Utflykter, Khao Lak

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Praktisk information om våra utflykter

Pirate Beach

Pirate Beach

Har du längtat efter att vara pirat på en av Thailands härliga stränder?

Läs mer Dölj

Nu kan du och din familj få chansen att tillbringa en halvdag tillsammans med Kapten Svartskägg och Pirat Krum, med alla möjliga aktiviteter på stranden, tillsammans med sol och bad. Det hela avslutas med en kul skattjakt där bara fantasin sätter gränser.

Efter att bussen tagit oss från hotellet styr vi skutan mot Layan Beach. Utflykten passar både barn och vuxna som vill njuta några timmar i ett behagligt och kristallklart vatten med aktiviteter och skoj. Det här är ett bra sätt att uppleva några av Thailands skatter.
Medan barnen är på äventyr kan de vuxna njuta av en avslappande strandvy eller delta i aktiviteterna tillsammans med barnen.

I priset ingår:
Transport, vatten, kaffe, te, snacks, frukt.

Detta ingår inte:
Läsk och öl. Eventuella inträdesavgifter till nationalparken.

Tid:
ca 12.00-17.00

Färdledning:
Skandinavisk samt engelsktalande guide

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, solhatt, fickpengar, solkräm med hög skyddsfaktor och kamera.

Det genuina Thailand på cykel

Det genuina Thailand på cykel

Vill du uppleva det äkta Thailand, komma nära naturen och samtidigt ha en aktiv dag? Då har vi utflykten för dig.

Läs mer Dölj

På morgonen kör bussen oss till Bang Rong Pier där vi sedan transporteras med båt till ön Koh Yao Noi. En liten bit från hamnen på Koh Yao Noi börjar sedan äventyret. På förmiddagen cyklar vi cirka nio kilometer genom ris-, gummi- och kokosnötsodlingar, samt regnskog. På vägen gör vi flera stopp där vi bland annat tittar närmare på mangroveträdens fascinerande sätt att växa, har vi tur besöker vi även en gammal thailändsk familj som försörjer sig genom att själva producera den mat de behöver för dagen precis som de gjorde i det gamla Thailand.

Runt lunch stiger vi ombord på en privat longtail-båt som tar oss till en gömd strand i nationalparken Phang Nga.

Därefter tar longtail-båten oss till ytterligare en privat strand där vi har picknick och äter lunch på stranden.
På vägen tillbaka cyklar vi ytterligare cirka nio kilometer längs med kusten med en imponerande utsikt över Phang Nga Bay och gör flera stopp på vägen för att uppleva naturen.

Väl i hamnen går turen tillbaka till Phuket med båt, innan bussarna kör oss tillbaka till hotellen.

I priset ingår:
Transport, cykel, cykelhjälm, lunch, frukt, samt dryck. Entreavgift till nationalparken.

Tid:
Ca kl. 08.00-18.30.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, solkräm, kamera och fickpengar.

Övrigt:
Cykelturen kan under kortare sträckor upplevas som krävande, möjligheten ges att gå till fots men en god grundkondition rekommenderas.

Similan Islands, de nio öarna - kan bokas hemifrån

Similan Islands, de nio öarna - kan bokas hemifrån

Similan Islands är en av Thailand mest kända ögrupper. Öarna är kända för vackra stränder, snorkling och dykning. Lunch och förfriskningar ingår.

Läs mer Dölj

Endast en och en halv timmes resa väst om Khao Laks strand ligger Similan Islands. De totalt elva öarna ligger som ett pärlband i Andamanska havet.

Tillsammans med vår skandinavisktalande guide tar vi oss i speedbåt ut på havet med kurs mot öarna. Under båtturen serveras frukt och dricka.

Under dagen gör vi flera olika stopp där vi både hoppar i från båten och snorklar vid fantastiska rev, samt lägger till vid en ö för att simma och bada därifrån. Snorklingsutrustningen, får du låna gratis. Här finns många olika fiskarter, allt från clownfiskar till svärdfiskar. Har vi tur får vi även se stora havssköldpaddor.

Mitt på dagen serveras lunch som består av en thailändsk buffé på en av öarna.

