Samarbeten

SAMARBETEN

Samarbeten

Min Stora Dag

Varje år insjuknar hundratals barn och ungdomar i Sverige i sjukdomar med livshotande diagnos. Min Stora Dag ser till att ge några av dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. Ving har som målsättning att arbeta aktivt med både etiskt, miljömässigt och socialt ansvarstagande i samhället. Som en del av detta arbete samarbetar vi med organisationen Min Stora Dag. En del barns stora dröm är att få resa med familjen och då hjälper vi på Ving dem att få en fin semester. Ving anordnar ca 50 resor per år för dessa barn och deras familjer. Eftersom vi har egna flygplan och egna familjehotell har vi stora förutsättningar att skapa en riktigt bra vistelse där vår personal ser till att barnen har det bra under hela semestern.

Ving och Min Stora Dag hjälper familjer förbereda sig inför att resa

En resa består av många olika moment som man kan känna sig ovan inför. Och för barn med till exempel autism eller andra neuropsykiatriska funktionsvariationer kan nya miljöer och upplevelser ofta uppfattas som extra svåra och skrämmande. Därför har Ving i samarbete med Min Stora Dag tagit fram en film som ska hjälpa familjer att förbereda sig inför en resa.

Se filmen

Mer om Ving

Här hittar du information om oss och hur vi arbetar med hållbart resande, våra resmål samt kvalitet och säkerhet för våra kunder