Vings ledningsgrupp

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving AB som i sin tur ingår i den nordiska resekoncernen Nordic Leisure Travel Group.

Ledningsgrupp

Ving AB

Johnny Nilsen

VD Ving Sverige

Bakgrund: Johnny har en lång karriär bakom sig i charterbranschen och började 1984 som Club 33-värd på Ibiza. Efter sex år ute på våra resmål, har han sedan arbetat med försäljningsledning både på Ving och Spies i Sverige. Mellan 2012-2014 har han ansvarat för marknadsföring och försäljning i Ving.

E-post: johnny.nilsen@ving.se
 
 

Sara Hammarberg

HR Business Partner

Utbildning: Utbildad ekonom med inriktning organisation vid Uppsala Universitet. Studier i kostvetenskap.

Bakgrund: Började 2008 som servicechef inom Vings försäljning.

 
E-post: sara.hammarberg@ving.se

Catarina Arvén

Head of e-commerce Northern Europe & Web manager Ving

Utbildning: Mini MBA vid Stockholm School of Economics. Studier i nationalekonomi, juridik, marknadsföring och pedagogik vid Stockholms universitet. Usability & Project Management vid Berghs School of Communication.

Bakgrund: Har tidigare arbetat på H&Ms huvudkontor med online expansion, digital affärs- och konceptutveckling samt på webbyrå. Har ett långt förflutet inom Vings utlandsorganisation.

E-post: catarina.arven@ving.se

Maria Käck

Commercial Manager Ving

Utbildning: Kandidatexamen inriktning turismekonom, med huvudområde Företagsekonomi , vid Linnéuniversitetet.

Bakgrund: Började i företaget 2015 och arbetade då med prissättning, affärs- och systemutveckling. Sedan 2019 ansvarig för prissättning och produktplanering för Ving Sverige. Har tidigare bland annat jobbat som ekonom på Golf Plaisir.

E-post: maria.kack@ving.se

Jesper Lindqvist

Nordic Head of Partnerships and B2B (Nordiskt ansvarig för distributions partnerskap och B2B)

Utbildning: Statskunskap och Nationalekonomi vid Luleå Tekniska Universitet.

Bakgrund: Började som guide i Turkiet 1997 och arbetade utomlands i sju år. Avslutade sin utlandskarriär som destinationsansvarig för VingAlpin. Efter åren i utlandet har Jesper främst arbetat inom försäljningen och då med fokus på distribution via tredje part. Jesper har dessutom haft produktansvar för Vingalpin samt från 2010 ansvarat för Ving Grupp & Konferens.

E-post: jesper.lindqvist@ving.se

Anna Hagberg

Kommunikatör Ving

Utbildning: Kandidatexamen i journalistik och statsvetenskap vid Stockholms Universitet samt socialantropologi. Praktisk journalistik vid Poppius Journalistskola.

Bakgrund: Efter studier och arbete som journalist och omvärldsbevakare började Anna på Ving 2010 med en praktikplats på informationsavdelningen. Hon kom åter till Ving som skribent 2011, en tjänst som hon senare kombinerade med rollen som kommunikatör. Sedan 2015 jobbar hon på heltid på Vings kommunikationsavdelning med ansvar för PR, krishantering, medierelationer, intern och extern kommunikation. Under 2018 var hon även tillförordnad kommunikationschef för Ving och Nordic Travel Leisure Group.

E-post: anna.hagberg@ving.se

Jarno Holmström

Produktchef för paket med reguljärflyg, Ving

Utbildning: Utbildad inom försäljning och turism.

Bakgrund: Har tidigare arbetat med försäljning och som produktionschef på Gullivers Resor samt Trivselresor. På Ving sedan 1999.

E-post: jarno.holmstrom@ving.se

Claes Pellvik

Marknadschef Ving

Utbildning: Marknadsekonom vid IHM.

Bakgrund: Har arbetat sen 1993 inom Ving på en rad olika tjänster, började som reseledare. Har därefter arbetat inom Vings hotellbolag Sunwing och som Produktchef.

E-post: claes.pellvik@ving.se

Terje Dahl

Försäljningschef Ving

Utbildning: Studerat ekonomi vid Stockholms Universitet.

Bakgrund: Började i Vings utomlandsorganisation i 1994 och avslutade som destinationschef i Bulgarien 2000. Har sedan 2000 jobbat i olika roller inom Vings försäljningsorganisation. Började i sin nuvarande roll som försäljningschef januari 2013.

E-post: terje.dahl@ving.se

Ola Winther

Finance Business Partner Ving

Utbildning: Civilekonom vid Stockholms Universitet

Bakgrund: Ola har tidigare arbetat med ekonomi på American Express affärsresor samt inom finansbranschen. Han började i företaget år 2000 som ekonomichef för Trivselresor AB och har därefter haft olika befattningar inom ekonomi, nu senast som Finance Business Partner för Ving.

E-post: ola.winther@ving.se

Jan Josefsson

Chef för Globetrotter

Bakgrund: Efter att under 15 år ha varit delägare i verksamheter inom vattenreningsbranschen, främst i Italien, Schweiz, Holland och Finland återvände Jan till Sverige 1996 och beslutade sig för en karriär i resebranschen. Livet i resebranschen var dock inte helt nytt för honom. Mellan åren 1989-90 arbetade nämligen Jan fem säsonger med Ving och Ving Alpin i Bulgarien, Nice och Italien som bl.a. servicechef och hade dessförinnan gått Ving Stage School i Åre. När han på nytt återvände till branchen blev Ticket första anhalt och en tjänst som bl.a. resebyråchef. Det starka intresset för kryssningar förde honom senare till Globetrotter och Ving där han har arbetat sedan 2000. 2015 tog Jan över som chef för Globetrotter.

E-post: jan.josefsson@globetrotter.se

Mer om Ving

Här hittar du information om oss och hur vi arbetar med hållbart resande, våra resmål samt kvalitet och säkerhet för våra kunder