I Turkiet finns det ett antal distrikt och regioner, Manavgat är en av dem. Manavgat är inte bara namnet på distriktet utan också på den största staden i området. Staden har ca 75.000 invånare och här finns gott om liv och rörelse. Eftersom Turkiet är ett muslimskt land finns det flera moskéer och minareter, och vi besöker givetvis en av de ståtligaste i området. Külliyemoskén har färgrika och detaljerade dekorationer som imponerar besökaren. Moskén är beundransvärd och lockar besökare de flesta tider på dygnet.

Något som är desto mer rofyllt är den mindre, lokala moskén i byn Sihlar. Vi gör ett besök här och får träffa en av byns äldsta kvinnor i hennes eget hem. Här bjuds det på lokala specialiteter och vi får en inblick i landsbygdslivet i Turkiet. Tillåter tiden, kommer vi också att se de antika ruinerna vid Lyrbe. De ligger till stor del gömda bland pinjeträden.

Vi ska naturligtvis njuta av mat under dagen, och brunchen intas vid Manavgat-floden. Här avslutas också dagen med egen tid på den myllrande basaren, där allt mellan himmel och jord går att fynda.

Under den här dagen får du ta del av vardagslivet i Turkiet, där det finns något att uppleva för alla.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Turkisk brunch ingår. Drycker tillkommer.

Tid:
Heldag, ca kl. 09.00-16.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera, pengar, vattenflaska, behagliga kläder som täcker axlar och knän med hänsyn till moskébesöken

Övrigt:
På vissa helgdagar kan det finnas restriktioner för besök i moskéer.

Shopping i Side - kan bokas hemifrån

Shopping i Side - kan bokas hemifrån

På den här utflykten får du ta del av den bästa shopping som finns att hitta i Side. Passa på att uppdatera garderoben och smyckeskrinet eller fynda fina presenter till nära och kära. Inga måltider ingår.

Läs mer Dölj

Turkiet har i åratal varit känt för att kunna erbjuda shopping av både kvalitet och kvantitet på i stort sett alla områden.

Guld är populärt att köpa under semestern i Turkiet, och den goda kvaliteten i kombination med de fördelaktiga priserna kan locka fram köpsuget i vem som helst. Kedjan Cadaro Jewellery finns i flera turkiska storstäder och är känd för sin höga kvalitet och bra service.

Om även garderoben behöver uppdateras passar nästa stopp perfekt. Dikman Tekstil kan nämligen stå till tjänst med det mesta. På över 4000 kvadratmeter butiksyta väntar ett enormt utbud av kläder, skor, ytterplagg med mera. Allt av olika kända varumärken som förhoppningsvis frestar med både låga priser och brett utbud.

Frestar varken smycken eller kläder kan vårt sista stopp förhoppningsvis göra det - Nova Mall. Här kan du hitta det mesta i ett stort antal butiker, och återigen är utbudet brett och priserna rimliga. När energin sinar finns det gott om caféer och restauranger för att tanka nya krafter.

För att få ut det mesta av din semester tror vi på att samla all shopping på en och samma dag. På det viset får du gott om tid till att njuta av annat under de resterande dagarna av din semester.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Ingår inte.

Tid:
Halvdag, ca kl. 15.30-19.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera, pengar, vattenflaska och bekväma kläder.

Manavgat båttur och basar – kan bokas hemifrån

Manavgat båttur och basar – kan bokas hemifrån

En skön heldag med både flodtur och shopping vid basaren i Manavgat. Lunch ingår, dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Dagen inleds med ett besök vid på marknaden i Manavgat, med tid på egen hand för att göra inköp eller bara se sig omkring. I vissa perioder under säsongen finns även möjlighet att se Manavgatflodens lilla vattenfall.

Därefter åker vi ner till floden och kliver ombord på båten som ska ta oss ut på floden. Flodvattnet är färskvatten och kallt, men du kan välja om du vill bada i floden eller i det salta och varma havsvattnet vid flodmynningen där vi lägger till vid stranden.

