Hållbart resande

Samtidigt som allt fler reser påverkas den globala miljön, länderna vi semestrar i och människorna som lever och arbetar i dessa länder. På Ving och i Thomas Cook-gruppen arbetar vi aktivt för att minimera de negativa effekterna och öka de positiva effekterna av turismen. Vi är emot alla former av illegala och exploaterande former av turism. Vi strävar alltid efter att utgå från hållbarhetsaspekten, både när det gäller vår egen verksamhet och då vi samarbetar med lokala partners.

Aktuell info

Thomas Cook Airlines gör skillnad

2017-10-18

Flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia, stödjer tillsammans med Ving/Thomas Cook Northern Europe, sedan många år en skola i Khao Sok, Thailand. Under sommaren har en grupp medarbetare från flygbolaget varit på plats för att bland annat renovera skolans toaletter.

Ving lanserar film för barn med särskilda behov i samarbete med Min Stora Dag

2017-10-12

För att underlätta för barn med funktionsvariationer och deras familjer som ska ut och resa lanserar Ving nu en så kallad förberedelsefilm.

Ving genomför ännu en månad till förmån för Min Stora Dag

2017-08-01

Under augusti gör Ving, precis som de tre senaste åren, en kraftsamling till förmån för stiftelsen Min Stora Dag, som företaget samarbetar med sedan många år.

Sunwing Family Resorts firade “World Environmental Day”

2017-06-06

Den 5 juni varje år är det World Environment Day för att öka kunskaperna om en hållbar miljö. Tillsammans med Lollo & Bernie fick barn på Sunwing Fañabé Beach på Teneriffa lära sig mer om hur man kan ta vara på miljön på hotellet.

Donation till City of Joy i Mexiko

2017-04-28

Vings destinationschef i Mexiko, Lotte Petersen, besökte i april 2017 City of Joy för att överlämna en donation från Ving/Thomas Cook Northern Europe.

Thomas Cook tar bort 16 utflykter med djur

Företaget Global Spirit i England har anlitats för att utföra kontroller av samtliga utflykter där man möter djur i Thomas Cook Group. 16 av de 25 utflykter som har kontrollerats uppfyller inte ABTAs riktlinjer och tas nu bort i utflyktsprogrammet.

16 av 25 utflykter hos Thomas Cook som har kontrollerats av Global Spirit tas nu bort i utflyktsprogrammet.

Ny hållbarhetsrapport från Thomas Cook

2017-02-03

I januari släppte Thomas Cook Group, där Ving ingår, sin årliga hållbarhetsrapport för 2016.