Inreseformulär till Grekland

Inresande till Grekland måste från och med den 1 juli 2020 fylla i ett PLF-formulär (Passenger Locator Form) senast 24 timmar innan avresa till Grekland, annars nekas du inresa i landet.

Klicka här för att fylla i inreseformuläret

Instruktion hur man fyller i inreseformuläret

Har du frågor kring hur du fyller i formuläret? På telefonnummer +30 215 560 5151 finns en engelsktalande hjälplinje.

Var uppmärksam på att myndigheterna kan komma att ändra i reseformulären med kort varsel. Denna version gäller från 4 augusti, 2020.

QR-kod för uppvisande på flygplatsen

Efter ifyllt formulär får du först ett bekräftelsemejl som vi rekommenderar att du har till hands. Du kommer därefter att få en QR-kod som skickas till dig vid midnatt på avresedagen. Denna QR-kod är viktig för att din resa ska kunna genomföras och ett bevis på att du fyllt i formuläret. QR-koden måste finnas tillgänglig vid avresa, antingen som utskrift eller digitalt i din mobiltelefon, och skall visas upp vid ankomst i Grekland samt även på din avreseflygplats.

Det går bra att fylla i ett formulär för hela sällskapet. Observera att om flera personer i sällskapet är registrerade i samma formulär måste detta kunna uppvisas på avreseflygplatsen. Det gör du via PDF-filen, som bifogas e-postmeddelandet med QR-koden eller med länken i bekräftelsemeddelandet, som skickas när formuläret är slutfört.

Som resenär är du själv ansvarig för att du har fyllt i inreseformuläret på korrekt sätt och i rätt tid innan avresa. I tillfälle detta inte gjorts kommer du som resenär nekas inresa i landet och kommer därför redan på avreseflygplatsen nekas ombordstigning. Du har i detta tillfälle ej heller möjlighet att få återbetalning av kostnaden för din resa.

FAQ

När måste jag senast fylla i inreseformuläret?
Läs mer Fyll i formuläret så snart som möjligt, dock senast 24 timmar innan avresa.Dölj

Vad händer om jag inte fyller i inreseformuläret?
Läs mer Om inreseformuläret inte är ifyllt inom utsatt tid kommer du att nekas inresa i landet och kommer därför inte heller att kunna kliva ombord på flyget på din avreseflygplats. Du har i detta tillfälle ej heller möjlighet att få återbetalning av kostnaden för din resa.
 
Det är därför viktigt att du i god tid innan avresa säkerställer så att både du och dina medresenärer har fyllt i det som krävs samt att ni mottagit en bekräftelse på detta.
Dölj

Vad sker efter att jag har fyllt i formuläret?
Läs mer Efter ifyllt formulär får du först ett bekräftelsemejl som vi rekommenderar att du har till hands. Du kommer därefter att få en QR-kod som skickas till dig vid midnatt på avresedagen. Denna QR-kod är viktig för att din resa ska kunna genomföras och ett bevis på att du fyllt i formuläret. QR-koden måste finnas tillgänglig vid avresa, antingen som utskrift eller digitalt i din mobiltelefon, och skall visas upp vid ankomst i Grekland samt även på din avreseflygplats.Dölj

Kan jag fylla i uppgifter för medresenärer eller barn i samma inreseformulär som mitt eget?
Läs mer Det går bra att fylla i ett formulär för hela sällskapet. Observera att om flera personer i sällskapet är registrerade i samma formulär måste detta kunna uppvisas på avreseflygplatsen. Det gör du via PDF-filen, som bifogas e-postmeddelandet med QR-koden eller med länken i bekräftelsemeddelandet, som skickas när formuläret är slutfört.
 
Det är viktigt att alla resenärer i din bokning skrivs in i formuläret, även barn, för att grekiska myndigheter skall godkänna inresan.
Dölj

När får jag QR-koden?
Läs mer QR-koden skickas först vid midnatt samma dag som avresedagen. En bekräftelse på att du fyllt i formuläret skickas dock innan, så ha även denna till hands som back up. Bekräftelsen är ett bevis på att du har fyllt i formuläret.Dölj

När ska jag visa upp QR-koden?
Läs mer På din avreseflygplats ombeds du att visa upp en bekräftelse på att du fyllt i inreseformuläret. Visa upp din QR-kod, digitalt eller som utskrift. I händelse av att du inte mottagit någon QR-kod, visa då upp din bekräftelse som du fått via mail. QR-koden visas även upp vid ankomst på flygplatsen i Grekland.Dölj

I formuläret står det att jag ska fylla i ”Point of Entry”, vad skriver jag där?
Läs mer Point of Entry är den flygplats i Grekland som du anländer till. Nedan har vi listat några exempel på de vanligaste flygplatserna i Vings program.
 
Kreta - Chania​: flygplats/point of entry - Chania
Kreta - Heraklion​: flygplats/point of entry - Heraklion
Rhodos: flygplats/point of entry - Rhodes
Parga: flygplats/point of entry - Aktio
Lefkas: flygplats/point of entry - Aktio
Sivota​: flygplats/point of entry - Aktio
Dölj

Var kan jag läsa mer om vad som gäller på plats i Grekland?
Läs mer på våra Safe Travel-sidor ”På plats”

Du kan även läsa mer på UDs sida.