Läs andras eller dela med dig av dina egna restips

Skriv om din egen resa eller läs och inspireras av andras restips! Här hittar du mängder av tips, synpunkter och subjektiva betyg på allt som kan vara av intresse, både inför och under din resa.

Läs andras restips

Filtrera i listorna med land och resmål nedan för att hitta andras tips på de resmål just du är intresserad av.

Tipsa andra om din bästa reseupplevelse - skriv ditt restips här!

 • Bangtao Beach

  Av: mikael.sigvardsson 
  2018-01-15

  Bangtao beach har en jättefin strand men saknar strandpromenad. Vill ni åka till en resort och få samma upplevelse vart ni än åker så åk hit men vill ni åka till Thailand och uppleva landet så åk inte hit. Vi bodde på Sunwing Baotang Beach. Ett bra hotell nära stranden men man blev väldigt fastlåst på hotellet. Ville man ta sig till den lilla byn fick man ta en bakväg dit som var ganska hårt trafikerad utan någon som helst gångväg, alternativt gå på stranden vilket funkade rätt dåligt med barnvagn. Vi kände oss lite fastlåsta på anläggningen och man fick inte direkt någon thailandskänsla på detta hotellet. Också väldigt irriterande att Ving väljer att ta ut överpriser i sin lilla minimarket. Det känns som Ving mer eller mindre tar ockerpriser i sin butik. Prisnivån är mer eller mindre dubbel mot seven eleven butikerna i byn som redan är rätt högt satta. Räkna med minst Sverige priser i minimarket.

  Läs mer

  Resan ägde rum: januari 2018

  Kommentera restipset
 • Bangtao Beach

  Av: yowzan 
  2016-02-05

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Shopping
  4
  Mat & Dryck
  5
  Barnvänligt
  5
  Sport/Äventyr
  4

  Kom nyss hem efter två fantastiska veckor på sunwing , bangtao.
  Perfekt läge o super fin strand! Fantastisk personal o ett stort tack till alla ledare som gjorde så mycket roligt med o för våra barn❤️
  Vi bodde på markplan m utsikt trädgård som det stod. Perfekt läge då dottern själv kunde gå ut o lek a. Även nära till miniland där dottern spenderade många timmar.
  Maten på restaurangen var jätte god oavsett om man valde från thai menyn eller den europeiska. Även god mat på restaurangerna längst stranden med.
  ( dock alldeles för mycket mat orkade aldrig 3 rätters , vi hade la tasca all inkl)
  Nära avstånd till bl.a. banana beach o Leam Sing beach( missa inte!),två helt underbara stränder du kan ta dig till m tuktuk eller longtail.
  En hel del försäljare på stranden nu o utanför hotellet kan du köpa strand klänningar till bra priser .
  Vi är super nöjda med vår resa o kan inte klaga på nått !
  Jo dåligt wi-fi men tror vi alla mår bra av lite paus från det....
  Så rek alla barnfamiljer att besöka denna underbara plats !

  Läs mer

  Resan ägde rum: januari 2016

  Kommentera restipset
 • Bangtao Beach

  Av:  
  2015-12-29

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Mat & Dryck
  4
  Barnvänligt
  5
  Sevärdheter
  4
  Nöjesliv
  5

  Jag och min familj bodde på Sunwing bangtao beach under 3 veckor. Lätt det bästa resemålet för den som vill koppla av. Mycket trevlig personal och fint hotell. Rekommenderas starkt!

  Resan ägde rum: april 2014

  Kommentera restipset
 • Bangtao Beach

  Av: MS 
  2015-12-25

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Shopping
  4
  Mat & Dryck
  5
  Barnvänligt
  5
  Sport/Äventyr
  4

  Vi besökte sunwing Bang Tao december 2015. Hotellet ligger perfekt beläget precis på den helt fantastiska stranden. Lite försäljare har nu börjat återvända på stränderna liksom en del mindre ställen med mat. En bit norrut på stranden fanns lite solstolar att hyra om man så önskade. Hotellet hade 3 o lika spa/massage ställen. Ett lite finare som vinintresse testade men de två vid stranden besöktes flitigt och kan starkt rekommenderas. 300 bath för en timme , priset var detsamma på samtliga ställen på stranden. Vi hade köpt la tasca inklusive vilket kan rekommenderas. Fantastiskt fin mat där även barnen hade tillfälle att välja mat från menyn när de inte tyckte att ngt på Lollo och bernie menyn lockade dem. Om man väljer att gå ut att äta så rekommenderar vi kamala som ligger ca 10 min väg bort med tuktuk/taxi bättre restaurangutbud och priser. Marknaderna som gick av stapeln måndag o torsdag kväll uppe vid lotus var riktigt bra och är värda ett besök. Våra barn (8,10) besökte play and chat de dagar vi har på hotellet och älskade det konceptet. Möjligheten att välja vilka aktiviteter de ville vara med på eller att bara umgås.

