Koncernledning

Organisation

I Thomas Cook Northern Europe ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia samt hotellbolaget Hotels & Resorts där de egna hotellkedjorna Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels ingår. Thomas Cook Northern Europe ingår i sin tur i Thomas Cook Group plc, en av de ledande internationella arrangörerna av semesterresor.

KONCERNLEDNING

Thomas Cook Northern Europe

Magnus Wikner

Koncernchef

Utbildning: högskoleexamen i systemvetenskap

Bakgrund: Har arbetat inom Ving och MyTravel i flera omgångar sedan 1985, bla som marknadschef på dåvarande Vingresor, marknadsdirektör för Ving Group och Brand Director för MyTravel Northern Europe. Mellan 2002 och 2006 var Magnus marknadsdirektör på McDonald's, och sedan 2006 har han arbetat på ICA Sverige, först som marknadschef och därefter som marknadsdirektör. Började på Ving den 1 maj 2011 som Verkställande direktör och chef för Ving i Sverige.

E-post: magnus.wikner@thomascook.se

Johnny Nilsen

VD Ving Sverige

Bakgrund: Johnny har en lång karriär bakom sig i charterbranschen och började 1984 som Club 33-värd på Ibiza. Efter sex år ute på våra resmål, har han sedan arbetat med försäljningsledning både på Ving och Spies i Sverige. Mellan 2012-2014 har han ansvarat för marknadsföring och försäljning i Ving.

E-post: johnny.nilsen@ving.se

Per Knudsen

Verkställande direktör och chef för affärsenheten Thomas Cook Airlines Scandinavia

Utbildning: Executive ledarskapsutbildning vid IMD och Executive MBA vid Handelshögskolan i Köpenhamn.

Bakgrund: Utbildad inom banksektorn och har arbetat som börsmäklare/investment manager. Började sin anställning i Spies-koncernen 1992 och som numera är en integrerad del i Thomas Cook Northern Europe. Per har innehaft ett flertal ledande befattningar inom Group Finance och utnämndes till finansdirektör i augusti 2013.

E-post: per.knudsen@thomascook.dk

Margaretha Bremar

IT-direktör och chef för koncernfunktionen IT

Utbildning: Högskoleutbildning inom IT.

Bakgrund: IT-Drift och Systemutveckling på EMI 1973 - 1980. Började 1980 på Ving med Systemutveckling sedan Databasadministration, Projektledare och Systemutvecklingschef. Vald till "Årets CIO i Sverige 2006".

E-post: margaretha.bremar@thomascook.se

Regina Sippel

Finansdirektör och chef för koncernfunktionen Finance

Utbildning: Ekonomie magister från Helsingfors universitet.

Bakgrund: Revisor i Ernst & Young i Helsingfors och i Stockholm 2004-2011. Började i Tjäreborg i Finland 2011. Finansdirektör för Tjäreborg 2012-2014, och därefter Verkställande direktör för Tjäreborg i Finland (sedan oktober 2014).

E-post: regina.sippel@thomascook.se

Stefan Lincoln

Commercial Director för TCNE

Utbildning: Executive management program på IFL vid Handelshögskolan.

Bakgrund: Började som guide på Rhodos 1993 och arbetade utomlands sju år och avslutade som destinationschef på Gran Canaria. Arbetade sedan som inköpschef för hotell och var driftsansvarig på flera olika resmål mellan 2000 och 2006. Under perioden 2006 och 2014 var Stefan Commercial Director för Ving Sverige och sedan 2014 chef för koncernfunktionen Product & Yield.

E-post: stefan.lincoln@thomascook.se

Jan Vendelbo

Verkställande direktör och chef för den danska affärsenheten Spies

Bakgrund: Började i Spies som airguide 1985. 1992-1996 Operations Director för Spies/Tjæreborg koncernens utlandsdrift. Under åren 1997-2000 flertal ledande befattningar inom Produkt, Human Resources, Sälj- och Marknadsföring. Mellan 2006-210 Sälj- och Marknadsdirektör för Spies i Danmark. Medlem i styrelsen för RID (Researrangörer i Danmark).

E-post: jan.vendelbo@spies.dk

Helen Jonsson

HR-direktör

Utbildning: Civilekonom

Bakgrund: Helen Jonsson började i företaget 1999 som HR-ansvarig på Thomas Cooks finansavdelning. Helen har erfarenhet inom redovisning, revision och har även arbetat som konsult inom rekrytering.

E-post: helen.jonsson@thomascook.se

Eva Palm

Chef för koncernfunktionen Flygplanering & Kontraktering

Utbildning: Civilekonom med inriktning redovisning från Örebro universitet

Bakgrund: Började i Vings utlandsorganisation 1986. Sedan 1988 har Eva haft Stockholmsbaserade tjänster inom olika koncernfunktioner i Thomas Cook Northern Europe, bland annat med hotellkontraktering och optimering på Sunwing Resorts & Hotels, Yield. Sedan 2010 är hon chef för flygplanering och kontraktering.

E-post: eva.palm@thomascook.se

Christian Grønli

Verkställande direktör och chef för Ving i Norge samt Tjäreborg i Finland

Utbildning: Bachelor of International Management fra Ekonomisk College i Olso och Masterstudier i Management från Norwegian School of Management, Oslo.

Bakgrund: Började i företaget 2001. Administrativ direktör för Ving 2001-2004. Försäljningsdirektör i MyTravel/Ving 2004-2010.

E-post: christian.gronli@ving.no

Peter Grandell

Verkställande direktör och chef för affärsenheten Resorts & Hotels

Utbildning: IFL och fotografutbildning

Bakgrund: Började i Vings utlandsorganisation 1979. Ansvarig för Hotel 33 och Club 33 produkten 1983-1991. Från 1991 produktchef på Sunwing Family Resorts.

E-post: peter.grandell@thomascook.se

Søren Damgaard

Director Complementary Business TCNE

Utbildning: Graduate Diploma i Business Administration.

Bakgrund: Arbetat i resebranschen i över 25 år, med flera chefspositioner inom Retail, Wholesale och Supply. Började på TCNE som Business Development Manager för Dynamic Packaging 2008, efter försäljningen av sitt eget TravelTech-bolag Travelwire till Travel Giant Travelport.

E-post: soren.graeser.damgaard@thomascook.dk

Fredrik Henriksson

Kommunikationschef Norden

Utbildning: Företagsekonomi (kandidatexemen) samt medie- och kommunikationsvetenskap vid Stockholms Universitet

Bakgrund: Fredrik började i Thomas Cook Northern Europe 2018 och har tidigare bland annat en bakgrund som Presschef på SAS, Kommunikationschef samt hållbarhetsansvarig på Indiska, PR/Event Manager på Canon Sverige och PR-konsult hos Gullers Grupp.

E-post: fredrik.henriksson@thomascook.se