Inreseformulär till Cypern

Inresande till Cypern måste från och med den 1 juli 2020 fylla i en resedeklaration i förväg innan avresa för att få ett sk ”Cyprus Flight Pass”. Formuläret kan fyllas i tidigast 24 timmar innan avresa, men måste vara ifyllt innan du reser iväg. Annars nekas du inresa till Cypern.

Var uppmärksam på att formuläret måste fyllas i för samtliga resenärer i sällskapet, även barn.

Klicka här för att fylla i inreseformuläret

Negativt PCR-test
De Cypriotiska myndigheterna ställer krav på att svenskar som reser till Cypern, ska visa ett negativt PCR-test som är max 72 timmar vid avresan. Resultatet ska laddas upp i inreseformuläret.

Det är ditt ansvar som resande att få gjort ett test i tid, och att ladda upp det i ditt inreseformulär.

Stickprovs test av Covid-19 vid ankomst
De Cypriotiska myndigheterna gör stickprovskontroller på flygplatsen. Det betyder att du kan bli testad på flygplatsen, även om du kan uppvisa ett negativt test från Sverige.

”Cyprus Flight Pass” för uppvisande på flygplatsen
Efter att du fyllt i resedeklarationen får du ett sk ”Cyprus Flight Pass” som du ska visa upp, antingen digitalt i din mobil eller som utskrift, på avreseflygplatsen samt vid ankomst till Cypern.

Som resenär är du själv ansvarig för att du har fyllt i inreseformuläret på korrekt sätt och i rätt tid innan avresa. I tillfälle detta inte gjorts kommer du som resenär nekas inresa i landet och kommer därför redan på avreseflygplatsen nekas ombordstigning. Du har i detta tillfälle ej heller möjlighet att få återbetalning av kostnaden för din resa.

Vi vill också göra dig uppmärksam på att du inför en resa till Cypern måste ta ett sk PCR-test för Covid-19 senast 72 timmar före avresa. Testet måste vara negativt för att få resa in i landet. Ving erbjuder testet gratis. Har du en resa inbokad, kommer mer information närmare inpå din avresa. Läs mer här.

FAQ

När måste jag senast fylla i inreseformuläret?
Läs mer Formuläret måste vara ifyllt innan avresa. Detta kan göras tidigast 24 timmar innan din resa.Dölj

Vad händer om jag inte fyller i inreseformuläret?
Läs mer Om inreseformuläret inte är ifyllt inom utsatt tid kommer du att nekas inresa i landet och kommer därför inte heller att kunna kliva ombord på flyget på din avreseflygplats. Du har i detta tillfälle ej heller möjlighet att få återbetalning av kostnaden för din resa.
 
Det är därför viktigt att du i god tid innan avresa säkerställer så att både du och dina medresenärer har fyllt i det som krävs samt att ni mottagit en bekräftelse på detta.
Dölj

Vad sker efter att jag har fyllt i formuläret?
Läs mer Efter att du fyllt i resedeklarationen får du ett sk ”Cyprus Flight Pass” som du ska visa upp, antingen digitalt i din mobil eller som utskrift, på avreseflygplatsen samt vid ankomst till Cypern.Dölj

Kan jag fylla i uppgifter för medresenärer eller barn i samma inreseformulär som mitt eget?
Läs mer Nej, enskilda formulär måste fyllas i för samtliga resenärer i sällskapet, även barn för att cypriotiska myndigheter skall godkänna inresan.Dölj

Kan jag använda samma email-adress i flera inreseformulär?
Läs mer Ja, samma email-adress kan användas för dig och dina medresenärer. Det viktiga är att ni har enskilda ”Cyprus Flight Pass”.Dölj

Var kan jag läsa mer om vad som gäller på plats i Cypern?
Läs mer på våra Safe Travel-sidor "På plats".

Du kan även läsa mer på UDs sida.