Inreseformulär till Spanien

Inresande till Spanien måste från och med den 1 juli 2020 fylla i ett inreseformuläret i förväg innan ankomst till landet, en sk FCS-formulär (Sanitary Control Form). **Detta kan göras tidigast två dagar (48 timmar) innan avresa.

Om inte formuläret är ifyllt för alla resenärer i sällskapet, kommer du/ni bli nekade inresa i landet, och kommer redan på avreseflygplatsen bli nekade ombordstigning. Om detta sker, är det inte möjligt att få tillbaka pengarna för resan.

Som resenär är du själv ansvarig för att du har fyllt i inreseformuläret på korrekt sätt och i rätt tid innan avresa.

Observera att formuläret kräver seating-nummer (dvs vilket stolsnummer du har ombord), vilket du finner på ditt boarding-kort efter genomförd incheckning online.

QR-kod för uppvisande på flygplatsen
Efter att formuläret fyllts i mottager du en pdf via mail med den QR-kod som du ska uppvisa vid ankomst till Spanien. Denna QR-kod är viktig för att din resa ska kunna genomföras. Skriv ut QR-koden som pappersutskrift eller visa upp den på din mobil.

Klicka här för att fylla i inreseformuläret

Se hur du fyller i formuläret här.

FAQ

När måste jag senast fylla i inreseformuläret?
Läs mer Formuläret måste vara ifyllt innan avresa. Detta kan göras tidigast 48 timmar innan avresa.Dölj

Vad händer om jag inte fyller i inreseformuläret?
Läs mer Om inreseformuläret inte är ifyllt inom utsatt tid kommer du att nekas inresa i landet och kommer därför inte heller att kunna kliva ombord på flyget på din avreseflygplats. Du har i detta tillfälle ej heller möjlighet att få återbetalning av kostnaden för din resa.
 
Det är därför viktigt att du i god tid innan avresa säkerställer så att både du och dina medresenärer har fyllt i det som krävs samt att ni mottagit en bekräftelse på detta.
Dölj

Vad sker efter att jag har fyllt i formuläret?
Läs mer Efter ifyllt formulär får du först ett bekräftelsemejl som vi rekommenderar att du har till hands. Du kommer därefter att få en QR-kod. Denna kod är viktig för att din resa ska kunna genomföras och ett bevis på att du fyllt i formuläret. QR-koden måste finnas tillgänglig vid avresa, antingen som utskrift eller digitalt, och skall visas upp vid ankomst i Spanien samt även på din avreseflygplats.Dölj

Kan jag använda samma email-adress i flera inreseformulär?
Läs mer Ja, samma e-postadress kan användas för dig och dina medresenärer. Det viktiga är att ni får individuella bekräftelser och QR-koder, samt att ni har fyllt i separata formulär.Dölj

När får jag QR-koden?
Läs mer QR-koden skickas först vid midnatt samma dag som avresedagen. En bekräftelse på att du fyllt i formuläret skickas dock innan, så ha även denna till hands som back up. Bekräftelsen är ett bevis på att du har fyllt i formuläret.Dölj

I formuläret står det att jag ska fylla i ” Region/Autonomous City”, vad skriver jag där?
Läs mer Det är den region/stad i Spanien som du anländer till och för Mallorca ska du välja “Illes Balears”.
och för Kanarieöarna "Canarias"
Dölj

När ska jag visa upp QR-koden?
Läs mer På din avreseflygplats ombeds du att visa upp en bekräftelse på att du fyllt i inreseformuläret. Visa upp din QR-kod, digitalt eller som utskrift. I händelse av att du inte mottagit någon QR-kod, visa då upp din bekräftelse som du fått via mail. QR-koden visas även upp vid ankomst på flygplatsen i Spanien.Dölj