På resan

Våra gästers säkerhet är vår högsta prioritet. Vi bryr oss om dig och alla ombord på våra Sunclass Airlines-flyg och med anledning av Covid-19 har vi implementerat ett flertal nödvändiga och effektiva säkerhetsrutiner för att säkerställa säkerhet och välbefinnande ombord.

Munskydd kommer även att krävas på de flesta flygplatser.

Inför flygresan med Sunclass Airlines

 • Munskydd skall bäras på flygplatsen. Munskyddet måste vara godkänt för flygresor, det är exempelvis munskydd som används inom sjukvården av EU-klassifiering EN14683 eller KN95. Dessa kan beställas via airshoppenathome.com, på ditt lokala apotek och andra utvalda ställen. Hemsydda ansiktsmasker av halsdukar, tyg eller liknande godkänns inte som ansiktsskydd ombord på flyget.
 • Många länder kräver att ett inreseformulär fylls i innan avresa. Se specifik information om vad som gäller för just det land du ska resa till här. Som resenär är du själv ansvarig för att du har fyllt i hälsodeklarationen på korrekt sätt och i rätt tid innan avresa. I tillfälle detta inte gjorts kommer du som resenär nekas inresa i landet och kommer därför redan på avreseflygplatsen nekas ombordstigning. Du har i detta tillfälle ej heller möjlighet att få återbetalning av kostnaden för din resa.
 • Du ombeds att checka in online innan avresa med Sunclass Airlines. 48 h innan din resa kommer du att få ett mail med information samt en länk till check in.
 • Var ute i god tid – incheckning, säkerhetskontroller och boarding kan ta längre tid än vanligt
 • Vid incheckning kommer du att få besvara frågor om din hälsa, t ex om du varit eller känner dig sjuk.
 • Checka in så mycket av ditt bagage som möjligt – endast 1 handbagage per person är tillåtet hos Sunclass Airlines
 • Förbeställ mat inför resan, då det inte finns möjlighet att köpa mat ombord.
 • Förbeställ dina tax free-varor via Airshoppen, inga varor finns till försäljning ombord på flyget.
 • Se över dina försäkringar inför resan för fullgott skydd. Frågor och svar om Goudas försäkringar finner du här.
Safe Travel - Ving

Safe travel - Sunclass Airlines

Här hittar du en checklista och viktig information inför din flygresa.

Ombord på Sunclass Airlines

 • Munskydd ska bäras av såväl besättning som passagerare ombord. Masken ska du ta på innan ombordstigning. Undantag från maskkrav gäller barn under 6 år samt gäster som med dokumenterad medicinsk anledning inte kan bära ansiktsmask. Dokumentation kring medicinsk orsak ska då kunna uppvisas
 • Spritning av händer vid ombordstigning (handsprit finns i gaten)
 • Mat- och dryckesservering anpassas utifrån riktlinjer från EASA (Europeiska luftfartsmyndigheten) som innebär att allt som serveras är packat i förslutna förpackningar. Snacks och dryck går att köpa ombord. När du äter/dricker kan du ta av ansiktsmasken tillfälligt.
 • Luften renas löpande. Sunclass Airlines använder HEPA-filter på alla våra flygplan som tar hand om 99,6 procent av dammpartiklar och luftburna föroreningar som virus och bakterier. Ett konstant nedåttryck av luft minskar risken för korskontaminering. All luft i kabinen är filtrerad och förnyas vart 2:a till 3:e minut.
 • Flygen städas extra noggrant före och efter varje flygning med desinficering av stolar, bord och armstöd.

Uppdaterat serviceutbud ombord

Ombord på alla våra Sunclass-flygningar har vi gjort de anpassningar som är nödvändiga, men vi kommer självklart att kunna ge dig samma fina service som tidigare, nu med ett uppdaterat serviceutbud.

 • Våra dryckesvagnar kommer fortsatt att köras ut som normalt där du som gäst kan köpa den dryck som önskas. Med hänsyn till hygienen accepteras endast betalkort ombord, det går inte längre att betala med kontanter.
 • Förbeställningar av taxfree-varor kan göras som normalt på Airshoppen.se, dock skickar vi för nuvarande inte ut någon katalog i förväg.
 • Du kan nu även förbeställa ett av EU godkänt munskydd och andra hygienartiklar i vår separata webbshop airshoppenathome.com . Varorna skickas hem till dig så att du kan ha på dig masken innan du reser till flygplatsen då detta numera är ett krav. Glöm inte att göra din beställning i god tid, då det tar 2-3 arbetsdagar för dina varor att levereras via post.

Övriga flygbolag
Alla flygbolag följer gällande riktlinjer från EASA. Det innebär bland annat att munskydd är obligatoriskt. För mer information besök respektive flygbolags hemsida. För charterflygningar med SAS eller Finnair kommer det inte finnas möjlighet att förbeställa mat, det kommer ej heller vara någon servering av varken mat eller dryck ombord (aktuell information just nu som kan ändras)
Övriga flygbolag - se nedan:
Läs mer Aegan
Air Baltic
Air Canada
Air China
Air Mauritius
Air France
American Airlines
British Airways
Brussel Airlines
Cathay Pacific
Czek Airlines
Delta Airlines
Emirates
Ethiopian Airlines
Ethiad
Finnair
Kenya Airways
KLM
Iberia
Icelandair
LOT
Lufthansa
Malaysia Airlines
Norwegian
Thai Airways
Turkish Airlines
SAS
Singapore Airlines
Swiss
Unitied Airlines
Vietnam Airlines
Vueling
Qantas
Qatar Airways
Dölj