Organisation

Organisation

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB som i sin tur ingår i den nordiska resekoncernen Thomas Cook Northern Europe.

Ledningsgrupp

Ving Sverige AB

Johnny Nilsen

VD Ving Sverige

Bakgrund: Johnny har en lång karriär bakom sig i charterbranschen och började 1984 som Club 33-värd på Ibiza. Efter sex år ute på våra resmål, har han sedan arbetat med försäljningsledning både på Ving och Spies i Sverige. Mellan 2012-2014 har han ansvarat för marknadsföring och försäljning i Ving.

E-post: johnny.nilsen@ving.se
 
 

Johan Mettävainio

Commercial Manager Ving

Utbildning: Civilingenjörsexamen, Industriell Ekonomi, vid Linköpings Tekniska Högskola.

Bakgrund: Började i företaget som utlandsekonom 2008/2009. Tillbaka efter studier 2012, sedan dess arbetat med produkt och prissättning. Sedan 2014 ansvarig för prissättning och produktplanering för Ving Sverige.

E-post: johan.mettavainio@ving.se

Jarno Holmström

Produktchef för paket med reguljärflyg, Ving

Utbildning: Utbildad inom försäljning och turism.

Bakgrund: Har tidigare arbetat med försäljning och som produktionschef på Gullivers Resor samt Trivselresor. På Ving sedan 1999.

E-post: jarno.holmstrom@ving.se

Sara Hammarberg

HR Business Partner

Utbildning: Utbildad ekonom med inriktning organisation vid Uppsala Universitet. Studier i kostvetenskap.

Bakgrund: Började 2008 som servicechef inom Vings försäljning.

 
E-post: sara.hammarberg@thomascook.se

Claes Pellvik

Marknadschef Ving

Utbildning: Marknadsekonom vid IHM.

Bakgrund: Har arbetat sen 1993 inom Ving på en rad olika tjänster, började som reseledare. Har därefter arbetat inom Vings hotellbolag Sunwing och som Produktchef.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-post: claes.pellvik@ving.se

Jesper Lindqvist

Nordic Head of Partnerships and B2B (Nordiskt ansvarig för distributions partnerskap och B2B)

Utbildning: Statskunskap och Nationalekonomi vid Luleå Tekniska Universitet.

Bakgrund: Började som guide i Turkiet 1997 och arbetade utomlands i sju år. Avslutade sin utlandskarriär som destinationsansvarig för VingAlpin. Efter åren i utlandet har Jesper främst arbetat inom försäljningen och då med fokus på distribution via tredje part. Jesper har dessutom haft produktansvar för Vingalpin samt från 2010 ansvarat för Ving Grupp & Konferens.

E-post: jesper.lindqvist@ving.se

Terje Dahl

Försäljningschef Ving

Utbildning: Studerat ekonomi vid Stockholms Universitet.

Bakgrund: Började i Vings utomlandsorganisation i 1994 och avslutade som destinationschef i Bulgarien 2000. Har sedan 2000 jobbat i olika roller inom Vings försäljningsorganisation. Började i sin nuvarande roll som försäljningschef Januari 2013.

 
 
 
 
E-post: terje.dahl@ving.se

Catarina Arvén

Head of e-commerce Northern Europe & Web manager Ving

Utbildning: Mini MBA vid Stockholm School of Economics. Studier i nationalekonomi, juridik, marknadsföring och pedagogik vid Stockholms universitet. Usability & Project Management vid Berghs School of Communication.

Bakgrund: Har tidigare arbetat på H&Ms huvudkontor med online expansion, digital affärs- och konceptutveckling samt på webbyrå. Har ett långt förflutet inom Vings utlandsorganisation.

E-post: catarina.arven@ving.se