PART OF THE THOMAS COOK GROUP

Oyster Pond/Dawn Beach, St Martin / St Maarten

Oyster Pond och Dawn Beach är två helt olika sidor av samma resmål, trots att de ligger alldeles intill varandra. Det ena ligger i Frankrike, och det andra ligger i Holland. Men de har mycket gemensamt: solen, havet och en skön semester.

Oyster Pond påminner inte så lite om en fransk by på rivieran, med hus som klättrar uppför sluttningarna från en liten och väl skyddad marina. De som kommer hit gör det för att koppla av på utmärkta hotell, och för att njuta av solen och livet, kanske kryddat med en tur i omgivningarna eller en läcker middag på någon av de många restaurangerna. Som en extra attraktion har du den gamla svenska kolonin St Barth på nära håll. Båtarna dit avgår från marinan i Oyster Pond. Kliv på båten, koppla av i tre kvart och voilá, du kliver iland på ett sällsynt vackert stycke svensk historia.

Läs mer om Oyster Pond/Dawn Beach Dölj text

Dawn Beach
Till skillnad från Oyster Pond ligger Dawn Beach helt öppet mot Atlanten, en halv kilometer lång strand med gott om plats. I ena änden ligger Westin Dawn Beach Resort och i den andra Busbys, en restaurang som fått gott rykte för sina grillade humrar. Har du rest på semester för att koppla av är Dawn Beach rätt val, med stillsamt nattliv, förstklassigt boende och en skön strand där du aldrig behöver trängas.

På upptäcktsfärd i Karibien
Passa på att se så mycket som möjligt av Karibien när du är här. Det enklaste sättet är att bo på två olika hotell på ön, med till exempel en vecka på något av våra resmål på den holländska sidan av ön och en vecka på den franska. Du kan också ta dagsturer till öarna runtomkring; Anguilla, Saba eller den gamla svenskkolonin St Barth med den charmerande huvudstaden Gustavia. Faktum är att du kan båten till St Barth direkt från marinan i Oyster Pond, och en knapp timme senare är du där. Hyrbil är också en bra idé. Vägarna är bra, avstånden måttliga och trafiken inte särskilt livlig. Med egen transport kan du ta dig runt på ön i din egen takt och stanna där du vill.

Så tyckte andra om Oyster Pond/Dawn Beach

Har du varit här? Sätt ditt eget betyg på stränder, shopping och hotell!

Inga hotellbetyg

Det finns inga hotellbetyg på det här resmålet.

Delbetala din resa

Filtrera sökning