  Vi gjorde en del utflykter till bl.a. Phi-phi öarna som starkt rekommenderas liksom racha yai för dess fantastiska snorkling. Behovet att ta long-Tail båt för att besöka andra stränder är inte stort då hotellet ligger på den bästa stranden!

  Vi kommer definitivt besöka detta ställe igen då hela familjen blev förälskade i det!

  Läs mer

  Resan ägde rum: december 2015

  Kommentera restipset
 • Bangtao Beach

  Av: adamlundstedt 
  2015-05-09

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Mat & Dryck
  5
  Barnvänligt
  5
  Sevärdheter
  4
  Sport/Äventyr
  5

  Vi bodde på Sunwing Bangtao Beach resort och var hel nöjda.
  Sitter nu och planerar att resa dit igen i December.
  Fantastisk mat och helt enormt trevliga människor!

  Resan ägde rum: mars 2015

  Kommentera restipset
 • Bangtao Beach

  Av: maria.mehlin 
  2015-03-24

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Mat & Dryck
  5
  Barnvänligt
  5
  Sevärdheter
  3
  Sport/Äventyr
  3

  Vi är en familj med två barn 5 0ch 7 år som nyligen kommit hem ifrån en fantastiskt härlig vistelse i Bangtao på Sunwing resort. Stranden är väldigt fin och det är lätt att hitta skuggplatser bland träden. Hotellet ligger precis intill stranden och även den tillhörande resturangen. Frukostbuffen i nnehöll det mesta man kan önska sig. A la carte menyn var varierad och maten var god. Det var hög klass på showerna med allsidig musik.Hotellrummet var rymligt och fint. Hotellområdet var för övrigt väldigt lummigt och mysigt med alla höga palmer.
  Shoppingutbudet var verkligen begränsat. Det fanns några få butiker ett par hundra meter bort. Däremot fanns shuttleservice tillgänglig till Kamala, Patong och Phuket town, för den som vill shoppa. Bangtao är en vädligt lugn ort, vilket passade oss. Vi åker gärna hit igen!/Maria med familj

  Läs mer

  Resan ägde rum: mars 2015

  Kommentera restipset
 • Bangtao Beach

  Av:  
  2015-01-24

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Mat & Dryck
  5
  Barnvänligt
  5
  Sevärdheter
  4
  Sport/Äventyr
  4

  Fantastiskt härlig vistelse på Sunwing Bangtao beach i januari 2015, främst av följande anledningar:
  1. Maten i inclusivepaketet på hotellet var mycket bra (trerättersluncher och -middagar (samt buffet för barnen). Rekommenderas att äta här, då restaurangen ligger vackert precis vid vattnet, vilket o fta ger en svalkande vind från havet. Det fanns mycket att välja på i menyerna, en meny med thailändska rätter och en meny med västerländska rätter. Det finns visserligen andra restauranger utanför hotellet men inte lika många som i exempelvis Kamala samt att det inte är alldeles lätt att ta sig med barnvagnen längs stranden.
  2. Stranden mycket fin, skönt att inte solstolar och annat tog upp hela stranden utan var borta i år. Det finns mycket höga träd vid stranden som ger bra skugga (om man vill ha det) fram till kl 13.
  3. Poolerna många och fina, med olika djup, vattenrutschbana.
  4. Trevlig och hjälpsam personal på hela anläggningen.
  5. Bra och billig massage precis vid stranden i hotellets regi.
  6. Mycket barnvänligt. Bra och många barnaktiviteter på dagarna på Miniland. Mycket engagerad och trevlig personal som fick barnen att trivas.
  7. Trevlig stämning på anläggningen. Främst skandinaver och ryssar på anläggningen.
  8. Om ni spelar golf, passa på att göra det här. Dyrt med greenfee men mycket fina banor.