Den här turen är ett fint tillfälle för avkoppling, sol, bad och kanske lite shopping på basaren.

Program:
Upphämtning på hotellet för vidare färd till Manavgat.
Stopp vid vattenfallet i Manavgatfloden.
Stopp vid basaren i Manavgat
Båttur på floden och havet (om vädret tillåter).
Lunch på båten och badstopp.
Avgång från stranden runt 15.00 för att segla tillbaka.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch ingår (dryck ingår inte).

Tid:
Heldag, ca kl. 09.00-17.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Solskyddsfaktor, handduk, pengar, badkläder.

Jeepsafari - kan bokas hemifrån

Jeepsafari - kan bokas hemifrån

Upplev Turkiets skönhet på ett sätt som bara fyrhjulsdrift kan erbjuda. På denna jeepsafari tar du dig in i Turkiets djupa skogar, och eftersom bilen saknar tak kommer du otroligt tätt på naturen. Lunch ingår.

Läs mer Dölj

Dagen startar vid samlingspunkten där vi blir tilldelade jeep och chaufför för dagen. Sedan ger vi oss direkt upp mot bergen. Vi tar oss smidigt uppför, först på breda asfalterade vägar för att sedan successivt jobba oss djupare in i naturen och mindre, grusiga vägar. Oavsett om du kör från Side eller Alanya, så kan du förvänta dig en dag fylld med fart och energi.

Alanya Jeepsafari
Vårt första stopp är väl gömt inne i skogen, en fridfull skogsglänta där vi får njuta av naturen. Samtidigt får vi se mer av de tält och arbetsredskap som lokalbefolkningen använder i sin vardag. Här finns också flera utsiktsplatser för den som vill föreviga området och ta fina bilder.


Sedan kör vi vidare mot nästa stopp en kort bit därifrån, en liten by där vi blir bjudna på te i ett gammalt, turkiskt hus. Vi får se hur byborna bor och vad de gör under en vanlig dag. Turen fortsätter sedan genom naturen, vi stannar till här och där, smakar på vilda bär och bara njuter av solen och av friska vindar.

Huvudstoppet är vid Oba River, där det vankas lunch. När hungern har stillats, finns tid att utforska området, gå upp till ett litet vattenfall, bada i den friska floden eller varför inte prova fiskelyckan?

Side Jeepsafari
Från Side kör vi i landskap runt Taurusbergen och startar utflykten med en båttur på en av de närliggande floderna. Här finns möjlighet att ta ett dopp innan lunch serveras. Vi kör sedan på grusvägar genom naturen där vi passerar flera små byar och får uppleva det lokala livet och lära oss mer om traditioner och religion.

Sedan är det dags att bege sig tillbaka mot hotellen. Men innan dess hinner vi med ett sista stopp, där flotta panoramabilder kan tas av den som har kameran i beredskap.

Detta är en tur som låter dig komma nära naturen på ett äventyrligt sätt med 4x4 jeeparna.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Lunch ingår, välj mellan kyckling och fisk, som serveras med sallad och bröd. Dryck kan köpas till på plats.

Tid:
Heldag, ca kl. 09.30-16.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ha med:
Kamera, bekväma kläder, solskydd och fickpengar.

Övrigt:
Personer som har rörelsehinder, ryggskador eller är gravida rekommenderas inte denna utflykt.

Antalya Aquarium - kan bokas hemifrån

Antalya Aquarium - kan bokas hemifrån

Upptäck den magiska undervattensvärlden. Följ med på en resa till jordens fascinerande hav. Mat och dryck ingår inte

Läs mer Dölj

Inne i akvariet ses hundratals sorters fiskar som lever ett fridfullt liv bland färgglada koraller. Du får också se sjöhästar, ålar och hajar på nära håll.
Du kommer även att gå igenom världens längsta undervattenstunnel, hela 130 meter lång. Det är som gå på botten av ett hav med kläder på och se fiskar och hajar simma runtomkring dig. Ta med dig kameran, då du kan fånga minnesvärda ögonblick inne i tunneln.

