Att göra skillnad

Flygbolaget Sunclass Airlines, stödjer tillsammans med Ving och våra systerföretag i norden, sedan många år en skola i Khao Sok, Thailand. Under sommaren har en grupp medarbetare från flygbolaget varit på plats för att bland annat renovera skolans toaletter.

På lågstadieskolan Wat Tham Wararam School i Khao Sok går barn som kommer från fattiga förhållanden. Skolan har inte heller stora medel för renoveringar.

- Sedan tidigare har vi skänkt pengar, skolmaterial, datorer samt utrustat ett bibliotek på skolan. I somras reste vi till Khao Sok för att renovera skolans toaletter som var mycket slitna och tråkiga för barnen att besöka, säger Kim Houmark Hansen, miljöchef på Thomas Cook Group Airlines.

Fyra toaletter renoverades och bilderna nedan visar hur de såg ut före och efter uppfräschningen.

Före

Efter

- Vi besökte ytterligare en skola, Baan Yaplong School, som dels fick en ekonomisk donation men också en ny lekplats, ett trädgårdsland samt en fiskdamm som anlades av våra medarbetare. Även två danska lärare fanns på plats för att undervisa barnen i engelska, avslutar Kim Houmark Hansen.

Här kan du se en film från besöket: https://youtu.be/Lw4fNB-qz4A

Mer om Ving

Här hittar du information om oss och hur vi arbetar med hållbart resande, våra resmål samt kvalitet och säkerhet för våra kunder