Simskola utomlands på Sunwing

Sunwings simskola/simlärare

I samarbete med Sveriges största privata simskoleaktörer Medley erbjuder vi under vintern 2017/18 simskola på tre av vår Sunwing Family Resorts. Under sommaren 2018 kan vi erbjuda simskola på fyra av våra Sunwing Famlily Resorts. Grundtanken med simskolan är att genom glädje lära ditt barn att simma och bli trygg i vattnet. Du bokar simkurserna när du beställer din resa eller lägger till dem i efterhand via Min sida.

Här finns Sunwings simskola och simlärare:
Sunwing Cala Bona Beach 10/6-17/8
Sunwing Kallithea Beach 11/6-18/8
Sunwing Makrigialos Beach 8/6-15/8
Sunwing Sandy Bay Beach 9/6-16/8
Sunwing Bangtao Beach 16/12-1/3 *
Sunwing Kamala Beach 16/12-1/3 *
Sunwing Arguineguín Seafront 17/12-23/2

Gäller vissa ankomstdagar. Se mer under flikarna Träning eller Utbud (barnaktiviteter, för ungdomar) på respektive hotell.

*Ej i regi av Medley.

Pris: 595 kr för 5 lektioner, 1190 kr för 10 lektioner. Crawlkurs och privat simlärare kostar 595 kr/kurs.

Boka simskola på Min Sida

Att kunna simma är en livsviktig kunskap som både föräldrar och barn har stor glädje av inte bara under semestern utan under hela livet. På semestern är bad och vattenlek ett självklart inslag, därför vill vi kunna erbjuda simskola på flera av våra Sunwing Family Resorts.

Simskolan har tre nivåer. Under steg 1 får ditt barn vattenvana genom lekfulla och omväxlande övningar. Steg 2 och 3 kombineras på Sunwing Family Resorts. Under dessa steg lär sig ditt barn grunden i simteknik samt övar på att simma upp till 50 meter med rätt teknik. Vi träffas fem gånger per vecka. Efter avslutad kurs får ditt barn en medalj.

Kurserna har som mål att vara positiva upplevelser för såväl kursdeltagare som föräldrar. Vi vill på ett lekfullt, tryggt och säkert sätt lära barnen vattenvana och grunderna i simning. Varje kurs har max 10 deltagare och måste bokas hemifrån.

 Medley


Simskola steg 1, från 4 år

Simskola steg 1, från 4 år

En barnaktivitet med fokus på att inspirera barnen och leka fram en god vattenvana under lekfulla och omväxlande former. Till exempel genom roliga lekar i vattnet, flytleksaker och spännande uppdrag. Vi lägger stort fokus på att lära barnen flyta på både mage och rygg utan flythjälp eftersom det är en förutsättning för den fortsatta siminlärningen. Gruppdynamiken och lekfullheten i kombination med goda pedagoger brukar leda till att alla barn, oavsett om de tidigare var vattenrädda eller riktiga blötdjur, får en god vattenvana och en introduktion till grunderna i såväl bröstsim som ryggsim under kursen.

Förkunskapskrav: Inga förkunskaper krävs
Kurstillfällen: 5 eller 10 lektioner á 40 minuterSimskola steg 2-3, från 5 år

Simskola steg 2-3, från 5 år

En barnaktivitet för vattenvana barn, som redan kan flyta på mage och rygg utan flythjälp (armpuffar eller liknande). Simskolans upplägg formas efter gruppens kunskapsnivå. Vi blandar lek med praktiska övningar, både individuella och i grupp. Barnen får på ett lekfullt sätt träna på arm- och bentag. Fokus på bentagen är stort, eftersom de utgör grunden i såväl bröstsim som ryggsim. När bentagen sitter lägger vi till armtag och vips lär sig barnen att simma “på riktigt”. När barnen kan simma minst 10 meter bröstsim med korrekta arm- och bentag och huvudet över vattenytan, samt 10 meter ryggsim är de redo för nästa steg.

