Stödprojekt

Stödprojekt på våra resmål

Genom att stödja olika lokala stödprojekt på våra destinationer vill vi ge vårt stöd till de lokala samhällen, människor och omgivningar vi möter på våra resmål.
Vi på Ving har under många år valt att stödja projekt som värnar om barnens framtid; hälsa, skola och välmående samt projekt som värnar om vår miljö. Detta gör vi tillsammans med våra systerbolag Ving Norge, Tjäreborg Finland, Spies Danmark och vårt flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia.
Nedan finns några av projekten.

Har du frågor kring hur du exempelvis kan skänka skolmaterial, leksaker eller annat är du välkommen att maila oss på info@ving.se.

VÅRA STÖDPROJEKT

Förnödenheter till Gambia

Sedan tolv år har Ving samlat in många containrar med bland annat kläder till behövande samt sjukvårdsutrustning till ett flertal sjukhus i Gambia.

City of Joy, Cancun, Mexiko

I Mexiko stödjer Ving ”City of Joy”, en hel liten stad som är uppbyggd i utkanten av Cancun. Varje år hjälper City of Joy cirka 20 000 utsatta kvinnor, barn, äldre, familjer och sjuka i extrem fattigdom.

Hart House i Gambia

I Gambia stödjer Ving Hart House som ger barn med funktionsnedsättning stöd och utbildning

Skola och bibliotek i Khao Sok, Thailand

Genom vårt flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia och Spies Danmark donerades cirka 100 000 Bath till ett nytt biblioteki Khao Sok som stod klart 2011.

Organisationen Adepsi på Gran Canaria

Genom våra hotell Sunwing Arguineguín Seafront och Sunprime Atlantic View på Gran Canaria stödjer vi organisationen Adepsi genom att erbjuda arbete, praktikplats och vara delaktiga vid utbildningar samt vid genomförandet av olika projekt.

Plantering av skog på Rhodos

På Rhodos har Skogsmyndigheterna tagit initiativ till återplantering av träd i områden som härjats av bränder. Under tre års tid har ca 1500 träd planterats på dessa platser.

Centro Materno Infantil La Milagrosa, Dominikanska republiken

Centro Materno Infantil La Milagrosa är en ideell organisation som startade 1979 för att ge stöd för de behövande i staden Higüey.

SOS Barnbyar

Sedan sommaren år 2000 stödjer Ving och vår hotellkedja Sunwing Family Resorts SOS-Barnbyar.