PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Program3
Programförkl. 8
Program2
Programförkl. 7
Program4
Programförkl. 6

Direkt från hjärtat.

Under 2012 bytte vi vår symbol till ett hjärta, som vi brukar kalla för ”The Sunny Heart”. Ingen stor sak, tänker du kanske, men för oss betyder det mycket. På Ving har vi haft samma ledstjärna i över 30 år: att våra gäster ska uppleva de bästa veckorna på året när de reser med oss. För att vi ska lyckas med det strävar vi efter att vara personliga, nytänkande och att det ska vara tryggt att resa med oss. Och att du ska få den semester som passar just dig. Eftersom vi alla är olika, kan den se ut på väldigt många olika sätt.

Det är därför vi skapat Sunwing Family Resorts för dig som reser med barn, och Sunprime Hotels för dig som reser utan. Det är därför vi har ett eget flygbolag, Thomas Cook Airlines Scandinavia, som låter dig checka in ditt bagage direkt på hotellet när du bor på våra egna hotell. Det är också därför vi låter hjärtat vara med i allt vi gör. Det syns nu på allt vi gett vår omtanke, från hemsidor, butiker och reklam, till flygresor, transfer och hotell. Överallt där du möter oss, som en liten påminnelse om vad som krävs för att du verkligen skall få de bästa veckorna på året. Det krävs att hjärtat är med.

Vi kan nu konstatera att förändringen har blivit en succé. Vi som företag har blivit synligare, och det har blivit tydligare vad vi står för. Därför tar vi nu nästa steg och låter ”The Sunny Heart” bli symbol för hela vår koncern, Thomas Cook Group.

Magnus Wikner
Koncernchef, Vinggruppen

Thomas Cook Northern Europe, även kallad Vinggruppen, är Nordens ledande researrangörsgrupp och där ingår förutom researrangörsverksamheterna i Sverige, Norge, Danmark och Finland även flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia och hotellkedjorna Sunwing Family Resorts samt Sunprime Hotels.Fler skäl att resa med Ving

All vår kunskap på köpet

Vi har arbetat med resor i drygt 50 år och just nu har vi fler än 500 resmål i 50 länder. Dit flyger vi drygt 600 000 människor varje år, och många av dem kan ta flyget direkt från sin hemstad.

Läs mer Dölj

Alla dessa resor ger oss förstås stor erfarenhet och massor av kunskap om vad som är viktigt för våra kunder. För om veckorna med oss ska bli årets bästa måste allt från små detaljer till stora sammanhang fungera perfekt.


Bo bättre. Mycket bättre.

Inte ens vi kan påverka om solen skiner eller inte när just du är på semester. Men något som vi kan påverka är hur du bor. Vi vet att just hotellet är väldigt viktigt för att din semester ska bli lyckad. Ingenting får skava under årets bästa veckor. Därför har vi lyssnat på våra gästers omdömen och valt alla våra boenden med största omsorg.

Läs mer Dölj

Vilket hotell du än väljer kan du vara säker på att vi kontrollerat allt från barnsäkerhet och service till läget på hotellet. Vi har en rad olika hotellkoncept för att alla ska kunna hitta rätt boende. Några riktar sig mot barnfamiljer, som till exempel vår egen hotellkedja Sunwing Family Resorts. Andra passar bäst för vuxna som reser utan barn, som exempelvis Sunprime Hotels, även detta helt och hållet våra egen kedja. Och bättre än där kan du knappast ha det på semestern.


Experthjälp innan du reser…

Vi vet hur viktigt det är att få hjälp och guidning, innan man tar beslutet och bokar sin resa. Vi på Ving har tagit fram flera olika hjälpmedel för att förenkla för dig. Under Vings hjälpservice har vi samlat vanliga frågor och svar, info om hur du bokar, vilka regler som gäller och en hel massa goda råd och tips kring din resa. Via vår chattfunktion kan du ställa frågor och få snabba svar av våra reseexperter.

Läs mer Dölj

Du kan naturligtvis också ringa eller maila eller ladda ner våra prisbelönta resmålsguider som innehåller restaurangtips, förslag på utflykter, fakta om landet och prisindikationer. När du sedan har bokat din resa skickar vi mer information om ditt resmål i god tid innan avresa via vårt avresemail.


…och full service när du är på plats

Vår service tar inte slut bara för att du bokat. På de flesta resmål har vi egen personal som finns tillgängliga om du behöver hjälp med något, har frågor eller vill har tips om sevärdheter, stränder och utflykter.