Mätta på sol och snorkling, tar vi oss hem igen.

I priset igår:
Transport, snorklingsutrustning, lunch och någonting lätt att äta på båten samt förfriskningar.

Tid:
Ca kl. 06.00-18.00.

Färdledning:
Skandinavisk- eller engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera, badkläder, solhatt och solkräm med hög skyddsfaktor. Ta även med en varm tröja till turen, då det kan bli kallt i bussen på grund av luftkonditioneringen.

Övrigt:
Utflykten körs endast under vintersäsongen.

Phang Nga - A taste of Thailand från Khao Lak

Phang Nga - A taste of Thailand från Khao Lak

En intressant och varierad dag med många upplevelser, sevärdheter och färgstarka intryck.

Läs mer Dölj

Vi reser med buss genom det fruktbara landskapet till Phang Nga-bukten. Vegetationen är varierad och vägen kantas av kokospalmer, gummiplantager och ris- och ananasfält. Vi stannar vid en gummiplantage och tittar närmare på hur de arbetar. Under turen besöker vi det gyllene grottemplet som består av en tredelad grotta. I templet finns en liggande Buddha som är tolv meter lång och mer än 200 år gammal. I bergssluttningen utanför lever makaki-apor som är heliga för lokalbefolkningen.

När vi kommer fram till Phang Nga-bukten går vi ombord på longtail-båtar som tar oss genom mangroveskogen. Detta är en förunderlig värld med ett virrvarr av sammanflätade träd och rötter och ett helt speciellt djurliv. Efter en stund i mangroveskogen kommer vi ut på havet, här möts vi av storslagen natur med kalkstensöar som stiger upp ur det turkosblå havet. Vid en av öarna glider båten - om tidvattnet tillåter- in under en klippavsats som på undersidan är täckt av stalaktiter. Klippen är ett populärt tillhåll för fladdermöss, men djuren skräms av båtmotorerna och flyr raskt.

Båtresan fortsätter förbi ön Koh Pin Kan, som också kallas James Bond Island. Här spelades nämligen några av scenerna i Bondfilmen "Mannen med den gyllene pistolen" in 1974. Denna vackra ö blir flitigt fotograferad!

Vi stannar en stund vid Koh Panyi, en muslimsk fiskeby byggd på pålar i vattnet. Där får vi uppleva vardagslivet. Vi äter lunch på en av de många särpräglade restaurangerna. Under dagen berättar guiden även om det sociala livet i Thailand.

I priset ingår:
Transport, lunch, vatten och te eller kaffe ingår. Övrig måltidsdryck köper du själv.

Tid:
Ca kl. 07.00-17.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide samt engelsktalande lokalguide.

Bra att ta med:
Kamera, fickpengar, solhatt och solkräm med hög skyddsfaktor. Vid besöket i templet behövs kläder som döljer axlar och knän. Ta även med en varm tröja till hemresan, då det kan bli kallt i bussen på grund av luftkonditioneringen.

Övrigt:
Inträde till templet tillkommer, ca 20 baht. Utflykten har ett minimantal om sex deltagare.

Dykning

Dykning

Phuket är känt för sina fina stränder och det kristallklara vattnet, där det finns vackra koraller och exotiska, färgglada fiskar. Längtar du efter att få uppleva världen under ytan, kan du anlita Raya Divers!

Läs mer Dölj

Skolan har engelsktalande, ofta skandinaviska instruktörer, som lär ut grundtekniken för dykning. Sen kan man köpa ytterligare dyk med instruktör.
Priset för en grundkurs till PADI Open Water Diving med certifikat är lite lägre än i Skandinavien. Vattnet är varmt och skönt, omgivningen helt underbar, så det här är en erfarenhet man verkligen skall unna sig!
Ta kontakt med oss för mer information om Raya Divers dykskola, dagliga dykturer och kurser.
Om du redan har certifikat, kan du delta i deras härliga dykutflykter.

I priset ingår:
Transport.

Tid:
Ca kl. 08.00–17.00.

Färdledning:
Skandinavisk eller engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, solhatt, solkräm med hög skyddsfaktor och kamera.