Läs andras eller dela med dig av dina egna restips

Skriv om din egen resa eller läs och inspireras av andras restips! Här hittar du mängder av tips, synpunkter och subjektiva betyg på allt som kan vara av intresse, både inför och under din resa.

Läs andras restips

Filtrera i listorna med land och resmål nedan för att hitta andras tips på de resmål just du är intresserad av.

Tipsa andra om din bästa reseupplevelse - skriv ditt restips här!

 • Roquetas de Mar

  Av: caarruu 
  2018-07-14

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Shopping
  2
  Mat & Dryck
  1
  Barnvänligt
  1
  Sevärdheter
  2
  Sport/Äventyr
  3

  Vi Bodde på Evenia Zoraida park. Rummet var smutsigt när vi checka in. Det var smutsiga lakan och golv. Damm på väggarna. Trasig kylskåp på rummet. Vi hitta en kackerlacka i badrummet. Maten var helt smaklös inte ens lite salt, dålig hygien i köket då dem hade samma handskar till allt tom. När dem s erverade maten och hade tagit i rå fisk, kött eller kyckling samt att dem hade samma stekspade till allt.

  Stranden var under all kritik man såg inte botten full av maneter, grovkorning sand. Vågor och djupt var inte anpassad till barn.
  Enda positiva var att poolen var rolig.
  Shopping är endast bra om man åker till Grand Plaza.
  Jag rekommenderar inte resmålet till andra.
  Spanjorerna hade annat all inklusive där allt ingick men vi andra fick inte välja allt Utan det var redan utvalt. Vi hade basic och fick välja litet utbud medans spanjorerna fick allt som fanns på hotellet. Drinkar mat, tapas, äta i hotellets alla restauranger. Alla drickor,all glass ja precis allt. Medan vi fick välja de vanligaste zingo, Pepsi, 7up, o sådant. Ville vi ha annat fick vi betala.

  Läs mer

  Resan ägde rum: juli 2018

  Kommentera restipset
 • Roquetas de Mar

  Av: AB 
  2018-07-14

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Shopping
  1
  Mat & Dryck
  2
  Barnvänligt
  2
  Sevärdheter
  1
  Nöjesliv
  1

  Åkte med två barn, 14 och 11 år.

  Såg väldigt bra ut på pappret, dessutom mycket billigare än andra alternativ.

  Väl på plats insåg vi att All inclusive hade betydligt mycket sämre kvalitet än andra Ving resmål vi varit på (och dåligt uppmärkt), wifi kapaciteten var ett skämt (förstår inte hur de ens kan få säga att de har wifi när det är så skralt), ljudnivån hysteriskt hög både på dagtid och nattetid av såväl musik som prat/skrik - både inomhus och utomhus, stånden stenig, smutsigt vatten med maneter. Folks paxande av solstolar på morgonen borde de kunna göra något åt?

  På plus sidan: Det ligger långt ifrån jordbävningsdrabbade områden, ok flygtider, ok transfertid, rutchkana i poolen.

  Nej - vi kommer nog inte att åka tillbaka - och enligt vad jag förstod på några representanter från Ving kommer det troligtvis inte vara ett alternativ heller eftersom de funderar på att lägga ner destinationen. Jag förstår varför.

  Läs mer

  Resan ägde rum: juli 2018

  Kommentera restipset
 • Roquetas de Mar

  Av: vanessa.ebrahim 
  2018-05-20

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  3
  Mat & Dryck
  1
  Barnvänligt
  2
  Sevärdheter
  1
  Nöjesliv
  1

