Information om covid-tester

Gratis corona-test för dig med avresa till och med 18 april 2021

En del av våra resmål, som t ex Spanien, kräver för närvarande negativt corona-test innan ankomst till resmålet. Ving står just nu för kostnaden för covid-testet (på våra avresorter Stockholm och Göteborg), sk PCR-tester, det gäller för alla våra charterresenärer. Detta gäller charterresor som redan är inbokade samt för nya bokningar på våra charterflyg med avresor till och med 18 april, 2021.

Det är i nuläget inte klart om några av sommarens resmål eventuellt kommer ställa krav på uppvisande av covid-test vid ankomst. Det pågår diskussioner inom EU att få på plats ett system för ett gemensamt vaccinintyg och smittsituationen i ditt hemland kan också påverka mottagarlandets krav. Vi följer utvecklingen löpande och krävs covid-test vid din inresa så kommer vi att informera dig om det.

För avresor från och med den 19 april, 2021 kommer vi att anordna och erbjuda covid-test om det krävs. Det blir till ett subventionerat pris på alla charterresor fram till och med den 15/6. Du kommer som mest att betala 500 kr per test. Kostnaden för testet ingår inte i priset för din resa då vi i dagsläget inte vet om det kommer att krävas, eller vilka destinationer som kommer att kräva covid- test. Den eventuella kostnaden betalas vid testtillfället direkt till vår samarbetspartner som utför testet.

Erbjudandet gäller både nya och redan inbokade resor på våra charterflyg.

Så här går det till - för bokningar gjorda mer än 4 dagar innan avresa

 • Cirka 5-7 dagar före din avresa får du ett mail från oss med tidsbokning (glöm inte att kolla skräpposten).
 • Du bokar in dig hos vår samarbetspartner, en tid bokas per person i sällskapet.
 • Alla resenärer skapar sitt eget unika konto hos Werlabs med Bank-ID för att få testsvar (ett konto per resenär över 6 år ). När du skapar konto hos Werlabs är det viktigt att använda det namn som står i passet och på biljetten, Namnet i kontot är det som kommer att visas på ditt intyg och måste överensstämma med ditt pass.
 • Du genomför testet på något av de angivna testcentren. Glöm inte att ta med pass (gäller även barn).
 • Du får ditt intyg digitalt och laddar i samband med detta ner ett reseintyg. Detta intyg ska visas både vid incheckning i Sverige samt vid ankomst på Kanarieöarna. Då alla får en separat inloggning och intyg kan det vara en fördel att skriva ut intygen om ni reser många, på så vis slipper du flera nedladdningar och konton i mobilen.
  Information om hur du laddar ner ditt intyg från Werlabs
 • Intyget måste tas med på resan i pappersformat då det också ska lämnas vid incheckning på hotellet.
 • Testet kan endast tas av personer med svenskt personnummer och som varit symtomfria de senaste 14 dagarna

Saknar du eller någon i ditt resesällskap Bank-ID?

Werlabs kan testa alla som är 6 år eller äldre. Alla som ska testas hos Werlabs måste bokas upp via den länk du får i mail och skapa ett konto hos Werlabs. Du kan dock inte boka fler än en person åt gången. För att skapa ett konto hos Werlabs krävs Bank-ID. Saknar du eller någon i ditt resesällskap detta så går det att skapa ett konto med personnummer och en separat, giltig e-postadress.

Tänk på att:
1. Logga ut före du går in på länken igen för att boka tid för annan person (du loggar ut under menyn högst upp till höger på sidan, där du även ser ditt namn).
2. Om du eller någon annan i ditt resesällskap saknar Bank-ID kan man skapa ett eget Werlabs-konto med personnummer och en separat, giltig epost-adress. E-postadressen måste vara giltigt och i bruk för att kunna boka tid för provtagning samt motta testsvar. Man kan inte anmäla fler personer med samma mailadress. Saknas en extra giltig e-postadress måste detta skapas.
3. Viktigt att du under telefonnummer använder ett nummer som är i bruk för att du kommer att få ett SMS med en kod som verifierar kontot (samma telefonnummer kan anges för fler Werlabs-konton).

