Golf i Funchal, Madeira

Njut av en härlig semester i Funchal.

Madeira är en klassiker som bjuder på bra golf och underbar natur. Ving erbjuder flera bra hotell i Funchal som passar golfare.

Till Madeira erbjuder vi en- och tvåveckors resor med flyg direkt från Stockholm eller Köpenhamn. Hela Madeira är som en blommande trädgård. Sedan 1992 finns här två otroligt vackra golfbanor i en fantastisk natur med storslagna vyer. Banorna passar alla typer av spelare, men eftersom de är kuperade krävs det att du har bra kondition… Med Ving bor du inne i den charmiga och livliga huvudstaden Funchal, där du har nära till bra shopping, läckra restauranger och barer och ett mycket trevligt kvällsliv. När det gäller golfen kan du välja mellan två olika fyradagarspaket på någon av banorna Club De Golf Santo Da Serra eller Palheiro Golf.

Läs mer om Funchal Dölj text

Club De Golf Santo Da Serra
Runt 40 minuter med bil från Funchal och på 670 meters höjd över havet, ligger denna spektakulära 27-hålsanläggning med tre niohålsslingor av olika karaktär. Machico, Desertas och Serras. Anläggningen är ritad av den amerikanske banarkitekten Robert Trent Jones Jr och Santo da Serras. Banan är känd för det hisnande fjärde hålet, ett utmanande par 3-hål, 181 meter från gul tee, med en djup ravin mellan tee och green. Att man inte ska slå för kort är självklart, men slå inte heller för långt. Bakom greenen ligger en smal bunker som bollfångare, bakom den finns bara en ravin. Anläggningen har gästats flitigt av Europatouren, med bl.a. flera svenska vinnare genom åren.

Palheiro Golf
Palheiro Golf ligger strax öster om Funchal, granne med den tropiska trädgården Quinta do Palheiro. Banan bjuder på en fantastisk utsikt över bukten och staden. Denna 18-hålsbana på 5.847 meter från vit tee, par 71, byggdes 1993 av Cabell Robinson (Skaparen av La Cala på Costa del Sol i Spanien och specialist på att rita banor i kuperad terräng). Han har verkligen på ett skickligt sätt lagt ut banan i denna prunkande trädgård med orkidéer, amaryllis, papegojblommor och meterhöga bougainvillea. Över 30.000 exotiska träd från hela världen pryder banan, som på sina ställen har smala fairways och underbart snabba greener.

Så tyckte andra om Funchal

betyg
Barnvänligt
3,3
Sevärdheter
4,5
Shopping
3,7
Mat & Dryck
4,4
Sport/Äventyr
4,3

Samlat hotellbetyg 4,3

Betyget baseras på 123 svar.

Populära hotell - Funchal


Visar 0 hotell av 31 på resmålet
Visa alla hotell
Visar 0 hotell av 31 på resmålet
Visa alla hotell