Hållbart resande

Samtidigt som allt fler reser påverkas den globala miljön, länderna vi semestrar i och människorna som lever och arbetar i dessa länder. På Ving och i Thomas Cook-gruppen arbetar vi aktivt för att minimera de negativa effekterna och öka de positiva effekterna av turismen. Vi är emot alla former av illegala och exploaterande former av turism. Vi strävar alltid efter att utgå från hållbarhetsaspekten, både när det gäller vår egen verksamhet och då vi samarbetar med lokala partners.

Aktuell info

Susanne fick utmärkelsen Mitt Stora Stöd

2018-11-14

Den 13 november, på World Kindness Day, delade Min Stora Dag ut utmärkelsen Mitt Stora Stöd, som ges till någon som på ett osjälviskt, omtänksamt och positivt sätt stöttar ett barn eller en ung person med en allvarlig sjukdom eller diagnos.

Thomas Cook Group lanserar initiativet #noplaceforplastic

2018-11-05
Tar bort 70 miljoner engångsartiklar i plast under 2019
Thomas Cook Group, som Ving är en del av, vill minska nedskräpningen av plast i haven. Målet är att 70 ton plast ska vara borta i slutet av år 2019, ett första steg i företagets långsiktiga initiativ #noplaceforplastic.

Ving genomför ännu en månad till förmån för Min Stora Dag

2018-08-01

Under augusti gör Ving en kraftsamling till förmån för stiftelsen Min Stora Dag. Syftet med månaden är att berätta om samarbetet, bidra med gåvor och uppmana omvärlden att också stötta Min Stora Dag.

Thomas Cook / Ving slopar djurparker som har späckhuggare

2018-07-29

Resekoncernen Thomas Cook, där Ving ingår, tar bort djurparkerna SeaWorld och Loro Parque från sitt utflyktsprogram nästa sommar, varav Loro Parque på Teneriffa tidigare erbjudits av Ving.

Ving branschvinnare i Sustainable Brand Index 2018

2018-04-12

Den 12 april utsågs Sveriges mest hållbara varumärken i samband med den årliga prisutdelningen i Sustainable Brand Index. Ving tog hem förstaplatsen inom kategorin resor.

Thomas Cook Group lanserar ny hållbarhetsstrategi

2018-03-07

Thomas Cook, där Ving ingår, har idag lanserat en ny hållbarhetsstrategi på den stora resemässan ITB i Berlin.

Thomas Cook Airlines gör skillnad

2017-10-18

Flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia, stödjer tillsammans med Ving/Thomas Cook Northern Europe, sedan många år en skola i Khao Sok, Thailand.