Har du bokat en resa mindre än tre dagar före avresa

Du kommer efter att du har bokat din resa få ett mail från oss med information om hur du går tillväga för att göra ditt PCR-test.

Visar testet att du är smittad av covid-19 kan du inte resa och får då inget intyg.
Läs mer under frågor och svar.

Observera också att du ska fylla i ett inreseformulär när du ska resa till Spanien.

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna från andra kunder angående covid.

Gällande covid-test vid ankomst till Sverige

Vi följer som alltid myndigheternas rekommendationer både här hemma och dit vi reser. För att resa med oss till Kanarieöarna i vinter krävs ett negativt covid-19 test. Vi bjuder därför på Vings upphandlade PCR-test (gäller endast utresa från Sverige). Det är valfritt att ta andra test på egen bekostnad, men observera att du då själv tar ansvar för giltigheten.

Vi har löpande sedan pandemin bröt ut, utvecklat säkerheten under hela resan med vårt ”SafeTravel”-program – på flygen, på våra hotell och under transfern samt infört tryggare bokningsregler med fritt av- och ombokningsskydd mm. Det nya beslutet är inget förbud mot att resa, och vi kommer att genomföra våra resor så länge det finns efterfrågan och givetvis alltid utifrån myndigheternas regler och rekommendationer för ett säkert resande. För svenskar som kommer hem från en utlandsresa rekommenderar nu Folkhälsomyndigheten att man frivilligt tar ett test vid ankomst och även stannar i karantän i en vecka efter hemkomst.

Sveriges regering meddelade den 3 februari att det införs ett generellt inreseförbud från och med lördag 6 februari för utländska medborgare, som måste kunna visa upp ett negativt covid-test. Beslutet gäller fram till och med den 31 mars, 2021. Personer under 18 år, personer som bor i Sverige samt gränspendlare är undantagna från beslutet.

Mer information om vad som gäller dig, hittar du i vår FAQ.

Påverkar beslutet min resa till/från Gran Canaria eller Teneriffa?
För svenskar som kommer hem från en utlandsresa finns inget krav på negativt covid-test vid hemresa. Folkhälsomyndigheten rekommenderar däremot att man tar ett test och även stannar i karantän i en vecka efter hemkomst. Läs mer på Folkhälsomyndighetens sida.

Frågor och svar

Var erbjuder Ving tester?

 • För dig som reser från Stockholm med DK1742, DK1826 och DK1704 lördagar till Gran Canaria, tas PCR-testet i Stockholm (Fotografiska, Stadsgårdshamnen 26) eller Göteborg (Scandic Opalen, Engelbrektsgatan 73) på onsdagar.
 • För dig som reser från Göteborg med DK1826 lördagar till Gran Canaria, tas PCR-testet i Göteborg (Hotell Panorama, Eklandagatan 51-53) eller i Stockholm (Fotografiska, Stadsgårdshamnen 26) på onsdagar.
 • För dig som reser från Stockholm med DK1816 söndagar till Teneriffa , tas PCR-testet i Stockholm (Fotografiska, Stadsgårdshamnen 26) på torsdagar.

Vi erbjuder just nu tester på avreseorterna för respektive flyg.

Vänligen uppmärksamma att det då kan ta längre tid att få provsvaren och att vi därför rekommenderar att du blir testad hos någon av våra samarbetspartners. Mer information om tidsbokningen kommer i ett separat mail.

Kan jag ändra mitt registrerade namn på mitt konto hos Werlabs om det inte stämmer överens med passet?

Det namn som är registrerat i “Mitt konto” hos Werlabs är det namn som kommer stå på reseintyget. Därav är det viktigt att du använder det namn som står i passet när du skapar ett konto hos Werlabs. Du kan själv ändra namnet genom att gå in på "mitt konto" fram till dess att det är tid för provtagning.

