Hotellgäster och personal samlade in ett ton plastkorkar på Rhodos

Plastkorkar på Rhodos

September 2016

På Vings egna hotell, Sunwing Kallithea Beach och Sunprime Miramare på Rhodos, bjuds hotellgäster och personal in att hjälpa till med insamling av plastkorkar från alla vattenflaskor som går åt på hotellen.

Organisationen ”The Good Samaritans”, som är initiativtagare till insamlingen, återvinner sedan alla plastkorkar och för varje ton plastkorkar som samlas in doneras sedan en symbolisk summa på 180 Euro från återvinningsföretaget. Pengarna går sedan till att köpa rullstolar till behövande och hittills har organisationen skänkt fyra rullstolar och snart en femte rullstol. Plastkorkarna har samlats in sedan sommarsäsongen 2014 på våra hotell och i juli, 2016 hade man samlat in ett helt ton.

Insamlingen fortsätter och har spridit sig snabbt över stora delar av Grekland och nu siktar vi på nästa ton. En enkel, men mycket god sak som bidrar både till behövande och vår miljö, säger Sofia Wallén, ansvarig för CR i Thomas Cook Northern Europe, där Ving ingår.

Organisationen ”The Good Samaritans” har uppsamlingsplatser på många platser runt om i Grekland och plastkorkarna levereras till ett återvinningsföretag på grekiska fastlandet.

Läs mer om vårt miljöarbete på hotellen.

Mer om Ving

Här hittar du information om oss och hur vi arbetar med hållbart resande, våra resmål samt kvalitet och säkerhet för våra kunder