Ashtangayoga på Madeira

Tema: Medveten livsstil med yoga och ayurveda

Under veckan får du praktisera ashtangayoga, yinyoga, inblick i ayurvedans filosofi och njuta av god mat och uppleva Madeiras härliga vandringsleder.

När: 12-19/3 2019
Var: Madeira, Hotel Galomar
Pris: från 12.775:- per person
Avresa från: Stockholm, Göteborg

Resan är fullbokad

I priset ingår:

 • Flyg t/r
 • Mat ombord
 • Transfer till hotellet
 • Hotellövernattning 7 nätter
 • Halvpension, frukost och middag alla dagar exklusive dryck
 • Yoga och workshops
 • Halvdags vandringsutflykt

Mer om resan

Varmt välkomna till en härlig vecka på vackra Madeira i yogans tecken med fyllt yogaprogram och en levadavandring längs magiska vyer.
Under veckan startar vi morgonen med mjuka andningsövningar följt av dynamisk ashtangayoga där målet är att hitta ett flöde mellan andning och rörelse. Ashtangayoga är dock mycket mer än bara positioner som tänjer och stärker kroppen.
Vi har också eftermiddagspass med lugnande yinyoga för att sträcka ut vår bindväv och öva på att vara här och nu samt workshops där vi pratar om yoga som helhet, hur den påverkar oss på flera plan och hur vi kan ta hjälp av yogan som livsstil, genom ayurvedans grundsystem, för att hitta balans i livet.
Vi får även en smakbit av Madeiras underbara natur på en halvdags levadavandring med guide i frodig grönska och exotisk miljö.
Det finns också gott om egen tid för mer vandring, att utforska ön och den charmiga huvudstaden Funchal med historiska gränder, katedraler och kyrkor eller bara njuta på det mysiga hotellet som är beläget alldeles intill havet. På hotellområdet finns bland annat spa, havsbad med pool och ett dykcenter.

Läs mer om Yogan

Läs mer Ashtangayoga
 Ashtangayoga är en dynamisk form av yoga och består av ett antal ställningar ur hathayogatraditionen som binds samman med rörelsesekvenser till olika serier där varje ställning bygger på den föregående. Övningarna stärker musklerna och gör dem smidigare och mer flexibla. Förbränningen ökar och uthålligheten förbättras. På samma gång stärks sinnet, dess förmåga till koncentration, flexibilitet och medveten närvaro i nuet. 
 
Yinyoga
 I Yinyogan har vi fokus på lugna medvetna rörelser där vi stannar länge i varje position och samtidigt praktiserar mindfulness. Vi gör enkla yogaställningar liggandes eller sittandes som låter dina muskler slappna av på djupet. En oerhört avkopplande samtidigt energigivande yogastil som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra.
 
Ayurveda
 Ayurveda, eller kunskapen om livet (ayur: kunskap, veda:liv), är en indisk läkekonst med tusenåriga anor. Syftet med Ayurveda är det läkande sambandet mellan kropp och själ samt att aktivera kroppens oändligt självläkande förmåga. Enligt ayurvedan finns det tre olika kroppstyper (doshor); Vata (rymd och luft), Pitta (eld och vatten), och Kapha (jord och vatten). Varje människa har en unik kombination av dessa doshor där var och en har sina specifika särdrag, kvaliteter och kännetecken. Ju längre vi lever från vår ursprungliga kroppskonstitution, desto svagare blir vi och ju mer mottagliga blir vi för sjukdom och psykisk/fysisk ohälsa.
 
Pranayama
 Ordet pranayama betyder att rikta och förlänga andetaget och består av olika andningstekniker. Att vi andas råder det inget tvivel om, men att vår livskvalitet påverkas av hur vi andas kanske inte är lika självklart. Genom att praktisera pranayama öppnar vi upp den inre livskraften och förbereder oss för meditation.
Dölj

Generellt upplägg för yogan:

 • 07.30-08.45 – Ashtangayoga (6 tillfällen)
 • 17.00-18.15 – Workshops (4 tillfällen)
  Med reservation för smärre ändringar på grund av lokala omständigheter.

Vandring:

 • En halvdags vandring.
  Vi återkommer med dag och tid.

Det går även bra att boka din resa tillsammans med en medresenär som inte vill delta i yogaaktiviteterna.

Pernilla Cristvall

Pernilla Cristvall

Pernilla driver YogaDevi som består av två yogastudios på Kungsholmen i Stockholm. Pernilla har över 20 års erfarenhet av yoga och personlig utveckling och vägleder människor som önskar förändring i sitt liv. Det gör hon via kurser, workshops, utbildningar och resor inom yogans alla områden som hon har valt att kalla för ”Medveten Livsstil”. Hennes drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential och sedan se dem förvandla insikterna till handling.

Bilder från Levadavandringen

Ving i samarbete med YogaDevi

Frågor om resan?

E-post: konferens@ving.se
Ving Grupp & Konferens tel: 0771-345 678