 1. Du loggar in på ditt konto hos Werlabs.
 2. Därefter går du till kontouppgifter.
 3. Ändra här till de namn som står i passet.
 4. Klicka på "spara" längst ner.
 5. Logga ut och logga in på nytt för att kontrollera att namnet har ändrats.

Vid problem kontakta Werlabs.

Kan jag ta testet på egen hand?

Ja, du kan självklart genomföra testet på egen hand, dock betalar du då testet och uppsöker testmottagning själv.

Vänligen uppmärksamma att testet tidigast får genomföras 72 timmar före ankomst till Spanien och att det är mycket viktigt att du får ditt svar innan avresa.

Det är också ditt ansvar att du har med korrekta dokument att uppvisa vid incheckningen.

Vad händer om testet visar att jag eller någon av mina medresenärer (på samma biljett) är smittad?

Om svaret på testet visar sig vara positivt kan du inte resa.

Skulle du eller någon i ditt resesällskap få ett positvit testresultat vill vi att du ringer till oss så kan vi hjälpa dig med att boka om eller av resan. Rekommandationen är att boka om till en resa tidigast tre veckor framåt i tiden för att undvika fortsatt positivt testresultat. Bokar du om till en resa närmare i tid får du själv stå för kostnaden för ditt PCR-test och full avbokningsskostnad vid eventuellt nytt positivt test.

Hur länge gäller Vings erbjudande om gratis PCR-testning?

Erbjudandet gäller på alla våra charterresor vintersäsongen så länge de Spanska myndigheterna kräver det.

Vad händer om testet inte ger ett tydligt svar (är inkonklusivt)?

I särskilda fall kan det hända att du varken får ett positivt eller negativt svar. Skulle du få ett otydligt svar (inkonklusiv), får du inte resa till Spanien. I så fall ska du kontakta oss, så vi kan hjälpa dig att ändra din resa, eller få det inbetalda beloppet på ett presentkort.

Var exakt ligger de testcenter som Ving samarbetar med?

 • För dig som reser från Stockholm med DK1742 till Gran Canaria, tas testet på Fotografiska (Stadsgårdshamnen 26)
 • För dig som reser från Göteborg med DK1826 till Gran Canaria, tas testet på Hotell Panorama (Eklandagatan 51-53)
 • För dig som reser Från Stockholm med DK1816 till Teneriffa , tas testet på Fotografiska (Stadsgårdshamnen 26)
  -Utgifter i samband med tester, står man för själv.

Vilka öppettider har testcentren?

Testcentren är öppna för att matcha din avresa. Mer information om tidsbokningen kommer i ett separat mail.

När ska jag senast ha fyllt i mitt inreseformulär till Spanien?

Inreseformuläret (FCS-formulär (Sanitary Control Form), ska fyllas i före avresan och kan tidigast fyllas i 48 timmar före din resa.. Du hittar mer information om inreseformuläret här.

Betalar Ving för mitt corona-test om jag vill ta ett sådant inför hemresan/eller när jag rest hem från Gran Canaria/Teneriffa?

För att få resa in i Spanien kräver lokala myndigheterna att man kan uppvisa ett negativt covid-19 test och alla som reser med oss i vinter till Kanarieöarna bjuder vi på PCR-test. För svenskar som kommer hem från en utlandsresa rekommenderar nu Folkhälsomyndigheten att man frivilligt tar ett test vid ankomst, det får du boka och betala för själv och är inget som ingår i din resa med Ving.

Som utländsk medborgare ska du vid incheckning till hemresan kunna visa upp bevis på adress i Sverige eller ett negativt Covid-test. Detta gäller för alla passagerare i sällskapet. Eventuella kostnader för test innan avresa till Sverige bekostas av resenären själv.

Hur gör jag om jag har problem att ta mig till Stockholm eller Göteborg för testning på utsatta dagar?

Har du problem att ta dig till någon av våra orter för testning, är du välkommen att kontakta oss på 0771-995 995 så ser vi på en lösning tillsammans.

Safe travel

För din trygghet på resan

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg under hela din resa. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med nya hygien- och säkerhetsrutiner på våra flyg, transferbussar, hotell, utflykter och aktiviteter.

Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.