City of Joy, Cancun

City of Joy, Cancun, Mexiko

I Mexiko stödjer Ving ”City of Joy”, en hel liten stad som är uppbyggd i utkanten av Cancun.

I slutet av 1990-talet var Cancun den snabbast växande staden i Mexiko, men bara några kilometer från de fantastiska stränderna bredde fattigdomen ut sig. Som en hjälpande hand skapades bland annat skolor, barnhem, sjukvård, hospice, äldreboende och kvinnohem på ett område som döptes till City of Joy.

City of Joy

Här är fattiga och behövande välkomna. Varje år hjälper City of Joy cirka 40 000 utsatta kvinnor, barn, äldre, familjer och sjuka i extrem fattigdom.
Ving har valt att stödja City of Joys barnhem och skola för föräldralösa barn och barn som kommer från fattiga och utsatta familjer. Det finns 950 elever i skolan, och barnen är mellan 3-18 år. Ett femtiotal barn mellan 1 och 4 år går i förskoleverksamhet på området.

Vi donerar löpande skolmaterial, kläder, skor och leksaker tillsammans med en kontant donation som bland annat har gått till en gemensam heldagsutflykt för barnen. Vings resenärer är välkomna att skänka kläder, leksaker och skor, Vings personal på plats ser sedan till att donationerna kommer barnen tillhanda.

Vings destinationschef i Mexiko, Lotte Petersen, besökte i april 2017 City of Joy för att överlämna en donation från oss på ca 10 000 kr. Pengarna ska gå till förskolan där det just nu finns ett behov av att rusta klassrummet med bland annat bättre redskap och böcker. Under 2016 bidrog vi med pengar till en ny lekplats till förskolebarnen samt nya golv i klassrummet.

Bilden föreställer elever på Colegio Mano Amiga-skolan på City of Joy i Cancun.

Mer om Ving

Här hittar du information om oss och hur vi arbetar med hållbart resande, våra resmål samt kvalitet och säkerhet för våra kunder