Läs mer Dölj

Vi har också vår servicetelefon där du kan nå oss dygnet runt samt vår SMS-tjänst som ger dig gratis tips och erbjudanden under resans gång samt information om det skulle uppstå en flygförsening till exempel. På våra egna hotell, Sunwing Family Resorts och Sunprime Hotels, erbjuder vi till och med incheckning på hotellet för att du ska slippa trängas på flygplatsen. Och det kostar heller inget extra.


Flexibilitet och valfrihet från A - Ö

Alla är olika – speciellt våra kunder. Vissa vill ha allt inkluderat i sin resa medan andra bara bokar en flygbiljett. Vi ger dig full flexibilitet och valfrihet att sätta ihop din resa precis som du önskar.

Läs mer Dölj

Den som vill kan få hjälp med att förboka allt från hyrbil, spjälsäng, transfer och spabehandlingar till musikalbiljetter och utflykter. Alltid till förmånliga priser. Men det är inget måste. Du bestämmer själv och betalar bara för det du önskar.


Öppet köp, avbokningar och ändringar

Vi vet att det inte alltid blir som man har tänkt sig. Även om du har bokat din resa så kan det hända något som ändrar dina planer. När du reser med oss har du öppet köp i 7 dagar från och med att du gör bokningen av din charterresa (öppet köp gäller inte reguljära resor).

Läs mer Dölj

Vår av- och ombokningsförsäkring är speciellt anpassad för våra resor och den är bra att ha även om du har ett skydd på din hemförsäkring. Med vår försäkring kan du alltid avboka och få tillbaka pengarna om du eller någon i familjen skulle bli sjuk. Du har också möjlighet att boka om resan senast 30 dagar före avresan.


Res först och betala senare.

Med Ving Holiday Card kan du resa nu och betala sen. Vårt semesterkort kostar inget, men ger dig en rad förmåner (t ex billiga inrikesresor med BRA) och möjlighet att köpa resan nu och betala om 4 månader.

Läs mer Dölj

Du kan också välja att betala resan räntefritt inom 12 månader eller att betala ränta och dela upp betalningen över längre tid. En annan smart funktion är att använda kortet som sparbössa och sätta av de pengar du har tänkt att resa för direkt på ditt kort.


Trygghetsgaranti - med Sveriges största researrangör

Att resa med Sveriges största researrangör innebär många fördelar. Men framförallt är det en trygghet. Det kan alla som varit med om en flygförsening, en strejk, en inställd avgång eller några andra problem som påverkat en värdefull semesterresa intyga.

Ving har också bedömts av kreditbedömningsföretaget Soliditet, att ha högsta kreditvärdighet – AAA. För att få det omdömet krävs att bolaget är ett aktiebolag som har funnits i minst 10 år och omsätter mer än två miljoner. Nyckeltalen ska ligga över branschens genomsnitt.

Vi lämnar inte dig i sticket. Är olyckan framme så får du hjälp. Dessutom kan det vara tryggt att veta att Ving har resegaranti ställd till Kammarkollegiet. Även om de flesta av våra resenärer, tack och lov, aldrig behöver fundera över detta är det ändå en trygghet. Av stor betydelse.Åsikter, synpunkter, feedback – mottages tacksamt

Lever vi upp till allt vi lovar? De enda som kan svara på det är förstås våra kunder. Vår undersökning, som skickas ut via mail till alla vingresenärer ett par dagar efter hemkomst, är Nordens största och ligger till grund för hela vårt utvecklingsarbete vad gäller hotell, resmål och service.

Läs mer Dölj

Dina ärliga svar är guld värda och ger oss en chans att bli ännu bättre. Är du missnöjd med din resa och vill reklamera vill vi förstås veta det också. Så snabbt som möjligt. Sedan våren 2010 arbetar vi med ett stort projekt där målet är att lösa majoriteten av alla klagomål direkt på plats. Du ska inte behöva vänta tills du kommer hem med att uttrycka ditt missnöje? Då är ju semestern redan över.

Glöm inte...

Köp till Vings av- & ombokningsförsäkring när du bokar en charterresa, så har du rätt till fri ombokning fram till 30 dagar före avresan, oavsett anledning.

  • Fria ombokningar
  • Bo-kvar-garanti
  • Prisgaranti Plus
  • Återbetalning vid uppsägning
  • Återbetalning vid sjukdom

Res nu. Betala sen.

Ving Holiday Card