  Evenia Zoraida Garden var ett stort hotell med två byggnader. Hotellet styrs av många regler, tyvärr var rökförbud inte med bland deras regler. Det röktes konstant, överallt. På en timme hade vi hunnit inhalera tre passiva cigaretter och det var på barnpool sektionen. Vi påpekade det och fick inget gehör. Vi fick flytta oss och barnen så fort någon rökte. Maten är under all kritik. Det är bottenklass på allt som serveras, i två veckor åt vi sallad. Smaklöst och upprepande, visst är det så med All inklusive, men det här hotellet tog rekordet på dålig mat. Allt var friterad och halvfabrikat. Det som var tillagat var snigelgryta och några andra grytor någon dag, resten var färdiga pizzor, panerade fiskar etc. servicen under all kritik. Personalen var inte så brydda om en, spanjorer var definitivt favoriserade. De hade andra Allink-band och fick ett större utbud av all inklusive, i kontakt med ving fick vi höra att det inte erbjuds sådana band till deras resenärer mot betalning. Vi fick istället köpa finare drycker och andra glassar. Rummen var väldigt små och inte välstädade, damm överallt, sa åt tre gånger och ingenting hände med dammet. En stor fläck på badrummet var kvar i två veckor. Dörren till badrummet var fuktskadad på grund av deras konstiga bygge av badrum. Sängarna var väldigt hårda! Ingen room service erbjuds, inte ens när du låg sjuk i sängen. Billigt med taxi men det finns inte mycket att se och tipsen väller inte över dig från receptionen. Vi frågade efter en sandstrand och blev hänvisade till grusstrand.
  Stranden var väldigt vacker men tyvärr inte barnvänlig, stenigt och inte grund, full av maneter.

  Poolerna och utsikten var fint. Ingenting annat var bra med hotellet.

  Läs mer

  Resan ägde rum: maj 2018

  Kommentera restipset
 • Roquetas de Mar

  Av: jjenny-bylund 
  2017-09-27

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  4
  Shopping
  4
  Mat & Dryck
  3
  Barnvänligt
  5
  Nöjesliv
  4

  Jag och min sambo åkte till Roquetas de mar i augusti 2017. Vi bodde på Evenia Zoraida resort, och fick ett dubbelrum i garden-byggnaden. Fint och rent rum + balkong. Mycket barn och barnfamiljer vid poolerna, men detta är något som vi ändå visste om i förväg (vi reste utan barn) så det var ju inget vi kunde störa oss på. Saknade bord vid solstolarna. Fanns många solstolar, vi var ut vid 9:00 och "paxade" solstolar och fick då solstolar väldigt nära poolen ändå. Maten var ok i bufferesturangen, inte mer. Den var stundvis kall. Beställer man ett glas vin får man en hel flaska. I ala carte restorangerna var det mycket bättre! Jag är jordnötsallergiker och sa till i förväg, och de hade himla bra koll på vad maten innehöll. Alla i personalen är inte jättebra på engelska, men man kan absolut göra sig förstådd ändå. Vi hängde mest vid poolen på dagarna, och på kvällarna såg vi oss om litegrann. Det finns inte jättebra shopping i anslutning till hotellet, så en kväll tog vi en taxi till ett köpcentrum och shoppade där. Många bra affärer, blä Primark som inte finns i sverige. De andra kvällarna gick vi på strandpromenaden och kollade runt. Mycket folk som går där, och ibland kommer det cyklar så man får passa upp. I det stora hela är vi väldigt nöjda med vår resa! Vi hade jättebra väder varje dag, ca 30 grader. En morgon var det lite mulligt men det försvann kring lunch.

  Läs mer

  Resan ägde rum: augusti 2017

  Kommentera restipset
 • Roquetas de Mar

  Av: malin.c.green 
  2017-09-12

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Mat & Dryck
  3
  Barnvänligt
  5
  Sevärdheter
  2
  Nöjesliv
  3

  Vi bodde på Evenia Zoraida Garden. Hotellet var väldigt stort och fanns mycket olika restauranger att välja på. 2 stora bufferestauranger och 4 olika a la carte. (3 besök på dessa ingår per vecka!) Det var en generös all inclusive i den bemärkelsen att det inte hade snålat in på kvalitén på mat och dryck. Till exempel serverades pepsi Max på falska i bufferestaurangen, vilket inte är helt vanligt. Fina poolområden för både barn och vuxna. Gott om solstolar. Havet var härligt att ligga vid om man ville ha det lite lugnare. Väldigt fin strandpromenad åt båda håll!

