• AKTIV SEMESTER

5 sätt att upptäcka Gran Canaria

Gran Canaria är ett av våra i särklass populäraste resmål, men ändå har den klassiska ön så många oupptäckta sidor. Vings värld ger dig fem förslag på aktiviteter som vidgar dina vyer.

Trekking

Trekking

Vandringslederna bjuder på storslagna vyer.

Gran Canaria är som en kontinent i miniatyr, med fyra olika klimatzoner på samma ö. Dramatiska vulkanlandskap och pinjeskogsklädda bergssidor. Grönskande dalar, gamla bergsbyar och en makalös utsikt. En bergsvandring på Gran Canaria bjuder helt enkelt på betydligt mer än det vanliga strandlivet. Som den magiska känslan av att äta matsäck ovan molnen, med utsikt över Atlanten och resten av Kanarieöarna.

rockyadventure.com

Kajak

Kajak

Paddla ensam eller i dubbelkajak.

Ett perfekt sätt att uppleva en ö är att paddla runt den. Under en kajaktur längs med Gran Canarias kust bjuds du på massor av spännande upplevelser som du normalt inte får vara med om på Kanarieöarna. Från de mäktiga klipporna vid Tauritostranden till grottorna utanför Puerto de Mogán. Du behöver inga förkunskaper, och väljer själv om du vill paddla ensam eller i en dubbelkajak. Solbrännan och träningen får du på köpet!

Vulcan Canarias Facebook-sida

Surfing

Surfing
Tajming är A och O, det gäller att fånga vågen i precis rätt tid.

Gran Canaria är kanske inte det första resmål man förknippar med surfing, men faktum är att det är ett riktigt bra surfresmål – både för nybörjare och mer erfarna surfare. Vill du lära dig grunderna finns det nybörjarkurser i området kring Maspalomas på den södra delen av ön. Den mer avancerade surfaren söker sig med fördel till den lite blåsigare norra delen av ön, där de största vågorna finns. Bor du på Vings eget hotell Sunwing Arguineguín hjälper personalen gärna till med att upprätta kontakt.

prosurfingcompany.com

Dykning

dykning

Under havsytan väntar en annan spännande del av Gran Canaria. Här finns såväl naturliga som konstgjorda rev, liksom de mest fantastiska vrak – allt från enklare dyk på nybörjarnivå till avancerade djupdyk. De bästa dyken upplever du i "El Cabron", ett naturreservat under vatten som anses vara en av de bästa dykplatserna i Europa.

blue-explorers.com

Vindsurfing

vindsurf

Gillar du att vindsurfa är Gran Canaria en av världens bästa platser. Byn Pozo Izquierdo på ostkusten står ofta värd för världscuptävlingar i vindsurfing, och det av en god anledning. Här blåser det alltid, och det är inte ovanligt att vinden kommer upp i en hastighet av mer än 16 m/s. Om du är nybörjare kan det dock vara en bra idé att hålla till i skyddade hamnar som Puerto Rico och Puerto de Mogán.

pozowinds.com

VINGS GRAN CANARIA

När du reser med Ving till Gran Canaria kan du räkna med ett av marknadens största utbud av hotell. Reser du till Gran Canaria utan barn rekommenderar vi vårt Sunprime Atlantic View och har du barnen med dig toppar vi med Sunwing Arguineguín Seafront och nya Ocean Beach Club i Playa del Cura. Vi har dessutom flera Family Garden-hotell som inte heller gör någon barnfamilj besviken. När det gäller resmål kan vi erbjuda allt från härligt storstadsliv i Las Palmas till nöjesmetropolen Playa del Inglés och lugna pärlor som Puerto de Mogán på den solsäkra sydkusten.

Vings Gran Canaria

 

 

Kanske gillar du även dessa artiklar?