Utflykter, Cala Bona

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

Palma shopping med ROIG Transportation

Palma shopping med ROIG Transportation

Längtar du efter riktigt bra shopping i en trendig liten storstad med massor av sevärdheter? Då är denna utflykt till Mallorcas vackra huvudstad Palma något för dig! Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Palma de Mallorca är en pulserande stad som fullkomligt osar av historia. Här bjuds på en förförande mix av vackra byggnader, kända modebutiker, kyrkor, museer, restauranger och caféer. Ta gärna en promenad längs med strandpromenaden för att se några av världens dyraste lustjakter, eller slå dig ner på Placa de Major och betrakta folklivet.

Alldeles vid den imponerande katedralen La Seu ligger shoppinggatan Passeig Del Born, där du både hittar såväl de största märkesbutikerna som Louis Vuitton och Hugo Boss som mindre, lokala butiker. Gatan slutar vid torget Placa Rei Joan Charles. Går du till vänster här, hamnar du på gatan Jaume III, där du hittar ännu fler butiker och det stora varuhuset El Corte Inglés.

Ett bra sätt att förflytta sig i Palma är att hoppa på och av de röda sightseeingbussarna. Bussarna stannar vid 16 av de mest populära sevärdheterna i Palma och längs vägen får du lära dig mer om Mallorcas historia på svenska, engelska eller spanska. Luta dig tillbaka och njut av en stad som tål att jämföras med vilka europeiska storstäder som helst!

Efter ca fem timmar i Palma är det dags för avfärd. Vi avslutar sedan dagen med ett fotostopp på Castell de Bellver, som erbjuder en fantastisk utsikt över Palma stad och bukten utanför. Du behöver inte vara proffsfotograf för att få vykortsvackra bilder med dig härifrån.

På vägen hem njuter vi av utsikten när vi passerar genom flera av öns charmiga små städer och byar.

Måltider och dryck:
Mat och dryck ingår inte i priset. Under dagen görs dock ett antal stopp där förnödenheter kan inhandlas.

Färdledning:
Engelsktalande guide, som även kan guida på tyska, franska, italienska efter behov.

Övrigt:
Utflykten arrangeras i samband med vår samarbetspartner ROIG. Programmet kan variera från gång till gång.

Es Trenc med Katamaran

Es Trenc med Katamaran

Vad vore en Medelhavssemester utan en dag ute på det stora blå?

Läs mer Dölj

Passa på att njuta av en dag ute havet med katamaranen Magic som utgår från Colonia Sant Jordi. Härifrån åker båten till Es Trenc, Mallorcas kanske mest omtalade och populära strand.

Under dagen får vi möjlighet att svalka oss i havet och utforska livet under ytan med hjälp av snorkelutrustning som finns att låna på båten. Medan vi badar och snorklar förbereder besättningen dagens lunch som vi sen njuter av ombord.

Måltider och dryck:
I priset ingår en lättare lunch tillsammans med ett glas vatten/sangria. Mer dryck finns att köpa på båten.

Bra att ta med:
Badkläder, solkräm och pengar.

Övrigt:
Priset varierar beroende på om du väljer utflykten med eller utan transport till hamnen.
Vi förbehåller oss rätten att ändra resrutterna vid dåligt väder.

Hamsgrottorna

Hamsgrottorna

I droppstensgrottorna, Cuevas del Hams i Porto Cristo, som upptäcktes 1905, har fantastiska droppstensformationer bildats genom årtusenden.

Läs mer Dölj

Vi smyger ner i mörkret, förbi mystiska hålor och enorma grottor. Turen går genom hålor och passager och ner för trappor samtidigt som detta naturfenomens vidunderliga formationer kan begrundas. Det ekar när vattendropparna långsamt faller ner på glänsande stalagmiter. I taket kan vi se stalaktiter som bildar... ja, vad? De säregna formationerna sätter igång fantasin.

Längst ner i grottorna finns en underjordisk sjö, Venice-sjön. Här stannar vi upp och får lyssna till vacker och stämningsfull klassisk musik.

