Utflykter, El Toyo

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Praktisk information om våra utflykter

Cabo de Gata Naturreservat - kan bokas hemifrån

Cabo de Gata Naturreservat - kan bokas hemifrån

Upptäck Andalusiens vackra natur och pittoreska små fiskebyar i naturreservatet Cabo de Gata. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Naturreservatet Cabo de Gata är Spaniens största kustreservat och ligger inte långt från Almeria. Här väntar höga klippor, klart vatten, öde stränder och dramatisk natur med ett rikt fågelliv, särskilt i saltsjöarna på den västra sidan. Längs med kusten ligger också vackra små byar, som till exempel Isleta de Moro, med ett spektakulärt läge på en klippa i havet. I parken ligger också fiskebyn San José, med två fina stränder, en välbesökt marina och gott om mysiga små restauranger. Under dagen hinner vi också besöka Spaniens äldsta fyr, vid La Fabriquilla.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Detta ingår:
Busstransport samt engelsktalande guide

Måltider och dryck:
Ingår inte

Bra att ta med:
Vattenflaska, bekväma skor, badkläder, handduk, pengar till lunch och eventuella inköp.

Färdledning:
Engelsktalande guide

Tid:
Heldag: Ca. 08.30-16.30

Sierra Nevada/Alpujarra - kan bokas hemifrån

Sierra Nevada/Alpujarra - kan bokas hemifrån

En heldagsutflykt i den spektakulära bergskedjan Sierra Nevada, med Ragua-passet på 2.000 meters höjd, och besök i grottstaden Guadix. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Detta är en fantastisk resa genom en av de vackraste bergskedjorna I hela Europa. Redan 1986 utnämndes Sierra Nevada till biosfärområde av UNESCO, och tre år senare blev det nationalpark. På vår väg kommer vi passera vackra små byar innan vi kommer upp till Ragua-passet på 2.000 meters höjd.

Under stigningen passerar vi också flera olika mikroklimat, från det typiska medelhavsklimatet på låglandet, till ett tundraliknande klimat som gynnar ett rikt djurliv. Vi åker sedan ner på den norra sidan, mot staden Guadix, känd för sina många och ovanliga grottor. Här finns runt 2.000 bebodda grottor, som tillsammans bildar en hel stad befolkad av grottinnevånare. Här finns det tid att besöka katedralen (ingår inte) parken, eller kanske ägna en stund åt lite shopping. På vägen tillbaka kommer vi stanna till i Alhabia, för att besöka en keramikverkstad där vi får en demonstration av hur de arbetar.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Detta ingår:
Busstransport, engelsktalande guide samt besök i keramikverkstad

Måltider och dryck:
Ingår inte

Bra att ta med:
Vattenflaska, bekväma skor, pengar till lunch och eventuella inköp.

Färdledning:
Engelsktalande guide

Tid:
Heldag: Ca. 08.30-17.30

Oasys Mini Hollywood - kan bokas hemifrån

Oasys Mini Hollywood - kan bokas hemifrån

Om du gillar spaghettiwesterns ska du följa med till Oasys Mini Hollywood, där allt startade. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Vem gillar inte westernfilmer? Och vem gillar inte en bra revolverduell? Oasys Mini Hollywood var från början en inspelningsplats för både westernfilmer och andra genrer. Några exempel på filmer som spelats in här är ’För en handfull dollar’, ”Cleopatra” och ”Den gode, den onde, den fule”. I dag är det närmast en temapark, men en överraskande realistisk sådan, särskilt när banditerna rider in i staden och skjuter vilt omkring sig. Här finns allt som krävs för en riktig westernstad: saloon, begravningsentreprenör, ponnyexpress och sheriff, bland mycket annat, som till exempel banken, vars innerväggar är täckt av affischer för de filmer som spelats in här. Det är omöjligt att inte bli charmad av både atmosfären och tempot. I anslutning till Oasys Mini Hollywood finns också en djurpark och en pool.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Ingår inte.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Entré:
Ingår till Oasys Hollywood.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.30-16.00.

Bra att ta med:
Vattenflaska, bekväma skor, badkläder och handduk, pengar till lunch och eventuella inköp.

Oasys Mini Hollywood med barbecue - kan bokas hemifrån

Oasys Mini Hollywood med barbecue - kan bokas hemifrån

Spaghettiwestern med barbecue. Välkommen till Oasys Hollywood! Måltid ingår.

Läs mer Dölj

Vem gillar inte westernfilmer? Och vem gillar inte en bra revolverduell? Oasys Hollywood var från början en inspelningsplats för både westernfilmer och andra genrer. Några exempel på filmer som spelats in här är "För en handfull dollar", "Cleopatra" och "Den gode, den onde, den fule". I dag är det närmast en temapark, men en överraskande realistisk sådan, särskilt när banditerna rider in i staden och skjuter vilt omkring sig. Här finns allt som krävs för en riktig westernstad: saloon, begravningsentreprenör, ponnyexpress och sheriff, bland mycket annat, som till exempel banken, vars innerväggar är täckta av affischer för de filmer som spelats in här. Det är omöjligt att inte bli charmad av både atmosfären och tempot.

