Thomas Cook Airlines Scandinavia

Vings flygbolag

Thomas Cook Airlines grundades den 9 maj 2008. Bolaget hette tidigare MyTravel Airways och dessförinnan Premiair. Thomas Cook Airlines lyder under Thomas Cook Northern Europe, som ägs av Thomas Cook Group plc.

Tillsammans med våra systerbolag i Storbritannien och Belgien, Thomas Cook Airlines UK och Thomas Cook Airlines Belgium, har vi en flygflotta på ca 97 moderna passagerarflyg. Därmed är vi en del av en grupp som på många sätt är världsledande inom semesterresor med flyg.

Thomas Cook Airlines har sitt huvudkontor i Dragør, nära Köpenhamns flygplats i Danmark. Flygbolaget har ca 1 000 medarbetare som är fördelade på piloter, flygvärdinnor, teknisk och administrativ personal. Bolaget opererar från sex permanenta stationer i Skandinavien: Köpenhamn och Billund i Danmark, Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter och Malmö Airport i Sverige, samt från Oslo Gardermoen i Norge. Under vinterhalvåret flygs det också ut från Helsingfors i Finland.

Flygbolagets tio moderna Airbus plan flyger sammanlagt ca 4 500 flygningar per år. Det innebär att ca två miljoner gäster transporteras till och från spännande resmål runt om i världen. Till största delen är det Medelhavsområdet, Kanarieöarna och Asien som trafikeras.

Sedan 2015 är samtliga flygplan i Vings flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavias flotta är antingen helt nya eller nyrenoverade.