För barn som redan kan simma 10 meter väntar en spännande kurs där vi finslipar arm- och bentagen, tränar upp uthålligheten och modet att simma på djupt vatten. Vissa barn behöver även träna på att doppa huvudet och hoppa från kanten i djupt vatten, komma upp till ytan, vända och simma tillbaka till kanten och vi övar därför även på detta. När barnet kan simma minst 50 m bröstsim och 25 m ryggsim med korrekta ben- och armtag är barnet redo för nästa steg.

Förkunskapskrav: Klara av målen i steg 1, d.v.s. god vattenvana och kunna flyta på rygg och mage helt utan flythjälp (armpuffar/simdyna).
Kurstillfällen: 5 eller 10 lektioner á 40 minuterVill du simma ännu snabbare, längre eller snyggare?

Vill du simma ännu snabbare, längre eller snyggare?

Vi vill dela med oss av glädjen och tryggheten i att kunna simma och ha kul i vatten! Medleys siminstruktörer lär inte bara ut grunderna i simskolan för barn. Många vuxna och lite äldre barn kan redan simma, men har kanske funderat på att lära sig lite mer. Kanske är det ett triathlon som lockar eller så vill man bara få ut mer av simningen. Att simma snyggt har också sin poäng ibland...Nyhet! Bli ett med undervattensvärlden, simma som en av havets invånare.

Nyhet! Bli ett med undervattensvärlden, simma som en av havets invånare.

Nu kan du lära dig allt om hur du blir en av havets coolaste varelser! Välj att ta med en kompis eller prova på detta spännande äventyr på egen hand. Bli ett med vattnet och prova på hur det känns att simma med stjärtfena i poolen. I vinter erbjuder vi lektioner i sjöjungfrusimning på Sunwing Arguineguín Seafront. Simningen bokas direkt på hotellet och finns under samma perioder som är angivet för simskolan.

Ålder Från 7 år.
Förkunskapskrav: God vattenvana, Simkunnig (minst 25 m) och dyka på djupt vatten, simma under vatten samt kunna vända från magläge till ryggläge.
Kurstillfällen: 1 tillfälle á 40 minuter.Crawlkurs nybörjare, från 12 år

Crawlkurs nybörjare, från 12 år

En aktivitet för såväl vuxna som barn. Under kursens tre tillfällen får du en baskurs i crawlsimning av våra kompetenta instruktörer. Fokus ligger på att känna till de tekniska grunderna i crawl med korrekt andning, armtag och bensparkar samt praktiskt öva på och förbättra sin kroppsposition i vattnet, hitta rätt flytläge och lära sig grunderna i andningstekniken. Målsättningen är att kunna simma minst 25 meter crawl med andning.

Förkunskapskrav: Simkunnig (minst 200 m bröstsim på djupt vatten)
Kurstillfällen: 3 lektioner á 40 minuter Privat simlärare, från 4 år

Privat simlärare, från 4 år

En egen aktivitet anpassad helt utifrån dina personliga behov. Det kan vara att lära dig grunderna för crawl eller finslipa tekniken för dig som redan har grunden. Tillsammans med din privata simlärare sätter du agendan och tränaren lägger upp ett eller flera träningspass för att du ska nå dina individuella mål. Våra simlärare kan med fördel även anlitas för privatlektioner åt barn som behöver lite extra träning för att utveckla sin simkunnighet.

Förkunskapskrav: Inga, lektionen anpassas efter individens förkunskaper och önskemål
Kurstillfällen: 1 tillfälle á 40 minuterPå Sunwing har vi alltid två instruktörer närvarande i simskolan och under första lektionen gör de en uppskattning av kunskapsnivån i gruppen. Innehållet anpassas därefter så att alla barn får en lärorik och lagom utmanande simskola anpassad efter deras personliga förutsättningar. Djup i bassängen kan göra det svårt att träna på simning och hopp på djupt vatten, men vi anpassar innehåll och utmaningar utifrån respektive anläggnings förutsättningar. Aktuella datum och tider för simskolan finns under respektive hotellpresentation.