Hamsgrottorna har öppet dagligen mellan kl. 10.00- 16.30. Köp biljett av din Vingvärd så har du företräde i biljettkön.

Färdledning:
På egen hand

Island Tour

Island Tour

Följ med på en fantastisk dag då vi får uppleva flera av Mallorcas alla spännande sevärdheter med både buss, båt, spårvagn och tåg! Inga måltider ingår.

Läs mer Dölj

Dagen börjar med att vi beger oss till öns tredje största stad, Inca. Här finns Mallorcas största marknad. En annan sak som är typiskt för Inca är framställningen av skinn- och läderprodukter. Här stannar vi ett tag och besöker läderfabriken Buades, som bland annat säljer Mallorcas välkända väskor och skor i läder.

Efter Inca åker vi vidare längs bergskedjan Sierra de Tramuntana. Från bussen njuter vi av utsikten över öns högsta punkt, det mäktiga Puig Major. Vi ser också det berömda klostret i Lluc och alla mandelträd som kantar vägen längs berget.

Efter ett fotostopp fortsätter vi till La Calobra. Här får du tid att utforska omgivningarna på egen hand. Varför inte njuta av en härlig lunch på någon av de små trevliga restaurangerna med utsikt över bukten? Du kan också ta en kort men underbar promenad genom klippassagen, där det också finns möjlighet att ta ett uppfriskande dopp i havet.

Efter att ha upplevt den fantastiska atmosfären i La Calobra är det dags att njuta av Mallorca från havet! Med båt tar vi oss ner mot hamnstaden Porto de Sóller. Staden ligger nedsänkt mellan bergen och påminner med sin charmiga hamn, sina små caféer och sina butiker om den Franska rivieran. Härifrån tar vi den anrika spårvägen genom ett landskap fullt av apelsin- och citronträd till den närliggande staden Sóller.

När vi anlänt till Sóller tar vi en av Europas äldsta järnvägar, byggd 1912, till Mallorcas huvudstad Palma. Under tågresan passerar vi genom inte mindre än 13 tunnlar och får ta del av ett bergslandskap med härliga vyer. En upplevelse som de flesta turister inte får vara med om! Vi kliver av tåget strax utanför Palma, där vi blir hämtade av en buss som kör oss tillbaka till hotellet.

Mat och dryck:
Ingår inte. Under dagen görs dock ett antal stopp där förnödenheter kan inhandlas. Vill du kan du även ta med dig en egen picknick.

Tid:
Heldag, ca kl. 09.00-18.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide, som även kan guida på tyska, franska, italienska efter behov.

Bra att ta med:
Kamera och badkläder, samt gärna en flaska vatten, solkräm och en varm tröja.

Övrigt:
Utflykten arrangeras i samband med vår samarbetspartner ROIG. Programmet kan variera från gång till gång.

Palma visit

Palma visit

Längtar du efter en trevlig dag med storstadspuls? Då är denna utflykt till Mallorcas vackra huvudstad Palma något för dig.

Läs mer Dölj

På vår väg till Mallorcas huvudstad Palma börjar vi med att köra förbi byn Felanitx. Från bussen skymtar vi medeltidsklostret San Salvador, som ligger på en bergstopp. I Felanitx föddes den berömda konstnären Miquel Barceló, som bland annat har utsmyckat ett av kapellen i Palmas enorma katedral La Seu med en makalös skulptur.

Turen fortsätter genom ytterligare några av Mallorcas alla vackra byar innan vi når vår slutdestination Palma. Vi stannar utanför La Seu, den majestätiska katedralen som byggdes på 1200-talet. Nu väntar en rundtur med en lokal guide som visar oss runt i katedralen. Guiden berättar mer om katedralens historia och vi njuter av all den fantastiska konst och arkitektur som finns här. Därefter finns lite tid att utforska Palma på egen hand. Shoppa gärna på Passeig Del Born, eller varför inte njuta av en lunch på någon av alla trevliga tapasrestauranger?