  De negativa var städningen utav rum, och att hotellet var väldigt stort vilket betydde väldigt mycket folk och en väldans hög ljudnivå. Matsalen hade ingen som helst ljuddämpning så det var väldigt hög ljudnivå där och alla andra allmänna utrymmen. Det drar tyvärr ner betyget en hel del. Om man får möjlighet att välja hade jag valt att bo på garden istället för park. Där är det lugnare och fräschare.

  Läs mer

  Resan ägde rum: augusti 2017

  Kommentera restipset
 • Roquetas de Mar

  Av: riitta.ahonen 
  2017-09-10

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  3
  Mat & Dryck
  3
  Barnvänligt
  4
  Sevärdheter
  2
  Nöjesliv
  1

  Bodde en vecka på Evenia Zoraida Park med All inklusive. Hotellet är fräscht. Vi, ett par hade rummet på 3:e våningen och mot gatan. Rätt så rymligt rum med två dubbelsängar. Inget störde oss från gatan. Trafiken är minimal. Sol på balkongen från tidiga eftermiddag tills solen går ner. Kvällsunderhå llningen på hotellet kan vara störande för vissa rum med havsutsikt.
  Två poolområden. Den ena med vattenaktiviteter för barn. Gott om solstolar. Mellan poolerna fanns ett område med solstolar för oss som föredrog lugn. Bra planering således.
  Det fanns flera restauranger där det hela tiden serverades både mat och något ätbart. Man kunde boka á la carte i tre olika restauranger per vecka. Vi gjorde det och åt tre rätters i asiatisk och italiensk restaurang samt i grillen och resten av tiden åt vi buffé. På alla ställen var huvudrätterna (kött och fisk) sega och smaklösa, t o m hade man lyckats förstöra grisköttet som var som tuggummi! Kycklingen var god i asiatisk restaurang. Förrätterna och efterrätterna var OK.
  Det fanns barnrätter som var desto godare.
  Personalen var mycket hjälpsam!
  Vill man ha shopping så får man ta taxi till Grand Plaza som ligger drygt 5 km mot staden Almeria.
  Almeria är ju ett nytt resemål för säsongen och det märks för det finns knappast någonting att göra utanför hotellet. Cyklar fanns att hyra och en lång, nästan öde sandstrand med fin strandpromenad.
  Vi gjorde en utflykt med Ving till Sierra Nevada som är att rekommendera!

  Läs mer

  Resan ägde rum: september 2017

  Kommentera restipset
 • Roquetas de Mar

  Av: habbony 
  2017-07-03

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  4
  Shopping
  4
  Barnvänligt
  5
  Sevärdheter
  5
  Sport/Äventyr
  5

  Vi bodde på playa Capricho , dubbelrum större. Det var ett fantastiskt boende direkt på strandpromenaden, poolen på ena sidan. Obegränsad havsutsikt från trädgården!! Lite småslitet i rummet men helt ok ändå. På kvällen kom personalen, bäddade om sängen igen och la choklad på sängarna. Poolen på hot ellet är fantastisk!!! Hela Andalusien är fantastiskt och en känsla av att vara i "äkta Spanien" kommer över en. Här finns många spanska turister och engelskan bland personalen är inte jättebra. Fin strandpromenad, barn och handikappavänlig. Liten perfekt flygplats. Kan bara rekommendera att åka till Roquetas de mar. Åk gärna med häst o vagnen!

