Utflykter, Belek

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Praktisk information om våra utflykter

På böljan blå från Antalya

På böljan blå från Antalya

Den turkiska rivieran är både förtrollande och inbjudande med sitt glittrande blå hav som står i slående kontrast till de vita kalkstensklipporna och växtligheten. Om du vill uppleva det bästa av regionen i kombination med sol och bad är det ingen tvekan om att en båttur är det bästa alternativet.

Läs mer Dölj

Vi utgår från Antalya och seglar sedan längs kusten. Båten går i behaglig fart och gör badstopp med jämna mellanrum. Vi seglar med ett stort, fint träskepp med bekväma områden i både sol och skugga.

Under turen är målet att hinna med härliga badstopp men också att krydda dagen med några spännande historiska inslag. Det sistnämnda görs bäst när vi passerar några av de grottor som finns i kalkstensformationerna. Förr i tiden härjade nämligen pirater i dessa områden och de kunde ställas skyldiga för både plundring och kidnappning. Enligt sägen gömde piraterna kidnappade kvinnor i olika grottor för att sedan hämtas vid senare tillfälle.

En båttur från Antalya är som sagt något alla borde göra under sin vistelse i Turkiet. Sol, bad och allmän god stämning gör sällan någon besviken!

Mat och dryck:
Lunch serveras på båten. Dryck ingår inte.

Tid:
Heldag, från ca kl. 08.30-18.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera, badkläder, handduk, pengar, vatten och solkräm.

Olymposberget och Ulupinar

Olymposberget och Ulupinar

Turkiet kan faktiskt också stoltsera med ett Olymposberg. Det mest kända berg med detta namn ligger förstås i Grekland och är känt både från mytologin och för att vara landets högsta berg. Det är ändå inte så konstigt att förstå att även ett berg i Turkiet har fått det här namnet, nämligen det högsta berget vid den turkiska rivieran.

Läs mer Dölj

I antikens Europa fanns folkvandringar och bosättningar överallt vid östra Medelhavet. Religion, traditioner och livsstil var likadana överallt. Därför var det logiskt att ha en ”topp för gudarna” och ännu ett Olymposberg. Ibland kallas berget för ”Mount Tahtali”. Tahtali betyder tron och återigen hänvisar man till en bergstopp som förmodligen har bebotts av gudarna själva.

Under antiken erbjöds man inte en behaglig tur upp till toppen av berget, som besökarna numera kan få genom en tur med linbanan. Den 4,5 kilometer långa linbanan är en av världens längsta och alla deltagare bjuds på en spektakulär utsikt över Taurusbergen och den turkiska rivieran under turen upp på knappt 2300 meter över havet.

Efter besöket på bergstoppen tar vi oss ned till bergets fot och floden Ulupinar. Runt floden växer frodig skog och detta är en härlig plats för avslappning och för lite god mat. En dag med imponerande vyer och vackra omgivningar avslutas förstås bäst genom en riktigt god lunch.

Mat och dryck:
Lunch serveras vid Ulupinar. Dryck tillkommer.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.30-18.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera, pengar, vattenflaska och en varm tröja till besöket på berget.