Vandringar, vulkaner och vin på Teneriffa och La Gomera

När: 20-27 januari 2019
Var: Mazuro, Puerto de la Cruz
Pris: 9.750:- per person (Enkelrumstillägg från 1.800:-)
Avresa från: Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Upplev den fascinerande ön Teneriffa och dess vackra grannö La Gomera.

Under en härlig vandringsvecka får du uppleva Teneriffas olika zoner och vackra natur, Teides höjder, lära dig om öns historia, prova på vin, lokal mat samt besöka nationalparken på La Gomera.

Guidningen genomförs av en engelsktalande guide.


Anmälan

I priset ingår:

  • Flyg med Thomas Cook Airlines t/r
  • 20 kg bagage på flyget
  • Mat ombord
  • Transfer från flygplasten till hotellet t/r
  • Del i 1-rumslägenhet
  • Halvpension
  • Alla vandringar enligt programmet
  • Alla luncher enligt programmet

Veckoprogram

Tryck på läs mer för att se programmet för vandringsveckan på Teneriffa och La Gomera

Läs mer Dag 1: Ankomst til Teneriffa
 
Transport till hotellet och middag.
 
Dag 2: Santiago del Teide
 
Tvåtimmars vandring genom den vackra naturen i Santiago del Teide-området. Vandringen genom det vackra landskapet går bland annat genom mandel och fikonträd. Vi kommer också förbi platsen, där det senaste vulkan utbrottet på Teneriffa skedde. Vi avslutar vandringen med Lunch på en trevlig restaurang.
 
Vandringen är 7 kilometer lång och det ingår snacks och vatten under turen, samt lunch på restaurang.
 
Dag 3: Vulkanen Teide
 
Vi tar linbanan upp på Spaniens högsta berg och under tiden passar vi på att njuta av den fantastiska utsikten över det kringliggande landskapet. Från linbanans station 3.555 meter över havet kan man bland annat se Cañadas-calderaen, en ringformad krater och det egendomliga stenträden Roque Cinchado, som förmodligen är en av värdens mest fotograferade klippformationer. Efter linbaneturen ger vi oss ut på en cirka 45 minuter lång vandring. Den horisontella turen, Ruta Mirador De la Fortaleza ( Nummer 11) och Ruta Ruta pico Viejo (nummer 12) går genom lava och klippformationer i olika färger och former, efter cirka 30 minuters vandring når vi till utkiksplatserna som har en hänförande utsikt över landskapet.
 
Vandringen är 1-2,5 kilometer lång och under turen ingår det snacks och vatten, samt en efterföljande lunch efter vandringen. Obs! På 3500 meters höjd är luften tunn, därför rekommenderas turen inte till astmatiker, hjärtsjuka eller personer med högt blodtryck.
 
Dag 4: Anaga Naturpark
 
Vi ger os in i Bergsmassivet Anagas löv täta skog, den grönaste delen av Teneriffa. Ta ett djupt andetag och njut av omgivningen med alla dina sinnen. På den 2-3 timmar långa turen, vandrar vi genom flera klimatzoner, med subtropisk regnskog, klyftor och lagerbladsträd. Ju längre in vi kommer i skogen, desto mer märker vi att luftfuktigheten stiger, tempraturen faller och luften blir allt renare.
 
Vandringen är 6,5 kilometer och snacks och dricka ingår, samt lunch efter vandringen.
 
Dag 5: Fridag
 
Dag 6: La Gomera
 
Vi besöker Teneriffas grannö La Gomera, som Christoffer Columbus använde som mellanstation på sina resor till Amerika. Under vår färd mot El Cedroskogen i nationalparken Garajonay kommer vi kunna njuta av utsikten över Teneriffa och Teide. Väl framma vandrar vi genom nationalsparkens urskog och gröna dalar. Vi avslutar dagen med en lokal lunch, innan vi tar färgan tillbaka till Teneriffa.
 
Vandringen är 6 kilometer lång och det ingår snacks och vatten längs med vägen, samt lunch efter vandringen.
 
Dag 7: Vandring och vin – Tacorontes
 
Vi får en guidad tur genom den historiska byn Tacoronte fram till vingården Bodegas Monje i El Sauzal. Vandringen går genom byn vars historia går tillbaka till 1400-talet, när Kanarieöarna blev en del av Spanien. Under turen får vi höra om malvasiadruvans historia och om ödet för guancherne: Teneriffas Ursprungsbefolkning. På vingården Monje får vi stifta bekantskap med vinframställningens olika faser. Vi får också smakprov på den färdiga produkten. Familjen Monje har framställt vin i fem generationer och har specialiserat sig på rödvin gjort på druvsorterna Listan Negro och Negramoll.
 
Vandringen är 6 kilometer lång och det ingår snacks och vatten under turen. Dessutom ingår en vinprovning och 3-rätters lunch på vingården Monje. Vandringen kommer att ske i ett avslappnat tempo och beräknas ta cirka 2 timmar.
 
Dag 8: Hemresa från Teneriffa
 
Transport till Flygplatsen och hemresa.
Dölj

Om hotellet

Masaru är ett stort och härligt lägenhetshotell i Laz Paz, som är bydelen strax över Puerto de la Cruz. i hotellets trädgård finns en stor uppvärmd pool och i bakgrunden vilar den mäktiga och ofta snöklädda vulkanen Teide.

Flygtider

Läs mer 20 januari Arlanda – Teneriffa Syd 08.00-12.55
27 januari Teneriffa Syd – Arlanda 14.50-21.35
 
20 januari Landvetter– Teneriffa Syd 06.30-10.55
27 januari Teneriffa Syd – Landvetter 12.50-19.05
 
20 januari Kastrup– Teneriffa Syd 08.00-12.20
27 januari Teneriffa Syd – Kastrup 13.40-19.55
Dölj

Frågor om resan?

E-post: konferens@ving.se
Ving Grupp & Konferens tel: 0771-345 678