  Några avslutande kommentarer:
  - Oroa er inte så mycket för denguefeber, det är mycket liten risk att drabbas så här års. Var dock beredda på att det faktiskt finns en hel del mygg. Ha inte balkongdörren öppen i onödan då myggen gärna tar sig in oavsett tid på dygnet.
  - Se till att dricka mycket då det är lätt för framförallt barn att drabbas av vätskebrist. Det fanns också barn som hade fått höstblåsor vilket man också informerade om.
  - Det är inte superbilligt just här, då utbudet är mer begränsat än i exempelvis Kamala. Dock är det inga skyhöga priser och Thaimaten är prisvärd oavsett restaurang.

  Läs mer

  Resan ägde rum: januari 2015

  Kommentera restipset
 • Bangtao Beach

  Av: annelie.hallin 
  2015-01-10

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Mat & Dryck
  4
  Barnvänligt
  5
  Sevärdheter
  3
  Nöjesliv
  3

  Helt underbart! Vacker strand, bra hotell med världens bästa personal. Vi hade sunwing all-inclusive, helnöjda! Mycket god mat!

  Resan ägde rum: december 2014

  2 kommentarer
  zaggen skrev:
  2015-01-11
  Är också intresserad av vad en enkel lunch/middag kostar runt Bangtao beach?
  milesahead skrev:
  2016-03-21
  Pappa undrar: Var spriten billig och hur många procent alkohol håller ölen? Finns glass till barnen även på stranden? Blir det mörkt tidigt? Får man ha badringen med i poolen?
  Kommentera restipset
 • Bangtao Beach

  Av: Malmöiter 
  2014-12-28

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  4
  Mat & Dryck
  1
  Barnvänligt
  1
  Sevärdheter
  1
  Nöjesliv
  1

  Sunwing Bangtao Beach

  Varning!!! Åk inte hit!!

  Detta är den värst semester vi upplevt. Skulle kalla Ving's beskrivning falsk varudeklaration. Ingenting håller standard!

  För att rada upp bara några av problemen:

  1. Ankomst
  Ingen rullstol på flygplatsen för min MS-sjuka man, trots att vi beställt det innan . Långt att gå till transfern i hettan efter 11 timmars flygresa. först när vi satte oss ned på trottoaren och vägrade gå mer fixade de fram en rullstol. Inget vatten på transferbussen och lång väntan på avfärd.

  2. Hotellrummet
  Slitet överallt och med begynnande mögel i badrummet. Smutsigt på rummet och städningen undermålig (personalen överbelastad - inte deras fel). Extremt lyhört både mellan rum och ut i korridor, vilket påverkar nattsömnen för alla. Ej möjlighet att ha genomströmmande luft då rummen var ensidiga.

  3. Aircondition
  Central AC, vilket innebär att samma luften cirkulerar i hela byggnaden och sprider virus snabbt som ögat och även bidrar till lyhördheten. AC = iskallt eller inte alls (inget ovanligt iofs).

  4. Maten.
  Minst sagt medioker kvalité till ett hutlöst pris. Magproblem varje gång vi ätit lunch/middag på hotellets restaurang (OBS! Ingen annanstans vi ätit var det samma problem, så det var inte våra magar som var fel på).
  Frukostbuffén är standard, men den överfulla restaurangen gjorde det omöjligt att få en lugn och behaglig frukostupplevelse.

  5. Poolerna
  Överfulla och måttligt rena. För mycket folk inskaffade på för liten yta. Ingenstans fanns där det var lite lugnt och avslappnat.

  6. Mygg
  Det är INTE säkert att åka hit!! Det finns både malaria och dengue som sprids med de miljontals mygg som dag som natt terroriserar en. Inga myggnät vid dörrar eller över sängar. Det borde finnas klara och tydliga varningar på Ving's hemsida om att detta är ett stort problem i området. Flera gäster drabbades av hög feber och minst en togs till sjukhus för att ha fått dengue-feber.
  Tro inte att myggspray hjälper!