På området finner du även Snow world, där du kan kasta snöbollar och åka kälke i ett vinterlandskap med riktig snö och minusgrader. Självklart finns det jackor och snöskor att låna innan man går in i snow world så man inte fryser.
Det finns även ett separat terrarium med många olika ödlor och ormar att beskåda. Och missa inte ett besök i 4D-biografen där man får uppleva känslan av att gå runt på botten av världens alla hav!
På området finns det gott om restauranger att välja mellan efter besöket i akvariet.

Missa inte chansen att besöka Antalya Aquarium när du bor så nära världens längsta undervattenstunnel!

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Mat ingår inte i priset men det finns ett bra utbud av cafeer och restauranger på området.

Bra att ta med:
Kamera och fickpengar.

Tid:
Halvdag

Färdledning:
På egen hand

Övrigt:
Inträde ingår till akvariet, Snow World och 4D-biografen. Priset på utflykten kan variera något beroende på vilket resmål du bor på.

Alla utflykter arrangeras i samarbete med vår lokala agent Astral Tourism.

Offroad kring Taurusbergen / Quad Safari - kan bokas hemifrån

Offroad kring Taurusbergen / Quad Safari - kan bokas hemifrån

På den här utflykten kombineras fart, adrenalinrus och inte minst sevärd natur i ett paket. Upplev Taurusbergens svårtillgängliga grusvägar och natur på ett annorlunda sätt. Inga måltider ingår.

Läs mer Dölj

Följ med och kör fyrhjulig motorcykel i den råa naturen och upplev omgivningarna på ett helt nytt sätt. Bakom styret på en Quad får du uppleva både körglädje och Taurusbergen från en helt ny vinkel. Under utflykten besöker vi platser som inte går att nå med en vanlig bil eller buss. Här har du den perfekta utflykten för att engagera hela familjen, samtidigt som våra kunniga lokalguider ger kort information om både säkerhet, körning och inte minst de höjdpunkter som passeras på vägen.

Du får välja mellan att köra en Quad eller en Buggy. Rutterna sträcker sig över 20-30 kilometer på vägar, stigar och offroad i skogarna omkring Taurusbergen. En fartfylld och innehållsrik tur som helt säkert blir en minnesvärd upplevelse för dig som inte är rädd för att få lite vägdamm och sand på kläderna.

Du måste ha körkort för att få köra en Quad. Det går att sitta max 2 personer på en Quad Bike.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Ingår inte. Ta med en vattenflaska, det finns inget att köpa längs vägen.

Tid:
Halvdag, ca kl. 10.00-15.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Kläder som tål att bli dammiga. Kom ihåg körkortet!

Övrigt:
Minimiålder för att åka Quad är 8 år, chauffören måste ha fyllt 18 år och kunna uppvisa giltigt körkort.

Land of legends - En magisk värld

Land of legends - En magisk värld

Välkommen till Land of Legends, en av världens mest attraktiva nöjesparker. Här kan hela familjen roa sig bland spännande attraktioner, häftiga sevärdheter och kittlande vattenrutschbanor. Måltider och dryck ingår ej.

Läs mer Dölj

Land of Legend är en 800.000 m² stor och livfull nöjespark som är uppdelad i tre olika områden. Det finns en del med fartfyllda attraktioner och aktiviteter, en vattenpark med actionfyllda banor så som Wave Shock, Typhoon och 73 andra vattenrutschbanor. Sist men inte minst finns en del med shopping, mat och dryck.

I mitten av den temafyllda parken ligger Legends slott, symbolen för parken som även verkar som hotell. På kvällarna lyses det 111 meter höga slottet upp och dess färgglada fontän är något utöver det vanliga.

Än en gång välkommen till en unik upplevelse på Land of Legends.

Mat och dryck:
Inga måltider ingår, finns att köpa i parken

Tid:
Heldag, kl. 07.00-17.30

Färdledning:
Upphämtning av parkens egna bussar. På egen hand.

Bra att ta med:
Badkläder och handduk.