Teen Lounge - kul med kids

Teen Lounge - kul för kids

Alla barn älskar Lollo & Bernie. Men det kommer en dag då barnen plötsligt känner sig lite för gamla för att krama giraffer och björnar. Den dagen brukar oftast inträffa runt åtta års ålder och det är då det är dags att ta klivet in i Teen Lounge.

För vuxna är semester ofta synonymt med långa sovmorgnar, lugna dagar i solstolen och njutningsfyllda middagar med intressanta konversationer. Dessvärre delas den bilden sällan av barn och ungdomar. De små liven vill ju som bekant ha betydligt mer action på ledigheten. Och det är där Sunwings alla barn- och ungdomsaktiviteter kommer in i bilden.

För de mindre barnen är Lollo & Bernies Mini Land den självklara destinationen när man har semester på Sunwing. Men Sunwing levererar även för de större barnen. Vings värld tog rygg på Tyra och Disa, två nioåriga tjejer som plötsligt blivit lite för coola för att leka minipirater med de små barnen. Deras första möte med Teen Lounge blev en riktig aha-upplevelse.

”Åh, vad mycket det finns att välja på!” utbrister Tyra efter att aktivitetsvärden Oskar berättat om allt kul som händer under veckan. ”Vi kommer inte hinna med allt!” Disa instämmer: ”Jag visste inte att man kunde göra så himla roliga saker här. Vissa saker fattar man inte ens hur de har råd med! Jag blev verkligen överraskad.”
 

Teen Lounge är ett slags klubblokal och själva hjärtat i Sunwings ungdomsverksamhet. En mötesplats där barn mellan 8 och 15 år kan samlas, leka, pyssla och spela spel – eller bara ta en paus från föräldrarna. Här får man prova på olika sportaktiviteter, såväl på land som i vattnet. Utbudet kan variera mellan olika hotell, men ofta finns spelhall, biljardbord, minigolfbana, pingisbord, boulebana, utomhusschack… Ingen behöver någonsin bli uttråkad på Sunwing.

Men långt ifrån allt händer i själva Teen Lounge. Många av aktiviteterna sker utomhus, vid poolområdet eller på gymmet där det finns särskilda fitnessaktiviteter för ungdomar. Vissa dagar arrangeras kvällsaktiviteter som spelkvällar och filmvisning med pizza. Är man inte så lättskrämd kan man hänga med på den blodisande spökkvällen, och är man riktigt modig kliver man upp på scen och deltar i Teen Idol. Där får barnen hjälp av showteamet med att öva in en låt som de sedan uppträder med på stora scenen, inför en månghövdad publik.

Det dröjer inte länge förrän tjejerna är som uppslukade av hotellets alla aktiviteter. De tillfällen då barnen faktiskt dyker upp är de sprudlande glada, och de mest konstiga frågor poppar upp. ”Har du ett begagnat tuggummi? Kan du göra armhävningar? Och i så fall – kan du tänka dig att följa med till Teen Lounge och göra tjugo stycken?” Det visar sig att allt handlar om en lek, en poängjakt där barnen springer runt hotellområdet och samlar poäng på de mest udda – men roliga – sätt.

Nästa dag kommer ännu fler egendomliga frågor. ”Pappa, pappa – visst gillar du 80-talsmusik?” Något överrumplad av den oväntade frågan mumlar jag något uppskattande om Stock, Aitken & Waterman. Snart visar det sig att frågan är inledningen på en intensiv övertalningskampanj som handlar om att vi bara MÅSTE gå och se kvällens 80-talsshow i Lime Bar. Övertalningskampanjen lyckas, och mitt i showen springer ett tjugotal barn – inklusive våra egna – upp på scenen och framför en lika oväntad som välrepeterad dans till ”Ghostbusters”. Vi har precis bevittnat en flashmob, och jublet vet inga gränser. Det är svårt att säga vilka leenden som är bredast – publikens eller barnens.