Eftermiddagen och kvällen bjuder på både westernshow med ”De goda mot de onda”, och en energisk can-can show i saloonen. Som avrundning på dagen serveras en barbecue i parken.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Barbecue, inklusive dryck ingår.

Entré:
Ingår till Oasys Mini Hollywood.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Tid:
Kvällsutflykt, ca kl. 17.00-24.00.

Bra att ta med:
Vattenflaska, bekväma skor och pengar till eventuella inköp.

Granada, givetvis - kan bokas hemifrån

Granada, givetvis - kan bokas hemifrån

I Andalusien finns en rad spännande och sevärda städer; Sevilla, Cordoba och Malaga bland många andra. Men Granada står ändå i en klass för sig. Följ med på en tur med mycket tid för egna strövtåg och upptäckter. Mat och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Med sitt läge vid foten av de berg som utgör Sierra Nevada, men ändå på en höjd av 700 meter är både naturen och utsikten helt utan jämförelse. Staden ligger i eller nära fyra olika floder som korsar regionen – nämligen Beiro, Darro, Genil och Monachil.
Stadens ursprung kan spåras till tiden då morerna erövrade södra Spanien. Denna erövring nådde sin höjdpunkt år 711 med Tariq Ibn Zayid i spetsen. Under flera hundra år uppfördes moskéer, palats och befästningar, men det var först på 1100-tallet som ett mindre kungadöme grundades av berbern Zawi Ben Ziri. Granadas tillkomst var nu ett faktum. Staden växte i både antal invånare och i storslagna byggnader, och det var med stor tillfredsställelse som Nasrid-sultanerna lät uppföra Alhambra, Generalife-trädgårdarna och de andra helgedomarna. Staden återgick i spanska händer då Kung Ferdinand och Drottning Isabella samlade Spanien under ett styre i slutet av 1400-talet.

Granada är trots sina skiftande styren och härskare en stad som är något utöver det vanliga. Staden pryds av en eklektisk arkitektur från den moriska perioden och den glansfulla perioden som följde under spanskt styre. Det hela ses bäst till fots, så att man kan ta sig till de sevärdheter man är mest intresserad av.

Då Granada rymmer så många höjdpunkter fokuserar denna utflykt på 'tid på egen hand' så man kan plocka ut sina egna godbitar. Här finns allt från den stora katedralen, det kungliga kapellet, den UNESCO-märkta stadsdelen Albayzin och många andra platser som vi gärna hänvisar till. För de gäster som har det ikoniska palatset Alhambra på sin lista kan vi hjälpa till med vägvisning. Det måste dock nämnas att biljettförsäljningen vid Alhambra är ytterst restriktiv.

Om man vill förboka en guidad tur i Alhambra och Generalife, passar det bäst med en som startar omkring kl 12.00-13.00, eftersom detta passar bäst med vår ankomst till Granada. Det finns flera alternativ till förbokning på Internet.
Man kan också köpa biljetter på plats. Dessa börjar säljas 07.30, både i biljettkontoret och i de automater där man betalar med kort. Priserna varierar från 9-16 euro beroende på hur omfattande tur man vill gå. Dessa biljetter finns bara i ett begränsat antal och kan ta slut omgående.

Det finns också flera områden vid Alhambra som inte kräver någon biljett; Karl Vs palats, kyrkan och den gamla hamam mellan Generalife och Alcazaba. Fråga gärna din guide hur man lättast hittar.

Observera att tiderna för bussen ankomst är ungefärliga och beror på trafik och andra omständigheter. Ving kan inte heller ansvara för eller återbetala biljetter som köpts via en extern hemsida.

Mat & Dryck:
Ingår inte. Det finns gott om olika slags restauranger i Granada.

Entré:
Ingår inte. Vid besök i Alhambra bör man först undersöka tillgängligheten på https://www.alhambradegranada.org/en/

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i, kamera, pengar och vattenflaska.

Tid:
Heldag (från ca kl. 07.00-18.00).

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Båttur ’OLA120’ - kan bokas hemifrån

Båttur ’OLA120’ - kan bokas hemifrån

En skön tur på havet utanför Cabo de Gata. Förfriskningar serveras ombord.

Läs mer Dölj

Följ med på en avkopplande och minnesrik båttur i naturreservatet Cabo de Gata. Båten avgår från Carboneras på östkusten, och följer sedan kusten söderut, förbi stränder och byar, och med strålande utsikt in mot det dramatiska landskap som utgör en del av naturreservatet.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Detta ingår:
Transport, båttur, engelsktalande guide samt förfriskningar ombord

Måltider och dryck:
Ingår inte

Bra att ta med:
Pengar till lunch och eventuella inköp.

Färdledning:
Engelsktalande guide

Tid:
Heldag: Ca. 08.30.00-17.00

Observera:
Rutten kan komma att ändras beroende på väder och vind.