  7. Sjukdomar och läkare
  Har aldrig sett/hört så många sjuka på en och samma plats. Bitvis liknade hotellet mer ett TBC-sanatorium än ett resmål. Kraftig hosta, hög feber och orkeslöshet var det vanligaste. När vi besökte den läkare Ving har på plats vid behov var kön in lång och minst 6-7 familjer kom in med samma symptom bara de 10 min vi var där. Själva utvecklade vi bronkit resp dengue (lättare variant - thank god! ) och läkarbesöket kostade ca 9000 TBH (ca 2200 SEK), vilket självklart tär på semesterkassan (även om försäkring troligen täcker när man kommer hem).

  8. Barnvänligt
  Detta är en sanning med modifikation då det visserligen fanns väldigt mycket barn i alla åldrar och en hel del aktiviteter (främst för de mindre dock), men för att uppskatta detta hotell måste man ha barn som tål hög ljudnivå, intensitet och stora barngrupper överallt.

  9. Läget
  Fint vid stranden, men det finns i princip inga restauranger att välja på utan man är hänvisad till hotellets (eller närliggande hotells) mat, vilka naturligtvis då tar ut MYCKET höga priser. Ingen som helst shopping i närheten och minimarketen var dyrare än SevenEleven hemma.

  Det är enbart några av sakerna som vi upplevt på denna resa. Det enda positiva är att det är fint beläget vid stranden.
  Vi har betalat 86000:- för våra 3 veckor här och ångrar oss djupt att vi

  Läs mer

  Resan ägde rum: december 2014

  3 kommentarer
  VingSverige skrev:
  2014-12-28
  Vi beklagar verkligen att ni upplevde vistelsen på Sunwing Bangtao så negativ. Vi har i regel väldigt nöjda gäster där som återkommer år efter år, det går att se i kommentarerna här under. När ni är så missnöjda tycker jag ni ska vända er till vår kundservice för det är viktigt för oss att få ta del av alla våra kunders synpunkter, bra som dåliga. Ulrika, Ving
  2014-12-28
  Denna kommentar är borttagen.
  yasmina1974 skrev:
  2015-01-05
  Jag kan inte annat än hålla med om flera av punkterna ovan. Sjukt lyhört, undermålig städning, mat och supermarket till alldeles för dyra priser i Thailändska mått mätt. Avlopps- och mögellukt på lite här och var på hotellområdet, hörde om fler som bytt rum (varav en två gånger) pga mögellukt. Men det värsta var nog att så många blev sjuka, min son fick dubbelsidig öroninflammation efter tre dagar och jag blev sjuk två dagar innan hemresa och är fortfarande sjuk snart två veckor efter hemkomst. Det var skytteltrafik till läkaren och många drabbades av öroninflammation vilket vi tror beror på den stora familjepoolen. Renhållningen av den var undermålig. Väldigt synd med tanke på det fantastiska läget. Som hotellet har och personalen på Miniland var fantastisk.
  Kommentera restipset
 • Bangtao Beach

  Av: agda.forsekander 
  2014-11-22

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  4
  Mat & Dryck
  4
  Barnvänligt
  5
  Sevärdheter
  3
  Sport/Äventyr
  3

  Vår andra vecka i Phuket bytte vi hotell till Sunwing Bangtao Beach.
  Vilken skillnad! Det var som att komma till himmelriket. Fantastisk personal och hotellets manager Inga-Lena från Dalarna får 20 poäng av 10 möjliga! Hon driver hotellet med bravur, det känns att stämningen är mycket god hos hela pe rsonalen.
  Rummen var underbart vackra, aircondition även när man inte var på rummet, stor balkong med utsikt mot pooler som avslutar med hav! Breda sköna solstolar på stranden i skugga av träd. Långgrunt och inga höga vågor gjorde badet till en fröjd, vi växlade mellan pool o hav hela veckan.
  Maten var god, barn under tolv år åt gratis från en barnbuffé. Frukosten var jättegod, det fanns något för alla, allt från bacon o ägg till yoghurt, flingor massor med frukt, kaffe o te. Ja, vi saknade ingenting.
  Hotellet ligger lite för sig själv vill man ha shopping och hålligång så är det tuktuk som gäller. Vi saknade inte detta eftersom vi hade bott i Karon veckan innan, så denna vecka blev mest sol, bad och god mat! Kommer definivt åka tillbaka till detta hotell, längtar redan!

  Läs mer

  Resan ägde rum: november 2014

  Kommentera restipset
Sida: 12345