  Läs mer

  Resan ägde rum: juni 2017

  1 kommentar
  sig_brith skrev:
  2017-11-05
  Detta hotell var verkligen bra vi kan också rekommendera det för vi är mycket nöjda och kan gärna resa dit igen. Även Roquetas de Mar var över förväntan.
  Kommentera restipset
 • Roquetas de Mar

  Av: p-olsson 
  2017-07-01

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  4
  Shopping
  2
  Mat & Dryck
  4
  Barnvänligt
  2
  Sevärdheter
  2

  Hotell Evenia Zorida park . Väldigt rent och fint överallt på hotellet och många resturanger att välja på. Bra all inclusive, allt ingick verkligen. Synd att kalla det family garden hotell då barnen inte fick göra något roligt i poolerna för badvakterna, inte kasta boll till varandra trots att man v ar helt själv i poolen inte heller några uppblåsbara saker i poolen tex luftmadrass mm. Tycker detta borde framgå i Vings beskrivning av resmålet . Det gjorde våra barn väldigt besvikna. Har rest med Ving i 10år och aldrig varit med om detta.
  Sängarna var stenhårda.
  Nöjeslivet har vi ingen aning om och kan inte bedöma.
  Omgivningarna var rena och fräscha. Fina pooler och väldigt gott om solstolar, var aldrig problem att få några solstolar!

  Läs mer

  Resan ägde rum: juni 2017

  3 kommentarer
  mikael_wendel skrev:
  2017-07-02
  Va tråkigt för barnen att inte gå ha nån luftmadrass eller dylikt i poolen. Ska dit nu i september med min 4åriga dotter o det viktigaste för henne just nu är att hennes uppblåsbara delfin ska med som hon kan leka med i poolen. Va så dom va anledningen till att ni inte fick ha med det i poolen?? Står ju att hotellet är barnvänligt
  gunilla.lillo@teia.c skrev:
  2017-08-31
  Hoppas verkligen inte på "stenhårda" sängar!
  riitta.ahonen skrev:
  2017-09-10
  Kom hem för 2 dagar sedan från Zoraida Park. Hade själv inga barn i poolen men satt dagligen i restaurangen bredvid med full utsikt över barnpoolen. Massor av barn (stora som små) i poolen. Det finns uppenbar säkerhetsrisk om barnen får ha sina uppblåsta badleksaker i poolen. Därför att varken badvakterna eller föräldrarna får full kontroll över barnen. Någon kan faktiskt hamna i vattnet under uppblåsta badleksaker. Dom allra minsta fick ha simringar.
  Kommentera restipset
 • Roquetas de Mar

  Av: t.lundgren42 
  2017-06-06

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  4
  Shopping
  2
  Mat & Dryck
  2
  Barnvänligt
  4
  Nöjesliv
  1

  Hotell Playa Luna är ganska nedgånget,inget att rekommendera. Roquetas de Mar är ett mediokert ställe fullt med tältrestaurager. Utflykterna är tyeksamma, guiderna dåligt pålästa.Till den sk. minifilmstaden gick inga utflykter som utlovats pga den spanska djurhållningen.

  Resan ägde rum: maj 2017

  1 kommentar
  viktoria.osbeck skrev:
  2017-07-06
  Men så dåligt. Hade sett frammot att besöka den där filmstaden då jag tyckte det lät trevligt :O =(
  Kommentera restipset
 • Roquetas de Mar

  Av:  
  2016-10-03

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Shopping
  5
  Mat & Dryck
  5
  Barnvänligt
  5
  Sport/Äventyr
  5

  Jag tycker alla ska ta en promenad längs den långa strandpromenaden in till Roquetas de Mar's stad. Ta med badkläderna och stanna till vid stranden för att ta ett dopp. I Roquetas de Mar's stad finns flera trevliga restauranger att äta lunch på. Eller varför inte ta med lite snacks och ät lunch på s tranden? Ett härligt dagsnöje!

  Läs mer

  Resan ägde rum: augusti 2016

  Kommentera restipset
Sida: 12