Inreseformulär för din resa

Flera länder har infört krav på kontroller vid inresa, vilket bla innebär att inreseformulär ska fyllas i innan avresa.

Syftet med formulären är att underlätta för myndigheternas smittspårning av Covid-19 och för att minimera ny smittspridning. Nya krav kan införas med kort varsel och olika regler gäller för olika länder. Det är därför viktigt att du håller dig uppdaterad om vad som gäller för just det resmål du ska resa till.

I formuläret fyller du bla i information om din flight, personuppgifter och adress till ditt hotell. Information som rör ditt flyg eller ditt hotell finner du antingen på ditt resebevis, boardingkort eller på respektive hotellsida här på ving.se.

Som resenär är du själv ansvarig för att du har fyllt i inreseformuläret på korrekt sätt och i rätt tid innan avresa. Var uppmärksam på att detta skall fyllas i för samtliga resenärer, även barn. I tillfälle inreseformuläret/hälsodeklarationen inte har gjorts kommer du som resenär nekas inresa i landet och kommer därför redan på avreseflygplatsen att nekas ombordstigning. Du har i detta tillfälle ej heller möjlighet att få återbetalning av kostnaden för din resa.

Se specifik information nedan om vad som gäller för just det land du ska resa till.