Efter cirka två-tre timmar i Palma är det dags för avfärd. På vägen tillbaka stannar vi vid en utsiktsplats vid slottet Bellver, som byggdes på 1400-talet och som är Europas enda runda slott. Slottet användes länge som fängelse men idag finns här Palmas historiska museum. Från slottet njuter vi av en fantastisk utsikt över hela Palma, se till att ha kameran i beredskap!


Måltider och dryck:
Mat och dryck ingår ej i priset. Under dagen görs dock ett antal stopp där förnödenheter kan inhandlas.

Färdledning:
Engelsktalande guide, som även kan guida på tyska, franska, italienska efter behov.

I priset ingår:
Entré till katedralen + rundtur med guide.

Övrigt:
Utflykten arrangeras i samband med vår samarbetspartner ROIG. Programmet kan variera från gång till gång.

Son Amar

Son Amar


En festlig kväll med underhållning i världsklass på legendariska Son Amar!

Läs mer Dölj

Denna anrika herrgård har sedan 1963 varit hem för många uppskattade och spektakulära kvällsshower som gett besökarna fängslande upplevelser. Son Amar är känt för att erbjuda artister från världens alla hörn - tillsammans utgör de en fantastisk mix av underhållare som bjuder på en oförglömlig kväll.

Årets magiska koreografi innehåller en fantastisk blandning av olika stilar och kulturer från öst till väst, som öppnar våra hjärtan och sinnen, samtidigt som den bjuder på en blandning av internationell dans och musik, hissnande akrobatik, härliga komiska inslag, en het flamencoshow i världsklass och mycket mer.

Ta chansen att få uppleva Son Amars fantastiska show, helt klart en föreställning i världsklass.

Vi erbjuder ett biljettalternativ med transport "GOLD" från de flesta av våra resmål.

Mat och dryck:
Trerätters middag och måltidsdryck ingår.

Tid:
Avresa från hotellen ca kl. 17.30-18.30. På Son Amar ca 19.00–00.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Upplev mer av Mallorca - kan bokas hemifrån

Upplev mer av Mallorca - kan bokas hemifrån

Upplev mer av vackra Mallorca! Mandelträd, små byar och lokala marknader är något av allt som ingår under dagen. Lätt lunch och dryck ingår.

Läs mer Dölj

Under denna heldagstur åker vi norrut, tillsammans med vår skandinavisktalande guide som kommer att vara med oss hela dagen. Från östkusten kör vi in mot landet och upplever den vackra landsbygden och dess mandelträd, sädesfält och mysiga små byar. Vi börjar med ett besök i byn Inca och den lokala marknaden. Här samlas lokalbefolkningen för att prata om veckans händelser och handla färska grönsaker. Här får du tid på egen hand för att hinna uppleva den lokala atmosfären i lugn och ro.

Runt lunchtid stannar vi till hos vår samarbetspartner Purowool. Här serveras lunch samtidigt som de presenterar sina produkter. Om du blir intresserad av någon av produkterna kan du beställa till ett rejält reducerat pris.

Vi fortsätter mot den gamla delen av Alcudia. Här får du utforska gränderna på egen hand och leta efter trevliga smultronställen. Det finns flera små butiker och arkitekturen är väl värd att studeras på närmare håll. Passa också på att ta en promenad uppe på stadsmuren.

Efter att vi upplevt gamla Alcudia tar vi oss tillbaka till östkusten.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
I samband med Purowools presentation serveras lättare lunch och dryck.

Bra att ta med:
Bekväma skor.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Denna utflykt presenteras i samarbete med Purowool, en av Skandinaviens ledande tillverkare av sängprodukter. I och med samarbetet kan vi erbjuda denna utflykt till ett reducerat pris, mindre än hälften av det ordinarie försäljningspriset.

The Sea Cave

The Sea Cave

En av de mest kända och omtyckta aktiviteterna på östkusten är grottäventyret 'The Sea Cave'. Snacks och förfriskningar ingår.

