Donation till City of Joy i Mexiko

2017-04-27

I Mexiko stödjer vi ”City of Joy”, en hel liten stad som är uppbyggd i utkanten av Cancun.

I slutet av 1990-talet var Cancun den snabbast växande staden i Mexiko, men bara några kilometer från de fantastiska stränderna bredde fattigdomen ut sig. Som en hjälpande hand skapades bland annat skolor, barnhem, sjukvård, hospice, äldreboende och kvinnohem på ett område som döptes till City of Joy.

Varje år hjälper City of Joy cirka 40 000 utsatta kvinnor, barn, äldre, familjer och sjuka i extrem fattigdom. Hjälpen sker både i staden City of Joy men också i små byar på landsbygden till vilka man tar med sig bland annat sjukvårdspersonal som läkare, sjuksystrar och tandläkare.

Thomas Cook Northern Europe/Ving har sedan flera år valt att stödja City of Joys skolverksamhet. Idag har ca 950 barn mellan 3-18 år sin skolgång i staden. Ett femtiotal barn mellan 1 och 4 år går i förskoleverksamhet på området.

Vings destinationschef i Mexiko, Lotte Petersen, besökte i april 2017 City of Joy för att överlämna en donation från oss på ca 10 000 kr. Pengarna ska gå till förskolan där det just nu finns ett behov av att rusta klassrummet med bland annat bättre redskap och böcker. Även skor och kläder har skänkts till behövande barn och vuxna under året. Förra året bidrog vi med pengar till en ny lekplats till förskolebarnen samt nya golv i klassrummet.

Mer om Ving

Här hittar du information om oss och hur vi arbetar med hållbart resande, våra resmål samt kvalitet och säkerhet för våra kunder