Golf i Santa Ponsa, Mallorca

Njut av en härlig semester i Santa Ponsa.

Santa Ponsa är ett perfekt resmål för golfsemestern, med Ving får du nära till både bra golf och Palmas breda utbud.

Santa Ponsa ligger i en vacker och skyddad vik väster om Palmabukten. Det är en modern och internationell badort, som påminner en hel del om Palma Nova, men är betydligt mindre och mer familjär än sin granne i öst. Bor du i Santa Ponsa har du både Ponientes och Santa Ponsas golfbanor inom nära räckhåll, liksom Palma stad. Dit tar det bara en kvart att köra på motorvägen.

Läs mer om Santa Ponsa Dölj text

Golf Club Son Termens
Mellan Palma och byn Valdemossa ligger en av de finaste banorna på Mallorca – Son Termens. Anläggningen öppnades 1998 och är byggd helt på ekologisk grund med bland annat återvinning av vattnet från bevattningen. Banan är mycket kuperad och träden angränsar alla fairways, som på sina ställen är ganska smala. Nu gör det inte så mycket eftersom de flesta par 4-hålen är under 300 meter långa. Men se upp för vinden, som kan fara runt och spela dig ett spratt.

Golf Santa Ponsa
Santa Ponsa är en mycket känd och relativt tuff mästerskapsbana. Visserligen är fairways både breda och inbjudande, men banan har också upphöjda greener, långa hål, vattenhinder på nio av hålen och ibland besvärande vindar. Det tionde hålet är en rejäl utmaning – 560 meter från gul tee och 470 meter från röd.

Golf de Poniente
Mycket populär bland svenskar. Golf de Poniente ligger omkring fem kilometer norr om Magaluf. Det är en kuperad skogs- och parkbana som alla trivs på, trots sex stora vattenhinder och otaliga bunkrar. Utseendemässigt är Poniente kanske den bästa banan på Mallorca. Enligt Pepe Gancedo, Spaniens mest kända banarkitekt för närvarande, är det tionde hålet ett av de bästa par 4-hål som finns! Här finns också ett mycket trevligt klubbhus med stor terrass, där du kan avnjuta en öl eller en god lunch efter rundan.

Golf Park Puntiró
Golf Park Puntiró är designad av Jack Nicklaus, (Nicklaus Design). Puntiró är en medelsvår bana med många trevliga hål. Anläggningen har väldigt bra träningsmöjligheter samt ett snyggt klubbhus med en bra restaurang. Ligger endast nio kilometer öster om Palma, nära flygplatsen.

Son Antem
Öster om Palma, inte långt från flygplatsen, hittar vi denna utmärkt välskötta golfanläggning. Golfbanorna går i amerikansk stil, vilket inte är så konstigt med tanke på att världens bäste golfare genom tiderna, Jack Nicklaus, var rådgivare när banorna byggdes. Luriga doglegs, där du måste driva utslaget uppemot 200 meter för att ha en chans att se greenen, och så några trixiga korthål. Bland annat ett på "bara" 112 meter. Anläggningen har också en mycket stor driving range och ett härligt klubbhus, inrett i en gammal mallorkinsk bondgård.

Så tyckte andra om Santa Ponsa

betyg
Barnvänligt
3,2
Stränder
3,8
Sevärdheter
2,9
Shopping
2,7
Mat & Dryck
3,6

Samlat hotellbetyg 4,2

Betyget baseras på 1039 svar.

Populära hotell - Santa Ponsa


Visar 0 hotell av 11 på resmålet
Visa alla hotell
Visar 0 hotell av 11 på resmålet
Visa alla hotell