2017 - Ving genomför ännu en månad till förmån för Min Stora Dag

Under augusti gör Ving, precis som de tre senaste åren, en kraftsamling till förmån för stiftelsen Min Stora Dag, som företaget samarbetar med sedan många år.

Varje år insjuknar tusentals barn och ungdomar i Sverige i allvarliga sjukdomar. Många tillfrisknar aldrig helt och lever med en sjukdom eller en diagnos som kanske inte syns men som på olika sätt gör ont, försvårar livet och ibland skapar utanförskap. Min Stora Dag ger några av dessa barn någonting underbart att drömma om och något positivt att fokusera på när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. Syftet med månaden är att berätta om samarbetet, skänka pengar till stiftelsen och uppmana omvärlden att också stötta Min Stora Dag.

Många barn önskar sig en resa tillsammans med sin familj som sin stora dag. Genom Vings samarbete med Min Stora Dag har hundratals familjer rest med researrangören och bott på familjehotell, främst Sunwing Family Resorts, runt om i världen.

– Vi på Ving har gjort vårt yttersta för att se till att barnen och deras familjer får en så bra upplevelse som möjligt. Ibland har barnen önskningar, det kan vara att besöka vattenparker eller att träffa maskotarna Lollo & Bernie, men ofta är önskemålet sol och bad. En resa ger dels en möjlighet att vara tillsammans med familjen men också lite extra kraft och stolthet, säger Magnus Wikner, koncernchef på Vinggruppen i Norden, där Ving ingår.

Vings flygbolag Sunclass Airlines skänker två kronor per skraplott som säljs ombord under augusti. En euro per sålt glasskort på Sunwing att gå till Min Stora Dag. En tiondel av intäkterna av sålda kalas och Lollo & Bernie-visits på hotellen och en tiondel av försäljningen av Lollo och Bernie-prylar i Minimarket under augusti kommer också att gå till Min Stora Dag. Samt en tiondel av försäljningen från Lollo och Bernie webbshop under augusti.

– För oss som företag är det fantastiskt att vara med och bidra till att göra barnens drömmar till verklighet med de upplevelser som en resa innebär. Det skapar också en enorm stolthet bland våra medarbetare. Och det ligger helt i linje med det som vi som företag vill stå för, säger Magnus Wikner.

– Nu hoppas vi att den här månaden drar in riktigt mycket pengar till Min Stora Dag, och att många av våra kunder får upp ögonen för stiftelsen och skänker pengar de också, avslutar Magnus Wikner.

De tre senaste åren har liknande månader genomförts till förmån till Min Stora Dag och sammanlagt har 650 000 kronor samlats in till Min Stora Dag under de tre augustimånaderna.

– Min Stora Dag köper årligen många resor hos Ving till barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. De får inte bara en fantastisk resa med sina familjer utan också det där lilla extra som Vings engagerade personal bidrar med. Därför är vi så glada och stolta över att Ving visar varm vänskap genom att åter kraftsamla för barnen i augusti. För fjärde året ! En glädjande och peppande tradition, säger Hélène Benno, Generalsekreterare för Min Stora Dag.

Mer om Ving

Här hittar du information om oss och hur vi arbetar med hållbart resande, våra resmål samt kvalitet och säkerhet för våra kunder