Vårt miljöarbete på hotellen

Sedan början av 90-talet har vi på Ving arbetat med att miljömärka våra egna hotell Sunwing Family Resorts och Sunprime Hotels, samt påverka samarbetspartners att arbeta mer miljövänligt.

Vings egna hotellanläggningar, Sunwing Family Resorts, började redan 1995 jobba efter ett unikt miljöprogram som kallades ”100 steps towards a better environment”. 2001 tog man ytterligare ett steg genom att införa den nordiska svanens miljöprogram. Kort därefter introducerade EU sin egen miljömärkning; EU Ecolabel, den hårdaste miljöcertifieringen som finns för hotell idag.

Förutom Vings implementering av EU Ecolabel på våra Sunwing Family Resorts arbetar vi även med Travelife certifering. Travelife är en oberoende organisation som stöds av alla större europeiska researrangörer.

Miljöklausul i alla hotellkontrakt

Utöver EU Ecolabel och Travelife har vi en miljöklausul i de hotellkontrakt som alla hotellägare undertecknar. Därmed skriver hotellägaren under på att arbeta enligt ett antal grundläggande miljökrav som har till mål att minska energi-, vatten- och kemikalieförbrukningen samt begränsa mängden avfall. Uppföljning sker varje år i samband med att kontraktet förlängs. De hotell som inte lever upp till, eller bryter mot klausulen har vi rätt att avbryta samarbetet med.

Ving slutar med engångsartiklar i plast

Thomas Cook Group, som Ving är en del av, vill minska nedskräpningen av plast i haven. Företagets mål är att 70 miljoner engångsartiklar i plast ska vara borta i slutet av år 2019, som ett första steg i företagets långsiktiga initiativ #noplaceforplastic. Läs mer här.

Mer om Ving

Här hittar du information om oss och hur vi arbetar med hållbart resande, våra resmål samt kvalitet och säkerhet för våra kunder