Thomas Cook Airlines Scandinavia

Vings flygbolag

Thomas Cook Airlines Scandinavia grundades den 9 maj 2008. Bolaget hette tidigare MyTravel Airways och dessförinnan Premiair. Thomas Cook Airlines lyder under Thomas Cook Northern Europe, som ägs av Thomas Cook Group plc.

Tillsammans med våra systerbolag i Storbritannien och Belgien, Thomas Cook Airlines UK och Thomas Cook Airlines Belgium, har vi en flygflotta på ca 100 moderna passagerarflyg. Därmed är vi en del av en grupp som på många sätt är världsledande inom semesterresor med flyg.

Thomas Cook Airlines Scandinavia har sitt huvudkontor i Dragør, nära Köpenhamns flygplats i Danmark. Flygbolaget har ca tusen medarbetare som är fördelade på piloter, flygvärdinnor, teknisk och administrativ personal. Bolaget opererar från sex permanenta baser i Skandinavien: Köpenhamn och Billund i Danmark, Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter och Malmö Airport i Sverige, samt från Oslo Gardermoen i Norge. Under vinterhalvåret även från Helsingfors i Finland.

Thomas Cook Airlines Scandinavia har 13 flygplan. Sedan 2015 är samtliga flygplan i den nordiska flottan antingen helt nya eller nyrenoverade. Här kan du läsa mer om våra moderna flygplan.

Mer om Ving

Här hittar du information om oss och hur vi arbetar med hållbart resande, våra resmål samt kvalitet och säkerhet för våra kunder