Centro Materno Infantil La Milagrosa, Dominikanska republiken

Cirka 50 kilometer in i den dominiska republikens landsbygd och långt borta från turisternas favoritstränder och resmål ligger barnhemmet ”Centro Materno Infantil La Milagrosa” i staden Higüey.

Centro Materno Infantil La Milagrosa

Centro Materno Infantil La Milagrosa är en ideell organisation som startade 1979 för att ge stöd för de behövande i staden där ett växande problem med fattigdom, sjukdom och undernäring bredde ut sig. Idag, snart 50 år senare, finns organisationen fortsatt kvar och med hjälp av anställda och frivilliga omhändertar och ger man hjälp till 54 barn. Vid barnhemmet ligger även en mindre förskoleverksamhet och en skola som undervisar cirka 100 barn.

Genom vårt danska systerföretag har vi gjort en donation på 17 000 DKK för att hjälpa barnhemmet med en upprustning av lokalerna och för att skapa ett tryggt och omhändertagande hem för alla barn. Vi tillsammans har även donerat kläder, skor, skolmaterial och leksaker till barnen.

I Mars 2014 besökte vår personal i Dominikanska republiken barnhemmet för att överlämna gåvorna.

Mer om Ving

Här hittar du information om oss och hur vi arbetar med hållbart resande, våra resmål samt kvalitet och säkerhet för våra kunder