Hållbart resande

Samtidigt som allt fler reser påverkas den globala miljön, länderna vi semestrar i och människorna som lever och arbetar i dessa länder. På Ving och i Thomas Cook-gruppen arbetar vi aktivt för att minimera de negativa effekterna och öka de positiva effekterna av turismen. Vi är emot alla former av illegala och exploaterande former av turism. Vi strävar alltid efter att utgå från hållbarhetsaspekten, både när det gäller vår egen verksamhet och då vi samarbetar med lokala partners.

Aktuell info

Thomas Cook tar bort 16 utflykter med djur

Företaget Global Spirit i England har anlitats för att utföra kontroller av samtliga utflykter där man möter djur i Thomas Cook Group. 16 av de 25 utflykter som har kontrollerats uppfyller inte ABTAs riktlinjer och tas nu bort i utflyktsprogrammet.

16 av 25 utflykter hos Thomas Cook som har kontrollerats av Global Spirit tas nu bort i utflyktsprogrammet.

Ny hållbarhetsrapport från Thomas Cook

2017-02-03

I januari släppte Thomas Cook Group, där Ving ingår, sin årliga hållbarhetsrapport för 2016.

Loro Parque

2017-04-05

Tillsammans med våra nordiska kollegor och vårt moderbolag Thomas Cook, arbetar vi på Ving för att få en bättre kontroll och bättre villkor för de djur vi möter på våra resmål.

2017-04-05

Tillsammans med våra nordiska kollegor och vårt moderbolag Thomas Cook, arbetar vi på Ving för att få en bättre kontroll och bättre villkor för de djur vi möter på våra resmål.

Thomas Cook Group skärper kraven på leverantörer av djurattraktioner

2016-12-14

Från 1 januari, 2017 införs en ny strängare policy inom Thomas Cook Group, där Ving ingår

Piloter flyger rosa i oktober

2016-10-04

Piloterna på Vings flygbolag, Thomas Cook Airlines, byter ut guldränderna på axelklaffarna till rosa streck under hela oktober.

Insamling av plastkorkar på Rhodos

2016-09-16

På Vings egna hotell, Sunwing Kallithea Beach och Sunprime Miramare på Rhodos, bjuds hotellgäster och personal in att hjälpa till med insamling av plastkorkar från alla vattenflaskor som går åt på hotellen.

Lollo & Bernie lär barnen sopsortera på Sunwing Resort

2016-08-17

På Vings egna familjehotell Sunwing Family Resorts finns en populär rundvandring som leds av Lollo eller Bernie där de hjälper barnen att lägga rätt skräp i rätt soptunna.

Donation till City of Joy i Mexiko

2016-07-13

Ving/Thomas Cook Northern Europe stödjer City of Joy i Mexiko, vår destinationschef var nyligen där för att överlämna en donation.

Blue Flag Ceremoni på Kreta

2016-07-07

Den så välkända flaggan “Blue flag” har återigen hissats vid stranden på vårt Sunwing och Ocean Beach Club i Makrigialos på Kreta.

Ving skickar container fullastad med förnödenheter till Gambia

2016-03-04

Ving har under många år hjälpt behövande runt om i världen. I dagarna skickas en fullastad container med bland annat kläder och sjukvårdsutrustning till Banjul.