Läs mer Dölj

Följ med och utforska hemligheterna i denna grotta, även känd som 'Cova de's Coloms' eller 'Piratgrottan'.

Med motorbåt kör vi längs den vackra kusten fram till den mystiska plats där vi stannar. För att ta oss in i grottan måste vi hoppa ner i det turkosa vattnet, klädda i våtdräkter, skor, hjälm och pannlampa, och sedan simma till själva ingången av grottan.

Detta är en spännande upplevelse från början till slut; vi kommer upptäcka hemligheterna i piratgrottan genom simning, hoppning och klättring.

Underjordiska sjöar med kristallklart vatten, både söt- och saltvatten, spektakulära grottformationer, och allt naturligt bevarat!

Ett oförglömligt äventyr för hela familjen!

Mat och dryck:
Snacks och förfriskningar ingår.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Tid:
Halvdag, ca kl. 15.00-18.00.

Bra att ta med:
Handduk, badbyxor och solskydd, vattenflaska.

Övrigt:
Ändringar i programmet kan ske p.g.a. av väder och lokala förhållanden. Åldersgräns: från 6 år.

Scuba diving/snorkeling

Scuba diving/snorkeling

Dykning är en mycket avkopplande, trevlig och lugnande aktivitet - Upplev en helt annorlunda och magisk ny värld under vatten.

Läs mer Dölj

Har du funderat på att testa på att dyka? Om svaret är ja, men du inte vill gå en lång kurs så har du chansen via vår partner Mallorca Diving. Genom dem kan du prova på denna fantastiska aktivitet som tar dig ner till en helt annan värld. Mallorca Divings instruktörer introducerar och lär dig på ett säkert sätt så att du kan njuta av din första dykupplevelse.

Om du känner att snorkling räcker för dig så kan du i stället följa med på Mallorca Divings snorklingsutflykt som tar dig med motorbåt till vackra platser där vi drar på oss utrustningen och simmar iväg för att upptäcka stenformationer, grottor, vikar och spännande undervattensvarelser.

I båda utflykterna ingår all transport, båtturer, dyk- och snorklingsutrustning samt certifierade instruktörer.

Mat och dryck:
I både dyk- och snorklingsutflykten ingår vatten och någon lättare form av snacks.

Färdledning:
Engelsktalande instruktörer.

Tid:
Halvdag ca kl. 09.00-12.30.

Bra att ta med:
Solskydd, badkläder och handduk.

Övrigt:
Ändringar i programmet kan ske p.g.a. av väder och lokala förhållanden. Dykning 95 euro, snorkling 45 euro.

Drakgrottorna

Drakgrottorna

Följ med till de berömda Drakgrottorna, Cuevas del Drach, på Mallorcas östkust. Inga måltider ingår.

Läs mer Dölj

Drakgrottorna ligger ca 6 kilometer söder om Cala Millor på öns östra kust. Den guidade turen i grottorna är drygt en kilometer lång och det tar ca en timme att gå.

Längs vägen kommer vi till Europas största underjordiska sjö, Martel. Här spelas klassisk musik av Chopin, Martini, Offenbach och Caballero. Vi sitter ner en stund och njuter av musiken, av grottans mäktiga akustik och av åsynen av båtar som glider över sjön och lyser upp grottan. Därefter stiger vi ombord på en båt för en tur på den underjordiska sjön och får uppleva grottorna från ett helt annat perspektiv.

Utflykten avslutas vid butiken "Majorica", och här handlar det om majoricapärlor. De anses vara världens finaste konstgjorda pärlor. Endast äkta och odlade pärlor kommer före i rang.

Mat och dryck:
Ingår inte. Drycker och smörgåsar finns att köpa vid grottorna.

Entré:
Ingår till Drakgrottorna.

Tid:
Halvdag, ca kl. 09.30-14.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Övrigt:
Utflykten arrangeras i samband med vår samarbetspartner ROIG. Programmet kan variera från gång till gång.